Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ön takımlardan ses geliyor.

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Arkadaş insanı paranoyak ediyorsunuz.Şimdi sürekli teybin sesini kısıp arabadan ses dinler hale geldim.İstanbul'da focusu olan birisi varsa gelsin şu benim arabayı da bi kullansın.Ses var mı yok mu söylesin bana.Nasıl sesler bahsettiğin sesler.Çünkü dinlemeye başlayaınca ben de duymaya başladım sesler.

• Yanıt 221
  • Görüntüleme 60,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kusura bakma benim tavan döşemesinin dokusu sendekinden daha güzel. Ancak bu zevk meselesi tabi. Ama neresinden bakarsan bak, arkada tutamaç yeri bırakmamış olmaları geyik ve hatta geyiğinde ötesinde

• Guest Tolga KARACA
    Guest Tolga KARACA

Soğuktan sertleşen lastik sesi. Kendinizi lastik yerine koyun hele bi

• Unutuyorlar, hele ki araç showroomda fazla kalırsa, gezenler yürütmesin diye kaldırıp sonra koymayı unutuyorlar.

Yanıtlama zamanı:

Dün gece Ford Otosan'a ön takımlardan gelen ses ile ilgili mail attım. 

Durumdan bahsettim, bir çok Focus 3 kullanıcının bu sorunu yaşadığından bahsettim. 

Üyelerimizden Erzurumlu bir arkadaşımızın bu sorunu hallettiğinden, ancak nasıl hallettiği konusunda bir şey söylemediğinden ( sorunu hallettiğini yazdı, ancak bir daha foruma gelmedi malesef) bahsettim. 

Talep olarak ise bu konunun araştırılmasını, Erzurum Servisi ile irtibata geçilip Focus 3 ile ilgili bu tür bir soruna çözüm bulup bulmadıklarının ve çözüm bulmuşlar ise nasıl bir yöntem uyguladıklarının araştırılmasını ve bana bilgi verilmesini istedim.

Bu gün öğlen saatlerinde aradılar. 

Ford Otosan'ın bu tür bir uygulaması olmadığını, (araştırıp bilgi vermek gibi) istersem kendimin Erzurum servisini arayıp bilgi isteyebileceğimi söylediler. Bende bu konu hakkında aradığımda aracınızı getirin, bakalım şeklinde cevap alacağımı, Kastamonu'da ikamet ettiğimden Erzurum'a gitmemin mümkün olmadığını söyledim. Yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi. Bende vaktim de olmadığından çok üstelemedim. Bu sorunu halletmek lazım. Ben artık çok rahatsız olmaya başladım.

Geçen gün arkadaşımın Fluence ini kullandım. Focus'tan hem daha sessiz (yol sesi konusunda) hem de ön takımla ilgili herhangi bir tıkırtı yok. Ancak nasıl bir koltuksa o belim ağrıdı, Gaza basmayı da unuttuğum için artık, arkadaşın arabasında da cc olmadığı için ayağım uyuştu. :D 

Sorunun çözümüne yönelik fikirleri olan var mı? 

Ben kesinlikle direksiyon kutusuyla ilgili olmadığını düşünüyorum. Tamamen ön takımdan geliyor. Direksiyon kutusunu değiştirip çözüm bulamayanlar vardı forumda.

Yanıtlama zamanı:

benim aracımdan da genel olarak hafif bozuk yollarda bu tür  takur tukur sesler geliyor bende sorunun  sadece direksiyon kutusundan olmadığını düşünüyorum.aynı yolu opel corsa ile gidiyorum ne tıkırtı ne ses var !!!

Yanıtlama zamanı:

Renault modellerini pek bilemiyorum, birkaç kez kullandığım Fluence ve Megane III lerde ses yoktu ama araçlar çok yeniydiler, bunun dışında 2004 de Laguna II m vardı ve ses konusunda her manada başarısızdı, yerli üretim Fiat lar bu konuda çok iyi.

Annemin Palio su vardı sıfır amortisör sesi - sıfır iç mekan tıkırtısı, bahsettiğim Laguna dan inip Palio ya binince sevinsem mi üzülsem mi bilemezdim!

Şuan Doblo m var o da aynı en derin çukur-sert darbelerde bile altta ve içeride hiç ses yok, üstelik iç mekandaki plastikler muhtemelen daha kötüsünün mümkün olamayacağı seviyede ve basit tırnak - yüzük temaslarından heryer çizik içinde!

Yanıtlama zamanı:

Astra da kışın ilk 2-3 km lokurtu gelir sonra kesilirdi, önceki araçlarımda benzer şekilde olduğundan çok önemsemedim ama servis gene de bana iyilik olsun diye 4 amortisörü de değişti.

Şimdi 2-3 km değil 80-100km yol yapmazsam lokurtu geliyor :kıhkıh:  Kardeşimin Corsa sında tık yok :smiley2k:

Sert ayarlı araçların çoğu sesli evet, bu ses son nesil A8 in arka akslarında, 3 serisinde ve yeni A serisinde vs vs de de duyulabilen sesler..

• 6 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Benim arabadada son günlerde peydah oldu bu ses.

Bir sonraki bakımda amortisörler değişecek bağlantılarıda kontrol ettireyim dikkatlice.

Benim arabadada son günlerde peydah oldu bu ses.

Bir sonraki bakımda amortisörler değişecek bağlantılarıda kontrol ettireyim dikkatlice.

Aynı yaylı yatak gıcırtısı sesleri bendede var çözüm buldularmı acaba

Dediğim seslerse parça değişseniz de soğuk havalarda gene duyulabilir, yaylı yatak gıcırtısı gibi bir ses amortisör bağlantılarında soğuktan sertleşen kauçuğun neden olduğu..

Aynı ses benim araçtanda geliyor yaylı yatak gibi gıcırtılar bu şikayeti nasıl tarif edeceğiz lifte alıp bakıyorlar bişey yok deyip gönderiyorlar teste çıktıklarında sesi duyuyorlar ama

Yanıtlama zamanı:

Yok canım aracımı sattın :) ford sanırım çözemiyor bu sorunu

Yanıtlama zamanı:

Yok canım aracımı sattın :) ford sanırım çözemiyor bu sorunu

Mesajların tarihlerine, profile vs bakmak lazım bazen..Bunlar bizim kişisel merakımız için değil bu tür soru ve sorunları hemen almak içindir.

Yanıtlama zamanı:

üst takozlardan gıcırtı gelmesi görevini tam anlamıyla yerine getiryor demektir yani amörtisör bilyasını sıkıca kavrıyodur,10.000 km sonra takozun lastiği bilya yüzünden ezilmeye başlayınca bu seferde ön düzenden lokurtu geliyo denmeye başlıyacak,bence hiç elleşmeyin, focusu olupta herkez lokurtulardan müzdaripken sizin varsın gıcırtılarınız olsun lokurtunuz  olmasından iyidir ;)

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

üst takozlardan gıcırtı gelmesi görevini tam anlamıyla yerine getiryor demektir yani amörtisör bilyasını sıkıca kavrıyodur,10.000 km sonra takozun lastiği bilya yüzünden ezilmeye başlayınca bu seferde ön düzenden lokurtu geliyo denmeye başlıyacak,bence hiç elleşmeyin, focusu olupta herkez lokurtulardan müzdaripken sizin varsın gıcırtılarınız olsun lokurtunuz  olmasından iyidir ;)

Rot kollarının altındaki delik olan 5tl lik saçma bir kavuçuk değiştirildiğinde fordun ön takım sesi yokolur benim tüm ford tecrübeme göre (fiesta/focus/cmax). Deneme için ilk değiştirilmesi gereken parça bence.

Yanıtlama zamanı:

Rot kollarının altındaki delik olan 5tl lik saçma bir kavuçuk değiştirildiğinde fordun ön takım sesi yokolur benim tüm ford tecrübeme göre (fiesta/focus/cmax). Deneme için ilk değiştirilmesi gereken parça bence.

sanırsam viraj demir lastiklerinden bahsediyosunuz...sanmam 2 takım değiştirmiştim...focus grubunda çözülemeyen başka bir şey var...

Yanıtlama zamanı:

Hazır ön takımla ilgili konu varken başka konu açmak istemedim.

Aracım 13000 km de bakımda servis rot balans ayarına çekme yapmıyorsa yoksa gerek yok dedi.

Rot balans ayarı kaç km de bir yaptırılmalı...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.