Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 201214 yıl comment_41362 Aracınızda Dinamik Tork Kontrol sistemi var ve bu sitem normal süspansiyon sisteminden farklıdır..Buna ilişkin video ve görsellerde vardı,bulamadım şu an..O yüzden yüksek hızlarda tümseğe girdiğinizde süspansiyon sisteminden farklı bir ses gelmesi normaldir,ama çok yüksek hızlarda olabilecek bişey,40-50 km lerde o sesi yapması pek normal diil... Nesi farklı ve bunun DTK ile alakası ne? Cidden bilmediğim için soruyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 9, 201214 yıl comment_41368 Benimde şöyle bir sıkıntı oldu bikaç sefer, önceki asfaltın üzerine yeniden sıcak asfalt atılmış ve bir yerde küt diyekesmişler, yani yükselti farkı oluşmuş, bu yerin 3-5 m gerisinde de trafik ışıkları var, bu ışıklardan hızlıca kaltığımda ve o yükselti farkının olduğu yere geldiğimde küüüüt diye bir ses geldi. Ama dikkate almadım, devam ettim. Fakat çok sıkıştırarak kalmıştım, sebebini bilmiyorum, ben esp nin ani müdahalesi gibi yorumlamıştım ama bu konu hakkında fikirler ne yönde olacak bakalım. Bu arada Mustafa Anil bey ile Tolga beyin ses efektleri gerçekten ilginç ve komikti, öyle nak, nuk, tak tuk, küt kütürt gibi lafları bir biri ardına okuyunca insanın gülesi geliyor. Bazen sesleri anlatmak gerçekten imkansız. :kıhkıh: Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201214 yıl comment_41371 Aracınızda Dinamik Tork Kontrol sistemi var ve bu sitem normal süspansiyon sisteminden farklıdır..Buna ilişkin video ve görsellerde vardı,bulamadım şu an..O yüzden yüksek hızlarda tümseğe girdiğinizde süspansiyon sisteminden farklı bir ses gelmesi normaldir,ama çok yüksek hızlarda olabilecek bişey,40-50 km lerde o sesi yapması pek normal diil... Dinamik tork kontrolu süspansiyon ile ilgili bir şey değil. Aktarma organları ve frenlerle ilgili. Virajda iç lastiğe daha az yük bindiği için kolayca patinaja düşebiliyor. Bu nedenle bu lastiğe hafif bir fren uygulanıyor ve ikisinin eşit dönmesi sağlanıyor. Bu sayede sürekli eşit traksiyon sağlanarak viraj içi ve çıkışında rahat ve stabil bir hızlanma sağlanabiliyor. Yani bir tür kilitli diferensiyal etkisi, çakması... çok değişik hızlarda ve sertlikte virajları döndüm, hiç ses mes de yaptığını duymadım. Ayrıca tümsekle de ilişkisi yok, ya da varsa ben bilmiyorum. Videosu da burada: http://www.ford.co.u...=v1204988487802 Ocak 10, 201214 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201214 yıl comment_41388 Bende de bir ses gelmekte. Demir kırılmasına benzetemedim malesef de pek umursamıyorum bu sesi malesef. Bana süspansyon hareketi gibi geliyor. 20 km civarında gelmekte ön iki süspansyondan da eşit olarak. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201214 yıl comment_41391 Benimde şöyle bir sıkıntı oldu bikaç sefer, önceki asfaltın Üzerine yeniden sıcak asfalt atılmış ve bir yerde kÜt diyekesmişler, yani yÜkselti farkı oluşmuş, bu yerin 3-5 m gerisinde de trafik ışıkları var, bu ışıklardan hızlıca kaltığımda ve o yÜkselti farkının olduğu yere geldiğimde kÜÜÜÜt diye bir ses geldi. Ama dikkate almadım, devam ettim. Fakat çok sıkıştırarak kalmıştım, sebebini bilmiyorum, ben esp nin ani mÜdahalesi gibi yorumlamıştım ama bu konu hakkında fikirler ne yönde olacak bakalım. Ümit o akstan gelen bir ses bence ve pek zararsız olmasa da normaldir. Tekerlek gÜçlÜ ivmelenme esnasında boşa dÜştÜğÜnde, mesela hızlı kalkışlarda, özellikle yağmurda veya çukura girdiğinde, tam gaz vermeye devam edersen yeniden yolu kavradığında bu sesi yapıyor. Aşağıdaki videoyu sesli dinlersen aynı ses mi anlayabilirsin... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201214 yıl comment_41418 Bende öyle düşünmüştüm ama, tabi zararsız, mekanik bir sıkıntısının olmadığını konusunda, Tam olarak nereden geldiği hakkında fikir sahibi değildim, teşekkür ederim Cem Bey. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201214 yıl comment_41420 Dinamik tork kontrolu süspansiyon ile ilgili bir şey değil. Aktarma organları ve frenlerle ilgili. Virajda iç lastiğe daha az yük bindiği için kolayca patinaja düşebiliyor. Bu nedenle bu lastiğe hafif bir fren uygulanıyor ve ikisinin eşit dönmesi sağlanıyor. Bu sayede sürekli eşit traksiyon sağlanarak viraj içi ve çıkışında rahat ve stabil bir hızlanma sağlanabiliyor. Yani bir tür kilitli diferensiyal etkisi, çakması... çok değişik hızlarda ve sertlikte virajları döndüm, hiç ses mes de yaptığını duymadım. Ayrıca tümsekle de ilişkisi yok, ya da varsa ben bilmiyorum. Videosu da burada: http://www.ford.co.u...=v1204988487802 Lastikler Conti Şaka bir yana, bu kadar ayrıntılı, özenli ve tam yerinde yorum yapan pek yok galiba. Haa birde Mertol bey var. Her konuda mantıklı bir fikir sahibi olan. Her ikinize de Teşekkürler Cem Bey ve Mertol Bey. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201214 yıl comment_41421 Bencede problem olabilcek bişieymiş gibi durmuyor Cem abinin açıklaması yeterince açık ve faydalı.Her çıkan sesi dikkate almamak lazım kronikleşme olmadıktan sonra. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201214 yıl comment_41423 Test videosundaki arkadaş pekde iyi bir performans sergiyememiş gibi geldi bana.özellikle fren mesafesi başka bi testte 33m diye hatırlıyorum.Tabi bunda asvalt, lastik ebat ve durumunuda dikkate almak gerekir Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201214 yıl comment_41424 Lastikler Conti Şaka bir yana, bu kadar ayrıntılı, özenli ve tam yerinde yorum yapan pek yok galiba. Haa birde Mertol bey var. Her konuda mantıklı bir fikir sahibi olan. Her ikinize de TeşekkÜrler Cem Bey ve Mertol Bey. İlgine ve samimiyetine teşekkÜr ederim, yine de bence ayrımcılık yapmayalım. Herkesin söyleyeceği bir şey vardır ve herkesin herkesten öğreneceği bir şey vardır... Benim yazdıklarıma da her zaman gÜvenme, neden dersen dÜsturum şudur: Kendinden emin değilsen ikna edici konuş! Forumların gÜzelliği herşeyin açık ortada olması ve karşılıklı iletişimle önÜnde sonunda doğru bilgiye ulaşabilmemiz, bu yÜzden de herkesin katkısı, çabası ve emeği önemli ve kıymetli! Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201214 yıl comment_41425 Bu arada videonun veriliş sebebinin şimdi farkettim benim yorum yersiz olmuş .Videoda Cem abinin bahsettiği ses bariz var ve gayet normal sert kalkışlarda. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201214 yıl comment_41427 Ayrımcılık yok, dediğim gibi tam yerinde ve bu kadar özenli yorum yapan pek yok. Mesela ben. Kendi yorumlarımın tamamını bir incelesem oohooo, Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı, üstüne birde çay demle, iç, açık ve şekersiz olsun. Tam bu kıvamdadır sanıyorum Kendinden emin değilsen ikna edici konuş! Son zamanların gözde uygulaması diye düşünüyorum, nedense herkes öyle, e tabii Türk milletiyiz, akıma çabuk kapılıyoruz, bende öyleyim galiba Akıma kapılmak derken kendim için konuştum :) Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek lazım Ocak 10, 201214 yıl ÜmitVaysaloğlu tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 10, 201214 yıl comment_41452 Kış bitse de kendi test videolarımızı çeksek. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 201214 yıl comment_41909 selam arkadaşlar style plus benzinli sedan sahibiyim aracımın amortisör ve direksiyon kutusu değişti ama lanet takırdı kesmedi buna benzer şikayeti olan arkadaşlarım varsa yardım lütfen 10 yıldır focus kullanıyorum ama tövbe diycek durumdayım Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 201214 yıl comment_41922 anlaşılan çok kimsenin bu anlamda bir rahatsızlığı yok araçtan Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın