Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 20187 yıl comment_483583 Bu sorun biraz klasik sanırım , fren diskleri ham malzemedir balata basıncına dayanabilsinler diye. Uzun yoldan gelince yada dur kalklı sıkışık trafikten sonra aracı yıkayınca , yada yıkamacıya verince ilk önce diskler çarpılıyor. Şekli bozulduğu içinde balataları da bozuyor. Bundan dolayıdır ki yıllardır aracımı sadece motor soğuduktan sonra yıkarım yada yıkatırım. Uzun yolda mola verince asla su tutturmam. Hiç sorun yaşamadım. Ama bunu öğreninceye kadar bir kaç takım disk balata gitti. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 20187 yıl comment_483590 52 dakika önce, Mustafa Şen. yazdı: Bu sorun biraz klasik sanırım Bu bir sorun değil, normal bir durum. Balatalar gibi diskler de aşınır, aşırı sıcak diskin suya maruz kalması -ki bu genellikle en kolay zorlu sürüş esnasında iyice ısınmış disklerle sudan geçmenizle oluşur- diski bir sür sonra dengesiz hale getirecektir. Genel öneri her ikinci balata değişiminde disklerin de değişmesi yönündedir. Torna diskleri zayıflatacak ve sistemi güvensiz hale getirecektir. Yıkamacıya da kabahat bulmaya gerek yok. Genellikle şehir içindeler ve diskler fazla ısınmadan ulaşmak kabil olur. Ancak yazdığım gibi söz gelimi uzun bir dağ inişinden sonra, ya da üstüste sert frenlemelerden sonra sudan geçerseniz, ya da benzinlikte özellikle tekerleklere su tutarsanız süreç hızlanır. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 20187 yıl comment_483648 Az önce bsg marka disk ve balata taktırdım, diskler 250₺, balatalar 65₺, işçilik 50₺. Sorun kalmadı, ne titreme var ne de ötme. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 20187 yıl comment_483649 3 dakika önce, Ömer Er yazdı: Az önce bsg marka disk ve balata taktırdım, diskler 250₺, balatalar 65₺, işçilik 50₺. Sorun kalmadı, ne titreme var ne de ötme. Sizden ricam en az 100 km. boyunca ani fren yapmayın ve su birikintilerine dikkat edin. Balata ve disklerin birbirine alışma sürecinde yeterli performans sağlanamadığı için tehlikeli bir durumla karşılaşabilirsiniz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 20187 yıl comment_483652 sifir aldigim arac 60 bin kusurde ne balata degistim nede disk. servise gidiyorum nasil diyorum. gayet iyi durumdalar devam et diyorlar. ? gercektende iyi frenliyorlar. seytan kulagina kursun. ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 16, 20187 yıl comment_484163 09.10.2018 - 11:15 tarihinde, Ömer Er yazdı: Az önce bsg marka disk ve balata taktırdım, diskler 250₺, balatalar 65₺, işçilik 50₺. Sorun kalmadı, ne titreme var ne de ötme. Merhabalar, Titreme sorunu bende de baş gösterdi. Aracım Focus 3 Sedan 126 bin km' de. Sanırım diskler hiç değişmemiş. Acaba sizin aldığınız marka orjinal bir ürün mü? Değilse Ford disklerde hangi markayı kullanıyor acaba fikriniz var mı? Şimdiden teşekkürler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 20187 yıl comment_490999 Frene basınca ortaya çıkan direksiyon titremesi fren disklerinin inceldiğine yahut çarpıklaştığına işarettir. Diskler sıcakken yani yol yaptıktan sonra aracınızı yıkatmayınız bu durum disklerinizi yamultur. Kalın olup yamulmuş diskler tornalanır ancak ince diskler tornalanamaz zaten bitmiştir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 20187 yıl comment_491074 Yaklaşık 5000 km yol yaptım herhangi bir sorun yok sayılır. sadece araç otomatik ve ayak frende beklerken çok düşük hızda ivmelenmek için hareket ettiğinde biraz ses yapıyor ama çok rahatsız edici sayılmaz. bsg marka f/p olarak fena değil. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın