Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yüksek Hızda Frene Basınca Titreme

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bu sorun biraz klasik sanırım , fren diskleri ham malzemedir balata basıncına dayanabilsinler diye.

Uzun yoldan gelince yada dur kalklı sıkışık trafikten sonra aracı yıkayınca , yada yıkamacıya verince ilk önce diskler çarpılıyor. Şekli bozulduğu içinde balataları da bozuyor. Bundan dolayıdır ki yıllardır aracımı sadece motor soğuduktan sonra yıkarım yada yıkatırım. Uzun yolda mola verince asla su tutturmam. Hiç sorun yaşamadım. Ama bunu öğreninceye kadar bir kaç takım disk balata gitti.

• Yanıt 52
  • Görüntüleme 39,2k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ben size genelleme yapamazsınız diyorum, normal kullanımlada bozulabilir diyorum. Ayrıca 180le giderken fren yapınca titremesi, 180le giderken bozulduğu anlamına gelmez. 200de titremeyip 100de titreye

• Tolga Başaran
    Tolga Başaran

fren disklerin yamulmuş olabilir ...

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Olasılık çok yüksek ama kesin değil Aslında disk kaynaklı olduğu zaman durmaya çok yakın hızlarda hafif frene bastığınızda frende tutma - bırakma - tutma - bırakma şeklinde bir his oluyor. Bu kesi

Yanıtlama zamanı:
52 dakika önce, Mustafa Şen. yazdı:

Bu sorun biraz klasik sanırım

Bu bir sorun değil, normal bir durum.

Balatalar gibi diskler de aşınır, aşırı sıcak diskin suya maruz kalması -ki bu genellikle en kolay zorlu sürüş esnasında iyice ısınmış disklerle sudan geçmenizle oluşur- diski bir sür sonra dengesiz hale getirecektir. 

Genel öneri her ikinci balata değişiminde disklerin de değişmesi yönündedir. 

Torna diskleri zayıflatacak ve sistemi güvensiz hale getirecektir. 

Yıkamacıya da kabahat bulmaya gerek yok. Genellikle şehir içindeler ve diskler fazla ısınmadan ulaşmak kabil olur. 

Ancak yazdığım gibi söz gelimi uzun bir dağ inişinden sonra, ya da üstüste sert frenlemelerden sonra sudan geçerseniz, ya da benzinlikte özellikle tekerleklere su tutarsanız süreç hızlanır.  

Yanıtlama zamanı:

Az önce bsg marka disk ve balata taktırdım, diskler 250₺, balatalar 65₺, işçilik 50₺. Sorun kalmadı, ne titreme var ne de ötme.

Yanıtlama zamanı:
3 dakika önce, Ömer Er yazdı:

Az önce bsg marka disk ve balata taktırdım, diskler 250₺, balatalar 65₺, işçilik 50₺. Sorun kalmadı, ne titreme var ne de ötme.

Sizden ricam en az 100 km. boyunca ani fren yapmayın ve su birikintilerine dikkat edin.  Balata ve disklerin birbirine alışma sürecinde yeterli performans sağlanamadığı için tehlikeli bir durumla karşılaşabilirsiniz. 

Yanıtlama zamanı:

sifir aldigim arac 60 bin kusurde ne balata degistim nede disk. servise gidiyorum nasil diyorum. gayet iyi durumdalar devam et diyorlar. ? gercektende iyi frenliyorlar. seytan kulagina kursun. ?

Yanıtlama zamanı:
09.10.2018 - 11:15 tarihinde, Ömer Er yazdı:

Merhabalar,

Titreme sorunu bende de baş gösterdi. Aracım Focus 3 Sedan 126 bin km' de.  Sanırım diskler hiç değişmemiş. Acaba sizin aldığınız marka orjinal bir ürün mü? Değilse Ford disklerde hangi markayı kullanıyor acaba fikriniz var mı? Şimdiden teşekkürler.

• 2 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Frene basınca ortaya çıkan direksiyon titremesi fren disklerinin inceldiğine yahut çarpıklaştığına işarettir. Diskler sıcakken yani yol yaptıktan sonra aracınızı yıkatmayınız bu durum disklerinizi yamultur. Kalın olup yamulmuş diskler tornalanır ancak ince diskler tornalanamaz zaten bitmiştir. 

Yanıtlama zamanı:

Yaklaşık 5000 km yol yaptım herhangi bir sorun yok sayılır. sadece araç otomatik ve ayak frende beklerken çok düşük hızda ivmelenmek için hareket ettiğinde biraz ses yapıyor ama çok rahatsız edici sayılmaz. bsg marka f/p olarak fena değil. 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.