Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yüksek Hızda Frene Basınca Titreme

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Konuyu hortlatıyorum.

Disklerimi tornalattım ve problem düzeldi. Balatalarım yemi olduğu için değişimi gerek görmedi. Sol taraf çok bozuk çıktı ve sol disk bozması mk2 ler için kronik bir problem olduğunu belirtti. Fotoğrafı birazdan yükleyeliceğim.

• Yanıt 52
  • Görüntüleme 39,2k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ben size genelleme yapamazsınız diyorum, normal kullanımlada bozulabilir diyorum. Ayrıca 180le giderken fren yapınca titremesi, 180le giderken bozulduğu anlamına gelmez. 200de titremeyip 100de titreye

• Tolga Başaran
    Tolga Başaran

fren disklerin yamulmuş olabilir ...

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Olasılık çok yüksek ama kesin değil Aslında disk kaynaklı olduğu zaman durmaya çok yakın hızlarda hafif frene bastığınızda frende tutma - bırakma - tutma - bırakma şeklinde bir his oluyor. Bu kesi

Yanıtlama zamanı:

20 bınde nıye balata degıssın kı? balatalara alısmamıstır torna gerekıyordur yada yamulmustur

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

20 bınde nıye balata degıssın kı? balatalara alısmamıstır torna gerekıyordur yada yamulmustur

Balata bittiği için değiştirdim. Yamulmuşsa değiştireceğiz artık .

Yanıtlama zamanı:

Balata bittiği için değiştirdim. Yamulmuşsa değiştireceğiz artık .

eskı arabalarda 50 bınden asagı degısmezdı sımdyse..

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

eskı arabalarda 50 bınden asagı degısmezdı sımdyse..

Bu yeni araba ondandır.

• 8 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Muhtemel Sorunun Sebebi,1) Bitik balata diski çizer ve frene bastığınızda bu titremeyi hissedersiniz Balata değişse bile  bu çiziklerden dolayı öter ve(ya) titrer. Genel olarak Torna çözüm fakat 2-3 tornadan sonra diskiniz incelir kırılabilir, 20bin Km 'deki araç için disk aşınması çok erken sanırım,

Muhtemel Sebeb 2) Balans eksikliği ise direksiyon yüksek hızda titrer ve frene bastığındada bu titremeyi hissedersin...

• 4 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

bende de vardı yakın zamanda aynı sorun diskleri tornalattım direksiyon titremesi geçti fakat pedal da ki titreme devam etmekte ustam balataların durumunun iyi olduğunu söyledi. 

Yanıtlama zamanı:

Bizim şirket araçlarında sık rastladığım olay bu..Bu durum arkadaşlarında dedikleri gibi diskin yamulmasından kaynaklanıyor..bununda başlıca sebeplerinden biride diskler sıcakken  yıkamada tazzikli suyla disklere yakından su tutmalardan dolayı oluyor...

Diskleri tornada taşlatınca problem ortadan kayboluyor.

Yanıtlama zamanı:

Bizim şirket araçlarında sık rastladığım olay bu..Bu durum arkadaşlarında dedikleri gibi diskin yamulmasından kaynaklanıyor..bununda başlıca sebeplerinden biride diskler sıcakken  yıkamada tazzikli suyla disklere yakından su tutmalardan dolayı oluyor...

Diskleri tornada taşlatınca problem ortadan kayboluyor.

bende ki problem disklerin yamulmasını torna ile hallettim fakat fren pedalında ki titremeyi çözemedim bir türlü acaba alışma süreci falan mı?

Yanıtlama zamanı:

uzun yolda giderken yikamaya girdim sogumadan benim aracta disk yamulmasi oldu frene basinca abs vurur gibi direksiyon titriyordu tornaciya duzelttirdim

Yanıtlama zamanı:

bende de vardı yakın zamanda aynı sorun diskleri tornalattım direksiyon titremesi geçti fakat pedal da ki titreme devam etmekte ustam balataların durumunun iyi olduğunu söyledi. 

Açıkcası disklerdeki deformasyon frenleme esnasında yüksek hızlarda direksiyonda titreme ve düşük hızlarda tut-bırak hissi yaratsa da şimdiye kadar fren pedalında öyle belirgin bir titremeye rastlamadım. 

Diskleri tornalamak iyi bir yöntem değil, özellikle sıcak havalarda, sert ve/veya uzun süreli frenlemelerde oluşan ısı ve basınç incelmiş diskte çatlama dahil olumsuz sonuçlar yaratabilir.

Ben kesinlikle değişim öneririm. 

Yanıtlama zamanı:

Eski aracim toyota auris de basima geldi. En son artik yokuş aşağı bir yerden inerken bir kavsaga geliyordum frene bastığım an araç hem durmadi hemde öyle sanki direksiyona biri balyozla vuruyor gibiydi durmayaraktan kavşağa girdim. Kesinlikle tehlikeli bir durum , vuruntudan çok arabanin durmayisi beni cok korkutmustu. Aninda diskler ve balatalar beraber değişti. Aslinda balatalar orta olmasina rağmen ustam 2 sinide degisti birbirine alismaz diyerekten...

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar fren pedalında ki titreme olayı  şu an baya azaldı zannediyorum ki değişmeyen balatanın tornalanmış diske alışma süreciymiş bilgilerinize.

Yanıtlama zamanı:

...bu arada konu ile ilgili bir not.  Ford özellikle -sarf- parçalarında yedek parça bedellerini ucuzlatmak adına çalışıyor. %20+ indirimli (aşağıda ki Fiesta örneğinde oran %27) Motorcraft marka parçaları sisteme tanımladılar. Servis'e gittiğinizde danışmanınız ile Motorcraft konusunu görüşebilirsiniz ... sonuçta hem orjinal hem de hesaplı bir çözüm bu.

Mcraft.jpg

...aklınızda bulunsun. 

• 3 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Geçen sene ön balatalar bitince kale marka balata taktırmıştım. 2 ay önce ise aracım 100 km üzeri hızlarda frene basınca bariz bir şekilde titremeye başladı. Ayrıca ışıklarda hafif frene basarak yavaşlarken araç tut bırak tut bırak hissediyordum hem ayak hem k.ç tarafından. Dedim ki tornaya gideyim. Araç 110.000 km de, ki yüksek ihtimalle orjinal diskler. 20₺ torna, 50₺ sök tak masrafı vererek ayrıldım ama sonuç değişmedi. Sıkıntı halen mevcut ve Ankara-Maraş git gel yapacağım iki gün sonra. Kime sorsam ihmal etme diyecek ama cüzdan diyor ki ...

Ayrıca bir kaç usta kale marka balata kullanma diski öldürüyor dedi anlam veremedim.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.