Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Gökhan Okutan

Üye
  • Toplam İleti

    34
  • Katılım

  • Son ziyaret

Gökhan Okutan tarafından yazılan her şey

  1. Merhaba arkadaşlar 2010 1.6tdci Focus aracım var bakımları yeni yapıldı araçta 2500 ile 3000 devir arası bir yığılma oluyor sanki otomatik vites araçlarda vites geçişi gibi sizce bu neden olur? Tabi bu yığılma saniyelik birşey araç sanki zorlanıyor gibi olup devam ediyor saniyelik bir olay o anda devir saatine baktığımda yükselmeye devam ediyor sizce sorun nedir?
  2. malesef sorun halen devam etmekte. @Yakup Çağatay
  3. yanlız şöyle bir durum var direksiyonu sport mode alınca bu sorun biraz azalıyor direksiyon pompası ile alakalı olabilirmi
  4. Aklımı karıştıran şöyle bir durum var Yakup bey direksiyonu sola çevirdiğimde çok hafif sağa çevirdiğimde normal sertlikte birde yokuş yukarı çıkarken hiç sorun yok sola da sağa da aynı sertlikte oluyor. Ve aynı hızda topluyor hemen.
  5. Merhaba arkadaşlar lastik havalarımı kontrol ettirdim rot ayarıda yaptırdım fakat sorun devam ediyor. hafif sola eğimli yolda araba hemen sola gidiyor sürekli direksiyonu tutup sağa çevirmek gerekiyor. şüphelendiğim amortisör bilyası veya direksiyon pompası arızası. Araba yokuş yukarı çıkarken böyle bir sorun yok gayet güzel topluyor. ama düz ve eğimli yolsa hemen sola gidiyor.
  6. Arkadaşlar fren pedalında ki titreme olayı şu an baya azaldı zannediyorum ki değişmeyen balatanın tornalanmış diske alışma süreciymiş bilgilerinize.
  7. Zannediyorum ki lastik eğer dışarıda yanmaya başlar ise içeride ki hava birden boşalacağından daha fazla alevlenmesini önlemek için olabilir. Ayrıca uzun yolda normal hava ile gidildiğinde sıcaktan genleşme sonucu lastik içi hava basıncı artacağından yol tutuş ve lastik ömrü açısından sorun olabileceği kanaatindeyim. Bunlar tabi ki olmazsa olmaz değiller fakat aracıma hassas olduğumdan her türlü önlem,tedbir ve minimum yıpranmayı sağlamaya çalışıyorum. Teşekkürler
  8. Merhaba Ozan bey 2. madde ile alakalı şunu söylebilirim; lastikte uzun yolda sıcaktan yanma riski ısınma vs. başka bir durum ile karşılaşılırsa içinde ki nitrojen bunu tetiklemez anlamında eklenmiş bir maddedir. Fakat normal havada oksijen olduğundan lastikte yanma durumu olur ise bunu tetikler anlamındadır.
  9. İlk iş lastiklerin havasını kontrol ettireceğim Yakup bey. Nitrojen olduğu takdir de; 1: Lastiklerimizi Nitrojen ile şişirdiğimizde içinde oksijen, nem ve yağ olmayacaktır. 2: Nitrojen yanıcı değildir, yanma riski yoktur. 3: Lastiğin basıncı sıcak ve soğuk oluşuna göre değişmez. 4: Nem olmadığı için lastik karkas tellerinde oksitlenme veya paslanma olmaz. 5: Lastik içerisinde ve jantta oksidasyon ( paslanma ) olmaz. 6: Lastik janta oturma yerleri ve yanakları eskimez. 7: Hava kayıpları olmayacağı için lastik yıpranmaz. 8: Lastiklerde oluşan basınç kayıpları minimum seviyeye indirilir. 9: Yuvarlanma direnci azalır. 10: Yakıt sarfiyatı minimum seviyede kalır. bu gibi faydalar yüzünden nitrojen kullanmaktayım. Bu konu ile kullanan arkadaşlarında yorumlarını almak isterim. Lastiklerin havasını tamamladıktan sonra gelişmeleri bu konu başlığı üzerinden paylaşacağım aynı sorunu yaşayan arkadaşların bilgilenmesi için faydalı olacağını düşünmekteyim. Teşekkürler.
  10. Lastiklerimde nitrojen var ama sanki hafif ön lastiklerde inme var benimde aklıma ilk bu soru geldi Yakup bey ama nitrojen olduğundan pek ineceğine ihtimal vermedim, arka lastiklere nazaran biraz inik duruyor düz eğimsiz zeminde.
  11. Merhaba arkadaşlar 2010 model 1.6tdci Trend X focusum var, ilk defa hayatımda ford aracım oldu bundan öncekiler renault VW vs. Şöyle bir sorunum var sorunmudur kronikmidir bilemedim, araç sola eğimli yolda sola doğru gidiyor geç topluyor ve sol tarafa dönüşlerlerde direksiyon oldukça hafif fakat sağa doğru dönüşlerde direksiyon daha sert ve daha hızlı topluyorama düz yolda giderken kesinlikle bir çekme vs. olmuyor. Sağ teker çukura düşünce direksiyon aynı kararlılığında hemen topluyor sağa sola yalpalamıyor, Sol teker çukura düşünce direksiyon hemen dengesini kaybediyor geç topluyor ve sol taraf her daim çok yumuşak. Değerli bilgilerinizi rica ederim. Teşekkürler.
  12. bende ki problem disklerin yamulmasını torna ile hallettim fakat fren pedalında ki titremeyi çözemedim bir türlü acaba alışma süreci falan mı?
  13. bende de vardı yakın zamanda aynı sorun diskleri tornalattım direksiyon titremesi geçti fakat pedal da ki titreme devam etmekte ustam balataların durumunun iyi olduğunu söyledi.
  14. bende yakın zamanda disklerimi tornalattım fakat şu anda direksiyon titremesi geçti sadece fren pedalında titreme oluyor bu neden olabilir? balatalar değişmedi.
  15. evet yakup bey sadece bu kadar, ilk defa ford aracım oldu alışıcaz zamanla
  16. trim dediğiniz kapı üstündeki plastik mi? o ise evet bastırınca biraz oynuyor. Başka araçlarda da gördüm o ara aynı benim araçta ki gibi.
  17. merhaba arkadaşlar Yakup bey kapı ile konsol arası boşluk bu şekilde normal midir?
  18. araç genelde uzun yolda kullanılmış ondan zannedersem debriyaj hiç değişmemiş ve hala daha çok iyi durumda bir daha ki bakımı 87binde o zaman akü triger değişecek inşallah. tabi o zamana kadar sorun çıkarmazsa.
  19. şu an aracın yanında değilim ama mutlaka ekleyeceğim. yakup bey aracım 74binde bakımları hep düzenli olarak yapılmış fakat debriyaj triger ve akü hiç değişmemiş araç temiz kullanılmış bu parçalar ne zaman değişmesi gerekli.
  20. Evet 2.el rahatsız etmiyor ama diğer arabalar da da olması montaj hatası zannedersem sadece trendX ler de var bu durum bu arada
  21. arkadaşlar merhaba 2010 model 1.6TDCİ TrendX aracım var sol sürücü kapısı ile konsol arasında boşluk var geçenlerde bir trend Xmodeli daha inceledim aynısı onda da vardı, sağ kapıda bu boşluk daha az neden olabilir? bu arada aracım full orjinal boya dahi yok.
  22. teşekkür ederim birazdan deneyeceğim küçük bir oğlum var çok yaramaz arka kapıları içeriden kitlemek istiyorum kapıların iç yerinde anahtar ile çevirilen bir kısım var sanırım bunu çevirince arka kapılar içeriden hiç açılmaz hale geliyor.
  23. aslında sormak istediğim şuydu sürücü kapısında ki mandalı içeri itsem tüm kapılar mı dışarıdan açılmaz hale gelir yoksa sadece sürücü kapısımı
  24. peki yakup bey sürücü kapısında ki mandalı içeri itsem tüp kapıları içeriden kitlermi
  25. merhaba arkadaşlar 2010 model trendX focus aldım fakat arabaya bindiğimde kapıları içeriden kilitlemek istiyorum ama kilit düğmesi bulamadım yardımlarını rica ederim
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.