Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 201214 yıl comment_116629 herkese merhaba focus 1 kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır fren disk lerimde devamlı bir problem oluşmakta frene bastığınızda fren pedalı ayağınıza vurmakta 2 sefer disk değişti bir zaman sonara tekrar başlıyo teyzemin oğlunda da aynısı olmuş servise bunu sorduğumda bunların huyu bu yapıyor dedi bir marka vardı onu takınca bidaha yapmıyo ama artık piyasada bulıunmuyo dediler bu konuda bir bilgisi olan arkadaşımız varmı Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 201214 yıl comment_116640 Sıcak diskleri soğuk sudan koruyarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz fakat tabiki yeni disklerle.Mevcut diskleriniz yamuksa traşlatmak yada değiştirmekten başka çaresi yok. Mesela size bir örnek ben arabamı yıkıyacağım zaman mutlaka en azından elimi deydirebilecek kadar disklerin soğuk olmasına özen gösteririm uzun yol seyahatlerimde asla yol üstü molalarda su vurdurtmam.Kendim yakamayıp yıkatacaksam mutlaka uzun süre mümkün olduğu en az şekilde fren kullanarak diskleri ısıtmadan yıkamacıya giderim. İlk alınan sıfır disk te yamukluk var ise ki olabiliyor ilk hafta fereni yoğun şekilde kullanarak ve yüksek hızlarda ani sıkıştırmalar yaparak düzeltebilirsiniz(tecrübeyle sabittir).Ama 1 veya 2 haftada düzelmeyen disk için yapıcak pek birşey yoktur. Eylül 4, 201214 yıl ferhat tezcan tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 201214 yıl comment_116665 tşkler tezcan çok güzel bi konuyu açıklamışsın benimde başımdan çok geçdi sonunda o şekilde çözüldü sorun disklerin en büyük sorunu sıcakken su gelmesi ve yamulması disklerde bu problem çoğu kişide yaşamıştır eminim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 201214 yıl comment_116677 Benimkinde de düşük hızlarda değil ama mesela 100 ile giderken frene basınca hem direksiyon hem de arabanın kabini anormal şekilde titriyor.Acaba disklerde bir sorun mu var ?Veya neden kaynaklanıyor olabilir ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 201214 yıl comment_116687 Benimkinde de düşük hızlarda değil ama mesela 100 ile giderken frene basınca hem direksiyon hem de arabanın kabini anormal şekilde titriyor.Acaba disklerde bir sorun mu var ?Veya neden kaynaklanıyor olabilir ? Frene bastığında yapıyorsa çok büyük bir ihtimal diskten Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 201214 yıl comment_116698 Frene bastığında yapıyorsa çok büyük bir ihtimal diskten Evet frene bastığımda yapıyor.Bir de diskin üst kısımları paslanmış gibi görünüyor.Sanırım değişme zamanı geldi. Eylül 4, 201214 yıl Alper Arda Yazar tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 201214 yıl comment_116709 Evet frene bastığımda yapıyor.Bir de diskin üst kısımları paslanmış gibi görünüyor.Sanırım değişme zamanı geldi. Daha önce disklere hiç torna yaptırmadıysanız.Tornalatarak hem titremeyi kesersiniz hemde bir müddet daha masraf yapmamış olursunuz.Ayriyetten bildiğim kadarı ile disk değişince balatalarında değişmesi gerekir. Eylül 4, 201214 yıl ferhat tezcan tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 201214 yıl comment_116717 paslanmış gibi görünüyor paslanması önemli değil o olur yüksek hızlarda hafif frene basma durumunda direksiyon titriyor ve aynı zamanda fren pedalı titriyorsa %99 disklerden kaynaklanır. Disklerin tornalanması gerekir ancak tornalanma payı kaldıysa,kalmadıysa yenisi ile değişmesi lazım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 201214 yıl comment_116735 Daha önce disklere hiç torna yaptırmadıysanız.Tornalatarak hem titremeyi kesersiniz hemde bir müddet daha masraf yapmamış olursunuz.Ayriyetten bildiğim kadarı ile disk değişince balatalarında değişmesi gerekir. paslanması önemli değil o olur yüksek hızlarda hafif frene basma durumunda direksiyon titriyor ve aynı zamanda fren pedalı titriyorsa %99 disklerden kaynaklanır. Disklerin tornalanması gerekir ancak tornalanma payı kaldıysa,kalmadıysa yenisi ile değişmesi lazım. Cevaplar için teşekkürler.Bir ara ustaya göstereyim o zaman. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 201214 yıl comment_118971 Aynı sorun benim arabamda vardı. Yüksek hızda frene bastımda direksiyon aşırı derecede titriyordu fakat serviste fren disklerini değiştirttim. Şuan çok memnunum.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 201213 yıl comment_123737 focus1 varken nefret ettiren iki tane sorunu vardı. 1 fren disklerinin paso yamulması, ikinciside ön camın en ufak taş geldiğinde kırılması.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 201511 yıl comment_299550 bende yakın zamanda disklerimi tornalattım fakat şu anda direksiyon titremesi geçti sadece fren pedalında titreme oluyor bu neden olabilir? balatalar değişmedi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 201610 yıl comment_369095 Merhaba aranıza yeni katıldım. 2005 model collection aldım. Arabadan çok da fazla anlamam. Ancak her şeye masraf edince ister istemez anlamaya başlıyorsun. Fren pedalını kaldırıp 1 le kalkarken ya da geri vitesteyken bazen tııızzt diye ses geliyor sebebi ne olabilir? yardımcı olursanız sevinirim. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın