Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kış Lastiği İçin Önerileriniz Nelerdir?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

10 yıl raf önrü var diye biliyorum. 2016 ya da 2015 üretim lastiği de alırım aradaki farkı ödemektense.

Nasıl olsa garantisi var ama söylediğin de doğru; yakın üretim tarihi isteyenler oluyor.

eskiden 5 yıldı, millet önemsemeye başlayınca 10 dediler :) raf ömrü 10 ama araç üstünde 5 sanırım.

• Yanıt 766
  • Görüntüleme 159,6k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hakan Saraylı
    Hakan Saraylı

Çekirdeği aldım önüme konuya daldım 1 saattir okuyorum, evlilik programlarından daha eğlenceli Bu arada sana da geçmiş olsun Doğan'cım.

• İnanılır gibi değil ama bu konuda kesinlik yok. Eğim esasen bir dik üçgende karşı dik kenarın komşu dik kenara oranı yani tanjant. %75 eğim demek eğim 0.75 demek.  bu da karşı dik kenar 75 m iken

• Süleyman Ünal
    Süleyman Ünal

Ben ankete karşıyım. Kış lastiğine de karşıyım, hatta kışa da karşıyım. Dün buzlu yolda yumurta taşırken karar verdim.

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
11 saat önce, Ozan Kar yazdı:

eskiden 5 yıldı, millet önemsemeye başlayınca 10 dediler :) raf ömrü 10 ama araç üstünde 5 sanırım.

bende kışlıkları alırken nerdeyse yarı fiyatına aldım 2 yıllık lastikleri. böyle bi fırsat gene olursa gene alırım iki yıllık.

son hafta alsamda araba üstünde 2nci yılından sonra (40bin km) değişmesi gerekiyor.

10 yıllık ömür konusunda A6 da 2011 üretim lastikler var. araç o kadar yalıtımlı olmasına karşın lastik sesi bariz fazla lakin fazla km yapılmadığı için değiştirmeyi mantıklı bulmuyorum. Afaki bilgidir :D viraj kabiliyeti yada fren mesafesinde bi fark göremedim.

Yanıtlama zamanı:
19 saat önce, Ozan Kar yazdı:

raf ömrü 10 ama araç üstünde 5 sanırım.

Lasitklerle ilgili raf ömrü asla 10 yıl olmadı.

Servis ömrü için bile uzun o süre.

Kauçuk oksitlenmeye açıktır ve zamanla sertleşir ve parçalanır.

Binek lastikleri için önerilen servis ya da hizmet ömrü mümkünse 6 yılı aşmamalıdır.

Bu süre imalattan kullanıma tümünü içerir.

Yani monte lastiğinizin yaşı 6'yı geçmişse performans düşüşünden güvenlik riskine kadar pek çok sorunla karşı karşıyasınız demektir. 

Yıllık 10 ile 20 Bin km arasında yapan bir sürücünün kullanacağı lastik 2-3 yıl süreyle araç üstünde kalır. 

Bu durumda raf ömrünü 2 yıl ile sınırlamak en doğrusu olur. 

Cem Boneval tarafından düzenlendi

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

arkadaslar kışlık almak icab etti:) Nokian WR D4 205/55R16 91H 1100tl

Goodyear 205/55 R16 91H UltraGrip 8 1000tl

farklı önerilere açığım özellikle @Cem Boneval abiden bugun kendine alacak olsa ne alırdı acaba cevplar ise sevinirim. yer samsun...

şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Yanıtlama zamanı:

5 yil lassa snoways era kullandim 4 lastikte kar engel degildir artik size eminolun.yalniz havalar iainmaya baslayinca muhakkak degistirip guzelce saklayin.

Yanıtlama zamanı:

Goodyear Ultragrip 8 derim

Yanıtlama zamanı:

Muhtemelen benim lastiklere özel bir sorun, iki sene önce Continental TS860 205/55/16 (T) lastik aldım, aldığım günden bu yana karda buzda yürekler ağızda. Daha önce hiç bu kadar tutunması zayıf kış lastiğim olmamıştı. Hatta TS850 kullanmıştım çok memnundum. Kışlıkları giyme vakti geldi ya Continental’e karşı buz gibiyim bu aralar.

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, uğur özsabır yazdı:

Goodyear 205/55 R16 91H UltraGrip 8 1000tl

Fiyat iyi, eski ama kendini kanıtlamış bir lastik, yağmurda da çok iyi. 

Benim tercihim bu olur. 

Yanıtlama zamanı:

Bugün kışlık nokian lastikleri deneme fırsatım oldu. Yazlık michelin pilot sport4 den sonra sessizliğine şaşırdım. Kasislerdeki konforu cidden çok iyiydi. Yazlıklarım için ileride nokianı kesin alırım.

Yanıtlama zamanı:
25 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

Yahu Doğan sen de ne taksan beğeniyorsun...

Bir Petlas'a ısınamadın.

?

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Cem Boneval yazdı:

Bir Petlas'a ısınamadın.

Bu dediğimden sonra beni sopa ile kovalayacaklardır muhtemelen ama Petlas kış lastiğinde FP olarak 10 üzerinden 9,5 :) 

Yanıtlama zamanı:
Bir Petlas'a ısınamadın.

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]kıllık yapıyorum belki abi. Petlas ın kışlığı kötü değil. Ama daha iyileri varken son sıramda olur. Yazlığını listeme bile almam.
Yanıtlama zamanı:
39 dakika önce, Zafer Akbs yazdı:

Bu dediğimden sonra beni sopa ile kovalayacaklardır muhtemelen ama Petlas kış lastiğinde FP olarak 10 üzerinden 9,5 :) 

Zafeeerrrr...

Anladın sen ???

Yanıtlama zamanı:
40 dakika önce, Zafer Akbs yazdı:

Altını çizelim f/p olarak ? Dünya klasmanında ilk 20 ye bile giremez bence.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.