Murathan Özdemir Oluşturma zamanı: Ağustos 16, 2013 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ağustos 16, 2013 Herkese merhaba. son 3,4 gündür ön taraftan çukurlara girdikçe kulağa hoş gelmeyen sesler duymaya başladım, sanki metalin metalle sürtünmesi gibi. İndim baktım bişi göremedim kaputu açtım çakıl taşları içeride halay çekiyor nasıl girdiler bunlar dedim, tabanda daha önce dikkatimi çekmemiş fabrika çıkışlı boşlukla karşılaştım. kendimce çukurlarda taşların hoplayıp yayların arasında sıkışıp çıktığını düşündün. bu boşluğun ne amaçla bırakıldığını bilen veya sesin başka bir şeyden olma ihtimalini tahmin yürütebilir misiniz ? "Taşları henüz temizlemedim" saygılar.. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Kutluhan A. Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2013 oraya ince delikli tel falan monte ederseniz bir daha girmez.. Ama neden var bilmiyorum.. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Murathan Özdemir Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2013 oraya ince delikli tel falan monte ederseniz bir daha girmez.. Ama neden var bilmiyorum.. güzel fikir Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Bekir B. Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 Ses yok ama belki bende taş biriktirmişimdir bir kontrol edeyim.... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 O taslarin ne isi var orada ya. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 Olurya su gibi likit birşey girerse çıksın diye olabilir, büyük bir alan olduğundan yola çıkarak alttan hava alsın diye olabilir? Okadar çakıl taşını nasıl olupda oraya denk getirdin orası ayrı bir beceri? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Fatih Mehmet USLU Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 Geçenlerde hava filtresini açmaya uğraşırken lokma ucunu oraya düşürdüm, alana kadar canım çıktı. Yukarıdan el girmiyor, alt bu sözü geçen koruma tablası var. Ama esnek Allahtan. Alttan lokmanın olduğu yere vurarak lokmayı zıplata zıplata ulaşabileceğim bir bölgeye getirerek aldım. Ayrıca o delik su tahliyesi için değil hava girişi için olmalı, çünkü suyun inebileceği alçaklıkta değil, kenarları 3d paspas gibi yüksek. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Murathan Özdemir Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 Olurya su gibi likit birşey girerse çıksın diye olabilir, büyük bir alan olduğundan yola çıkarak alttan hava alsın diye olabilir? Okadar çakıl taşını nasıl olupda oraya denk getirdin orası ayrı bir beceri? Karayollarının mükemmel yol yapımı çalışmaları olabilir mi ? "bitmek bilmeyen karadeniz sahil şeridi yolları..." Geçenlerde hava filtresini açmaya uğraşırken lokma ucunu oraya düşürdüm, alana kadar canım çıktı. Yukarıdan el girmiyor, alt bu sözü geçen koruma tablası var. Ama esnek Allahtan. Alttan lokmanın olduğu yere vurarak lokmayı zıplata zıplata ulaşabileceğim bir bölgeye getirerek aldım. Ayrıca o delik su tahliyesi için değil hava girişi için olmalı, çünkü suyun inebileceği alçaklıkta değil, kenarları 3d paspas gibi yüksek. valla hadi hava girişi için dedik diyelim eyvallah peki ama neden ?? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Fatih Mehmet USLU Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 Karayollarının mükemmel yol yapımı çalışmaları olabilir mi ? "bitmek bilmeyen karadeniz sahil şeridi yolları..." valla hadi hava girişi için dedik diyelim eyvallah peki ama neden ?? soğutma için olabilir mi acaba? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 hüseyin ipek Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2013 ne için bırakılırsa bırakılsın bunun izahını yapmalılar bence .1.0 litre motor üretip ödül alan firmanın bu boşluktan çakıl taşlarının motora girebileceğini atlaması akıl alır cinsten değil..Ben böyle bişeye inanmak istemiyorum..Boşluk bırakılsa bile bunun önlemini almaları gerekir şaka gibi gerçekten hayret ettim görünce.Umarım işin aslı sandığımız gibi değildir 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 2013 ne için bırakılırsa bırakılsın bunun izahını yapmalılar bence .1.0 litre motor üretip ödül alan firmanın bu boşluktan çakıl taşlarının motora girebileceğini atlaması akıl alır cinsten değil..Ben böyle bişeye inanmak istemiyorum..Boşluk bırakılsa bile bunun önlemini almaları gerekir şaka gibi gerçekten hayret ettim görünce.Umarım işin aslı sandığımız gibi değildir Ne sandınız? Açıklık için iki olasılık var, ya alt kaplamayı indirmeden gözle sık kontrol edilmesi gereken bir yere bakma imkanı sağlaması, ya da motorun belli bir bölümüne hava akımı ile ekstra soğutma sağlama. Yerini tam anlamadığım için aracımda bakıp daha iyi bilgi sahibi olmaya çalışacağım. Tabii çakıl girmesi istenen bir şey değil ama sonuçta bu araç yoğun çakıllı yollarda kullanılmak üzere tasarlanmış da değil. Belli ki denemelerde böyle bir sorunla karşılaşılmamış ve orası açık bırakılmış. Bence bunu fotoğrafla Otosan'a bildirmek lazım, onlar da bu geri bildirimi merkeze aktarırsa tedbir alınmasını ve ürünün geliştirilmesini sağlamış oluruz. Abartılacak bir durum değil. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 hüseyin ipek Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 2013 Ne sandınız? Açıklık için iki olasılık var, ya alt kaplamayı indirmeden gözle sık kontrol edilmesi gereken bir yere bakma imkanı sağlaması, ya da motorun belli bir bölümüne hava akımı ile ekstra soğutma sağlama. Yerini tam anlamadığım için aracımda bakıp daha iyi bilgi sahibi olmaya çalışacağım. Tabii çakıl girmesi istenen bir şey değil ama sonuçta bu araç yoğun çakıllı yollarda kullanılmak üzere tasarlanmış da değil. Belli ki denemelerde böyle bir sorunla karşılaşılmamış ve orası açık bırakılmış. Bence bunu fotoğrafla Otosan'a bildirmek lazım, onlar da bu geri bildirimi merkeze aktarırsa tedbir alınmasını ve ürünün geliştirilmesini sağlamış oluruz. Abartılacak bir durum değil. Sorun sadece arkadaşın aracındaysa özel bir durum var demektir.Ben de bakmadım henüz aracıma fırsatım olunca inceleyeceğim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Murathan Özdemir Yanıtlama zamanı: Ağustos 21, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 21, 2013 Ne sandınız? Açıklık için iki olasılık var, ya alt kaplamayı indirmeden gözle sık kontrol edilmesi gereken bir yere bakma imkanı sağlaması, ya da motorun belli bir bölümüne hava akımı ile ekstra soğutma sağlama. Yerini tam anlamadığım için aracımda bakıp daha iyi bilgi sahibi olmaya çalışacağım. Tabii çakıl girmesi istenen bir şey değil ama sonuçta bu araç yoğun çakıllı yollarda kullanılmak üzere tasarlanmış da değil. Belli ki denemelerde böyle bir sorunla karşılaşılmamış ve orası açık bırakılmış. Bence bunu fotoğrafla Otosan'a bildirmek lazım, onlar da bu geri bildirimi merkeze aktarırsa tedbir alınmasını ve ürünün geliştirilmesini sağlamış oluruz. Abartılacak bir durum değil. Cem abi; evet belki de büyük bir problem değildir fakat kullanım konforunu olumsuz yönde etkiliyor ses gelmesi ve acaba çakıllar motorun başka biyerine dip sıkıntı yaşattırırmı telaşesi hakim, her kontağı açışımda.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mehmet Gökmen Güngör Yanıtlama zamanı: Ocak 16, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 16, 2014 Sizde iyi çakıl taşı birikiyor. Benim arabaya geçenlerde oradan kedi girmiş ısınıyorlarmış arkadaşlar. Motor soğumadan tekrar binmiştim. Motor çalışınca takır takur sesler geldi oradan iki üç tane kedi çıktı. Gerçekten... :kıhkıh: :kıhkıh: Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2014 motorun belli bir bölümüne hava akımı ile ekstra soğutma sağlama. diye yazmışım ve doğruymuş, şanzımanın soğutulması içinmiş...@Mehmet Gökmen Güngör, Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Murathan Özdemir
Herkese merhaba.
son 3,4 gündür ön taraftan çukurlara girdikçe kulağa hoş gelmeyen sesler duymaya başladım, sanki metalin metalle sürtünmesi gibi.
İndim baktım bişi göremedim kaputu açtım çakıl taşları içeride halay çekiyor
nasıl girdiler bunlar dedim, tabanda daha önce dikkatimi çekmemiş fabrika çıkışlı boşlukla karşılaştım. kendimce çukurlarda taşların hoplayıp yayların arasında sıkışıp çıktığını düşündün.
bu boşluğun ne amaçla bırakıldığını bilen veya sesin başka bir şeyden olma ihtimalini tahmin yürütebilir misiniz ?
"Taşları henüz temizlemedim"
saygılar..
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 14 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap