2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız
-
Benzer İçerikler
-
- 2 cevap
- 1.211 görüntüleme
-
- 9 yanıt
- 3.215 görüntüleme
-
- 57 cevap
- 6.981 görüntüleme
-
Mondeo 2.0 Tdci Otomatik şanzıman Vites Kutusunu Kontrol Ettiriniz Arızası
Yazan: Tolga Kad,
- vites kutusu
- otomatik
- (ve 2 tane daha)
- 11 yanıt
- 6.245 görüntüleme
-
- 4 yanıt
- 1.322 görüntüleme
-
Soru
Guest Özcan B.
merhaba arkadaslar.Birşey merak ediyorum eski arabam benzinli 5 vites eski teknoloji bir arabaydı ve yavaslayacagım veya duracagım zaman eger müsaitse yol vites küçülte küçülte aracı yavaşlatıyordum ve bu işlemde hız düştükçe o hızın istediği vitese düşüyordum,eğer hız düşük vites yüksek kalırsa sanki araç hareket halinde stop edecekmiş gibi oluyordu...fren kullanmadan yavaslamak daha ekonomik ancak 5-4-3-2 vites inmek de sıkıntılı ve zahmetli...Focus tdci da bu durum nasıl.yine sırayla hıza göre vites düşürmek zorunda mıyım..geçen gün bu şekilde yaparak yavaslıyordum vites 4 te kalmıs hızımı da 30 a kadar düşürmüşüm farkında olmadan(gaz veya debriyaj basılı değil) ama motordan hiç stop etme tarzında bir ses,bir zorlanma hissetmedim.Bu vites düşürme kuralına focusda da uyulmak zorunlu mu aracta sıkıntı yaratır mı.biraz önceki örnekte oldugu gıbı hızım 20-30 iken vitesin 4 te durmasında bir sakınca var mı(tabi gaza basmıyoruz arac varolan hızıyla devam ediyor).sonucta gaza basmıyoruz ama devirsiz arac kullanmıs oluyoruz ama ben 1.veya 2.viteste aracların devirsizlikten dolayı stop ettiğini gördüm ama 3-4-5-6. viteslerde hiç görmedim
Özcan B. tarafından düzenlendiYorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 27 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap