Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

osman gurcu

Üye
  • Toplam İleti

    49
  • Katılım

  • Son ziyaret

osman gurcu Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    denizli
  • Arabam:
    Focus III 1.6 TDCİ HB
  • Meslek:
    bankacı
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

953 profil görüntüleme

osman gurcu's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Peki cem hocam o zaman bu magnetc A1 yağının kullanilmasini yoksa tedarik ile saglanmasini isteyeceğim. Çok teşekkür ederim açıklamalarınız icin.
  2. Selamlar bu yağ tavsiyelerini okudumda, genelde CastrolCastrol Magnatec 5W/30 a1 4 Litre Motor Yağı tavsiye edilmiş ford focus 1.6 dizel için, edge tavsiye edilmiyor.peki bu edge magnatec ten daha pahali bunun sebei nedir? Ayrıca yetkili servis edge koyacağız söylemişti. Ne yapmalıyız, yağı A1 mi koyduralim illede, Teşekkürler.
  3. mazot filtresi 30.000km değişmiş, aldığım arkadaşı aradım, eve gidincede servis formunada bakarım güzelce, o zaman mazot filtresi 60.000km yi bulunca değiştirmem gerekiyor. peki bu 3.yıl garantisi bittikten sonra 45.000km bakımından bir sonraki bakımın 4.yıl bakımı olması şart mı yoksa 60.000km dolmasını mı beklesek olur mu? bu arada balatalar ile ilgili iki yetki servisin verdiği fiyatlar ön ve arka motocraft biri 465 ve diğeri 505 tl, internet fiyatlarıda 250 ile 300tl arası buldum nette bazı yedek parçacılardan, ama tabi durumuna göre değişecek , bilgiler için çok teşekkürler üstadlar..
  4. Volkan bey ilk önce açıklamalarınız ve ilginizden dolayı çok teşekkür ederim, şimdi cevabınızı iş yoğunluğundan anca okuyabildim, ve bende denizlideki yetkili servislerden birini aradım ve cevaplar şu şekilde. aracımdan bahsettim 2012 focus 1.6 tdci hb , 42,500 km de 3.yıl bakımına girecek dedim. verilen cevap : bakım 330 tl tutar dedi işçilik dahil. dahil olanlar motor yağı castrol yağ filtresi hava filtresi polen filtresi karter tapa contası değişecekmiş ve genel kontroller. balatalar içinde değişecekse sadece ön balatalar için çifti için 200tl fiyat verdi. bu 330 tl değişecek parçalar için 45000km bakımı için normal mi? başka parçalarda var mı değişmesi gereken? birde 200tl ön fren balataları için biraz pahalı mı geldi? sizce 45000km bakımında fren balataları değişmeli mi yoksa kontrola göre mi karar vermeliyiz? yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. teşekkürler.
  5. Arkadaslar selam, 45.000 km bakımı için yetkili servise gitmem gerekiyor, ama aracim 42,500 km de ,ama 3.yılini dolduruyor, km dolmasa bile ,yıla göre bakıma gitmem gerekiyor kesinlikle di mi? Fiyat olarak hangi barem de olmasi gerekiyor 45.000 km bakımının şu anda ? Birde hangi parçalar değişecektir? Teşekkürler. Hayırlı akşamlar.
  6. osman gurcu

    Vites Düşürme

    Teşekkürler Cem bey, yorumlarınız ve ilginizden dolayı.
  7. osman gurcu

    Vites Düşürme

    Anladım Cem bey o zaman 1000dd üzerinde olduğum sürece motora zarar vermez diyorsunuz, Peki uzun yolda sürüşlerde 6.viteste iken 2000rpm de oluyor hızımızda 100-120 km de oluyor. 90 km hıza inince 2000rpm in altına iniyor. 2000rpm altı 1700-1800rpm de 90k m sabit hızda yakıt sarfiyatımız malumunuz inecek , lakin motora herhangi bir zararı da olmaz di mi? teşekkürler. Bu arada Yakup bey bende 2.vitesi tercih edeceğim.
  8. osman gurcu

    Vites Düşürme

    Konu hortlamış oldu biraz arkadaşlar kusura bakmayın , yeni konu açmamak için, sorum bu konu ile ilgili olduğu için bu başlıktan soracağım. Geçen gün düğün konvoyu nedeni ile düşük hızda 5-6 km ilerlemek zorunda kaldım.Tabi sıkıcı bir durum olduğu içinde bazı sorularım olacak.Bu arada aracım 1.6 dizel tdci focus III 2. viteste ilerlediğim sürede devir saati 2000rpm de idi . 3 istiyordu . 3 e taktığımda ise devir saati 1600-1700rpm de geziyordu ama arada balans yapıyordu teklemeye müsaitti ama duracak kadar değildi.Çünkü yavaş ilerliyorduk. Bu durumda sorum şu, hangi durumda yakıt sarfiyatı fazla olur ve esas önemli olan turbo , motor sağlığı ve ömrü için hangi devir ve viteste ilerlemek mantıklı olur. şimdiden teşekkürler.
  9. Bu yol bilgisayarındaki görülen ortalama yakıt değerleri son kaç km ye göre baz alınmalı acaba? şehirdışı yolculuğumda 4.8 lt gördüm, ekranı sıfırlamadan devam etsem şehir içinde hemen değişecek sanırım di mi? birde şehir dışında yolculukta ekranda km dahada artmayada başlıyor , bu neden oluyor ? tşkler.
  10. deneyeceğim bakalım Fatih bey, teşekkürler.
  11. Arkadaşlar benim bir sorum olacak, cyclone cihazı açtığımız açılış ekran görüntüsünü nerden değiştiriyoruz.Aracımı aldığımızda bu cihaz üzerinde vardı, eski sahibine ait resim çıkıyor ilk açılışından , bunu nasıl silebiliriz yada başka resim ekleyebiliriz? teşekkürler şimdiden.
  12. Arkadaşlar geçen babamla konuşurken bana bir parçadan bahsetti soru olarak yöneltti bul bakalım bunun ne işe yaradığını ve ne olduğunu diye , ama tabi cevabını söylemedi, koca google amca bile bilemedi?:-))) fikri olan var mı acaba? tşkler .
  13. Anladım Mehmet hocam , şehir içi 29 krş süper bir değer gerçekten, şehir dışıda zaten sakin kullanırım ben o zamanda 23krş u görürüm tahminimce. Düşük vites aşırı yüklenmeyip ağır viteste stabil kullanımda çok iyi değerleri yakalamak mümkün yani, Dediğiniz gibi alırsak ecoboostumuzu nasip olursa göreceğiz bakalım ve dilinden anlarız artık. Peki ford ustaları 1.0 ecoboostu daha yeni tanıyordur onlarda hayrann kalıyor mu bu motora?
  14. Trend X 1.0L EcoBoost 125PS 5K 48.095 TL 48.095 TL 48.095 TL Trend X 1.0L EcoBoost 125PS 4K 48.620 TL 48.620 TL 48.620 TL fiyatlar böle olmuş ya?bayram sonrası kasımda inşallah düşer diyorum, dolar yada euro'ya endeksli mi şişiyor bu fiyatlar yoksa başka bir nedene mi bağlı şişiyor sıfır araç fiyatları ford ta?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.