Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

F3 Sync Radyo Ve Klima Sorunu


Murat U.

Soru

Merhaba arkadaşlar. Aracımı dün teslim aldım. Focus III Titanium 1.0 Smart paket. Bir kaç tane sorum olacak.

SYNC hanımefendi sesle kontrolde radyo ve klimayı çalıştıramıyor. USB ve Telefonda geçiş yapıyor ( telefonda bir türlü doğru kişileri aratamadım ama hadi bunu kendi acemiliğim sayayım) Acaba sesle kontrolden klima ve radyo çıkarıldı da benim mi haberim yok. Bir diğeri, Menülerde gezerken SYNC uygulama yükle diye bir seçenek var? Ne yüklenebiliyor bilgisi olan var mı acaba? Oyun mu yüklececeğiz :)

CD'de ses kontrolle çalıştırılmıyor.

Umarım benim bilgisizliğimdir alır almaz servise götürmek istemiyorum aracı.

post-2850-0-66949400-1354288990_thumb.jp

Murat Uluçınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
Sesle radyo-hava kontrolü vb işlemler için asılmanız gereken direksiyona bağlı bir kol var, kolu asılana kadar havalandırma açma tuşuna basmak veya teybi açmak daha kolay çünkü kolu asılıp birde kızla konuşup anlaşmanız gerekiyor, ben sadece merakımı gidermek için denedim ve bir daha kurcalamadım...gereksiz...

Bana göre de sync aracın göğsüne taktığı şık bir aksesuar, yakışıyor hakkaten  :nazar:

Benim araçta direksiyona SYNC için direksiyona bağlı bir kol yok, direksiyonun üzerinde ufak bir Sync tuşu var, o kadar zorlamıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Yakup kardeş bu sesle rehberdeki kişiyi arama işi nasıl oluyor senin bilgin var mı ? bu yeni gelenlerde direk sesi kaydetmeden arıyormuş rehberdeki ismi benim araçta olmuyor bu şekilde, ismi söylüyorum fakat dizin boş diyor..bu sesle kayıt etme işi nasıl oluyor geçenlere biraz uraştım yapamadım bilen yardımcı olursa sevinirim :)

phone.jpg

Kullanıcı kılavuzunda gerekli bilgiler var.

Kullanım diline göre komutu seçin.

Numarayı kaydederken rakamları tek tek alıyor ve tekrarlıyor, bazen de yanlış anlıyor.

Sabırla oluyor.

Ses sisteminde ayrı bir telefon rehberi oluşturulmuş oluyor.

İşe de yarıyor.

Tabii doğrudan telefondan araması daha şık!

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Neye dayanarak yazdin bunu? Somut bir bilgi varmi? Cidden soruyorum.

Otosan Genel Müdür Yardımcısı bir röportajında söylemişti,my touch ve sync 2012 yılından itibaren üretilen tüm araçlarda olacak ve sonradan da uygulanabilecek,ancak daha öncesi araçlar için uygulnamayacak demişti..Yakupda hatırlar sanırsam bunu....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

öyle dedi fakat tam üretim zamanı tutmayabilir. Mesela aydın abinin aldığı dönemdeki araçlara yapılabilir.

 

Yani usb ve line girişleri kol dayamada olanlar.

 

Birde açıklama eksik kalıyor hani olmaz diye bişey yok olur ama son hali ile daha kolay olabilicek demek istemişti bence rahtmetli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0


 

 

SYNC 2012 Ocak Üretimli araçlardan itibaren aracınızda mevcut...SYNC de en büyük özellik,telefonunuzdakiisimleri aracın sistemine kaydetmeden sadece ismi söyleyerek arayabilmeniz,mp3 çalarınızdaki şarkıların isimlerini söyleyerek o şarkıyı çalabilmeniz...Örneğin beğenmediğiniz bir şarkıyı dinlemek istemiyorda başka bir şarkıya geçmek isterseniz hiç aramanıza gerek yok sadece şarkının ismini söylemeniz yeterli..Hatta kendi playlistinizi sesli olarak yapabilir kaydedebilirsiniz..Yani telefon ve müzikçalarla ilgili herşeyi sesle yapıyorsunuz..2012 Ocak öncesi üretilen araçlarda SYNC yok ve sonradan eklenmesi de mümkün değil....

Bu yazdığıma destek olan kaynak metin ,Rahmetli Eski Otosan Genel Müdürü Nuri OTAY'ın ağzından şöyle anlatılmıştı :

 



14582822.jpg
ABD’li otomotiv devi Ford’un sesli komut dinleyen, internete bağlanabilen, acil arama yapabilen SYNC teknolojisine sahip araçları Ekim 2012’de Türkiye’ye geliyor. 4.2 ve 8 inç dokunmatik ekran seçeneğine sahip teknoloji Ford ve Microsoft işbirliğiyle geliştirildi. Ford Otosan bu teknolojiyi, 6-9 Ekim tarihlerindeki CeBIT Bilişim fuarında da tanıtacak.

spacer.gif
Laz aksanını anlıyor
Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Ford SYNC’nin 2007’den beri 3 milyon Ford aracında kullanıldığını belirterek, “SYNC lehçeleri bile ayırt edebiliyor, Laz aksanı gibi neredeyse her dili anlıyor ve konuşuyor. 2015’de Avrupa’da yaklaşık 2 milyon yeni Ford aracın SYNC sistemiyle yaşamın içinde olması öngörülüyor” dedi.
Ekim 2012’de Türkiye’de
SYNC teknolojisine sahip araçların Ekim 2012’de Avrupa’yla eş zamanlı olarak Türkiye’deki ürün gamlarında sunulmaya başlanacağını da bildiren Otay, şu bilgileri verdi: “Focus, Fiesta gibi modellerde öne çıkan teknolojik yenilik olacak. Bazı modellerde fiyatın içinde olacak, bazılarında ekstra fiyatlandırılacak. SYNC ayrı da satılabilecek ancak 2012 model ve sonrası araçlara entegre edilebilecek. Ticari araçlarda da bulunacak. Dünyada satışların yüzde 20-30’una denk gelmesi planlanıyor. Türkiye’de de benzer bir hedefimiz var.”
İnternete kolay bağlantı
Nuri Otay, Türk mühendislerin SYNC’in geliştirilmesine henüz katkıda bulunmadığına da değinerek, “Dil konusunda etki ve katkı var. Ama SYNC’in diğer modellerinde bizim Ar-Ge ekiplerimizin de payı olabilir. Bu tarz teknolojik özellikler çok lüks araçlarda var. Ancak orta segmente ilk getiren marka biziz. Modellerimizin çoğunda olacak. Otomobilde rahatça internet bağlantısı kurulabilecek. Twit atılabilecek, Facebook’a girilebilecek” diye konuştu.
Acil arama yapıyor
SYNC’in güvenlik ve kazalardaki önemine de vurgu yapan Otay, “SYNC, acil arama yapıyor. Bir kaza anında bulunduğu ülkenin acil servisini arayarak, kazanın olduğu yerin konumunu veriyor. Güvenlik açısından büyük kolaylık sağlayacak. Sürprizleri yok edecek” dedi.

Bora A. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.