Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Rafet NAS

Üye
  • Toplam İleti

    418
  • Katılım

  • Son ziyaret

Rafet NAS tarafından yazılan her şey

  1. Yaklaşık 6 ay önce bir aile büyüğüme 1.4 TSI 150 hp act motor DSG comfort pk bir araç aldım. O gün için tüm Türkiye'de yalnız Hatay bayiinde bulabilmiştik. ( karameşe renk) Araç yakıt, sürat ve yol tutuşu gibi pek çok konuda bu paraya alternatif başka saadet olmadığını ispatlamış bir araç. Gördüğüm en kötü şehirler arası yakıt tüketimi ortalaması 6.1, en iyisi 5.4. ortalama 130 km hız ile. Bende 2015 1.4 125 hp golf var yakıt tüketimleri çok daha farklı. Kalkış ivmelenme gayet başarılı, bir kere ford ile kıyaslamak bu araç için çok ayıp olur. Bu aracın arka diz mesafesi, bagaj hacmi, multimedya çeşitliliği, konforu ve motor teknolojisi kimseyi üzmez. 105-110 Bin TL civarında alabilirsiniz.
  2. Rafet NAS

    Yeni Vw Passat

    Uzun bir aradan sonra merhaba; B7 passat bence kullanıcıya ayıp etmiş bir kasaydı (transporter direksiyonu, koldan hız sabitleme vs) B8 kasa yeni Passatlar bence birkaç yıl evvel olması gereken veya b7 yerine çıkmış olması gereken kasa geçte kalsa güzel olduğunu düşünüyorum 17'' jant comfort pakette standartmış diye duydum, kokpit hoş olmuş, led aydınlatmalar anahtarsız girişte comfort pakete eklendiğini okudum bu özelliklerle segmentindeki pek çok araçla daha iyi rekabet eder. Zaten kim ne derse desin Passat Türkiye'nin arabası, 1 yıldır TSI 160 hp DSG passat kullanıyoruz her seyahatte bu rakam aralığında inanlar niye başka araç bakarlar diye düşünüyorum. Bagaj hacmi, performansı, yakıt tüketimi çok yerinde TSI teknolojisi günümüz motor teknolojilerinin içinde çok iyi biryerde. Açıkçası ben beğendim arkadaşlar, değişiklikte geç kaldığı ve bazı değişiklikleri skoda, golf vb daha önce gördüğümüz için belki bize öyle geliyor ama araç zarif olmuş, cc den gönüllü bence.
  3. Sahiden çok gizli müşteriymişsiniz
  4. Yakıtınızı Opet in web sitesinden %5 net indirimle alabiliyorsunuz, şuan en iyi kazandıran müşteri sadakat programı da opette (paro&opetworldkart vs) yine en hızlı bayileşen, müşteri lovemark birincisi ve sektörün en hızlı büyüyeni de Opet, wc'lerimiz temiz olmazsa biz bayilerine ceza kesebiliyorlar... Firmanın sektöre bakış açısı farklı, Yine hep dediğim gibi bayi çok önemli tabi, legal yakıtın kalitesindeki farkı kullanıcı bence hissedemez, firmaları birbirinden ayıran özellik hizmet kaliteleri ve müşterinin renk, çizgi, istasyonun albenisi, logosu gibi psikolojik sebeplerdir, gerisi hikaye, adam yakıta karizmatik bir isim bulup yakıt tabancasının kafasına müşterinin görebileceği bir aparat takınca bizim fordlar ferrari olmuyor sizin anlayacağınız. 21 yıl PO bayiliği yaptık 8 aydır Opet bayisiyiz kimse gelipte PO nun yakıtı daha iyiydi veya OPET'in yakıtı daha iyiymiş demedi ama satışlarımız %20 arttı, tamamen biraz önce bahsettiğim hizmet kalitesi firmaları birbirinden ayıran özellik. Ayrıca gelen 10 araçtan en az 1'i abartısız; ya Ford ya Fiat.
  5. Biz 30 liraya yaptırdık, 100 liraya mühürlü-hologramlısını da yapıyorlar.
  6. 1.5 yıl focus 3 tit x tdci kullandım, 6 aydır da cmax (2012) titX tdci kullanıyorum, ekipman multimedya vs olarak cmax 2-3 adım önde fakat focusa göre biraz hantal, yakıt focusa göre %15-20 fazla, uzun yol daha konforlu, panaroması çok güzel, bu araçların otomatik şanzmanlısının olmaması çok kötü, bence bir arabada olması gereken en önemli konfor etkenlerinden biri şanzman. Satış durumunu da düşünüp karar verin, yeni listesi 79 bin lira olan cmax'ın 2. Elleri en fazla 60-62 bin liraya istemediğin kadar.
  7. Bende esnafım ve perakende ürün satıyorum, eğer gelen ürünlerin yerine ürün değil para verecek olsak dükkanı kapatmamız gerekir bu durumu da tüketiciye değil o iş yerinde türlü müşteriyle muhattap olan esnafa sormak lazım. Evet kanuna göre para iadesi var ama uygulamaya geçebilmek için Türk insanının çok daha kültürlenmesi gerekir. Sizinki gibi masum iadelerde bizim yaşadığımız utanç tablosu iade taleplerinin yanında yanıyor ama bu iş böyle malesef.
  8. Zaten balata ve polen filtresi işin içine girmeden önce 30 bin bakımınız 450 TL civarında tutar haberiniz olsun dediler. Benden size tavsiye; balatalarınızı değiştirip bakıma gidin gerek yok deyip faturayı kabartmasınlar. Böylelikle aracınızın garantiside bozulmamış olur, atla deve değil heryerde değişir balata. Ayrıca sadece ön balatalar 230 TL 37 TL de işçiliği varmış
  9. Ön fren balataları, motor yağı, hava filtresi, yağ filtresi, yakıt filtresi, polen filtresi, biraz antifiriz ve işçilik 880 TL tuttu servis müdürünün yetkisiyle bir zahmet 750 TL ye düştüler, hepsi 250 liralık işler ama garanti muhabbetine verdik 3 katını.
  10. Rafet NAS

    C-Max 30 Bin Bakımı

    Arkadaşlar yarın 2012 model cmax aracımı 30 Bin bakımına götüreceğim, bu bakımda dikkat etmem gerekenler nelerdir, fren balataları muhakkak değişmeli mi? Maximum ne kadar ödemeliyim?
  11. Vallahi benim cmax uzun yolda 5.8-6 LT yakıyor, geçen babama verdim yazlığa gitti geldi vermeden de depoyu doldurdum km yi sıfırladım, döndüğünde 170 TL aldı ve yaklaşık 450 km yol yapmış, böyle birşey olabilir mi? Oluyor işte; yani kullanımla alakalı benim aracım ben kullanırken hiç böyle bir yakıt tüketimi yok.
  12. Benimde Bluetooth aux USB sesli komut çalışmıyordu servise gittim bilgisayara bağladılar, kendini korumaya almış, hatayı ayıkladılar düzeldi fakat ön konsoldan hala bızzzzzzzz diye bir ses geliyor ve durmuyor bu ses, biraz önce aracı sitenin kapalı otoparkına parkettim 10 dk sonra komşum aradı teybin çalışıyor diye, Buda enteresan değilmi? Kontak kapanınca teyp çalışır mı?
  13. 20/09/13OPET MERKEZ\KARAMAN KR95:4.86 FF97:4.94 MT-ECO:4.39 MT:4.48 Yeni fiyatlar yukarıdaki gibidir.
  14. Vallahi ben bunu yaklaşık 1 sene evvel sormuştum yinede teşekkür ederim Lenovo z580 aldık hiç memnun kalmadık 30 saatte açılıyor. Kesinlikle ssd li bilgisayar alın.
  15. Benim telefonu kısa sürede onarıp gönderdiler arkadaşlar, değişim olmadı yani.
  16. Böylece insanları milli eğitim okullarından gocutup, özel okullara yani özel sektöre devredilir eğitim işi. Şu an pek çok okulda eğitim facia, birkaç hasbelkader kadrosunu koruyabilmiş idarecisi mükemmel okulun haricinde. Benim eşim bilgisayarlı teknik lisede öğretmen, okul birincisi ebelik kazanmış, onun haricinde birkaç çocuk 4 yıllık fakülte, bir kısım öğrenci kendilerine tanınan hakla meslek yüksek okullarına... Halbuki çocukları anasınıfından itibaren yetenek beceri ve karakter yoklamalarıyla mesleki yönlendirme yoluna gitseler hem ülkedeki ara eleman sıkıntısının önüne geçilir hemde üstün zekalı ve başarılı öğrenciler daha rahat ve güdülenmesi rekabetçiliği yüksek ortamlarda dersliklerde yetiştirilir. Yarın bu zihniyetle ilköğretim ve ortaöğretime çan eğriside getirirler geçme notu 15 bile olur.
  17. Bugün itibariyle otogaz 12 krş zamlı
  18. Buradan sıfır araç alacak arkadaşlara tekrar söylüyorum; Groupama sigorta sıfır araç klozunu 3 yıl a çıkardı. Yani 3 yıl kesintisiz kasko yaptırırsanız böyle bir pert olayında aracın sıfırını yada parasını veriyorlar. Bu diğer sigorta şirketlerinde 1 yıl. Ben bu aracın soltaj bedelini de biliyorum da sosyal medyada dile getirmeyelim şimdi...
  19. Ben o konuda tecrübe sahibi değilim doğrudur. Aracı iyice inceledim kesinlikle benim arabam.
  20. Vallahi ben bu arabayı geçen gün sahibinden.com da gördüm benim arabaya da çok benzettim, fakat benim arabanın ön direğinde de göçük vardı, yani ya çok benzeri bir kaza yada benim aracı hafif toplamışlar. Böyle görünüyor olması çok ucuza onarım görebileceği anlamına gelmiyor, 25.050 TL hasarı çıkmıştı serviste öylelikle pert oldu. Örn: tek xenon far 1630 TL + KDV yazıyordu listede.
  21. Bu gece fiyatlar düşüyor benzinde. Motorinde değişiklik yok.
  22. Satışı yaptığınız Noter nüfusa kayıtlı olduğunuz ilin emniyet müdürlüğüne bağlı trafik müdürlüğüne evrakınızı gönderiyor (online veya posta ile bilmiyorum) beklerseniz adresinize ruhsatınız geliyor (15 gün) beklemek istemezseniz noterin size verdiği geçici ruhsat ve o geçici ruhsatla yaptırdığınız zorunlu trafik sigortasını alıp emniyete gidiyorsunuz ruhsatı elden teslim alıp sonra şoförler odası plaka basımı vs.
  23. Ben onu beceremem de yaptırırım sağol
  24. Teşekkür ederim telefonun değişmesi iyi birşey tabi ama o kadar aplikasyon ve internet bankacılığı vs kişiselleştirme dert...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.