Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Murat U.

Üye
  • Toplam İleti

    248
  • Katılım

  • Son ziyaret

Murat U. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Mersin
  • Arabam:
    Focus 1.0 Tit + Smr Hb
  • Meslek:
    Öğretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

İletişim - Sosyal

  • Website URL
    http://www.ulucinar.com

Güncel Profil Ziyaretleri

789 profil görüntüleme

Murat U.'s Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

101

Toplam Beğeni

  1. Bu sefer kesin yaparlar. Amerika parasal sıkılaştırmaya gidiyor. Ülkemize akan paralar tersine yolculuk edecek. Ekonomi zorda. E öyleyse hemen "çevreyi düşünüp" vergi yükü getirelim.
  2. Çevre kirliliğini önlemek amacıyla da bazı çalışmalar yürüttüklerini anlatan Şimşek, trafikteki araçların söz konusu kirlilikte büyük pay sahibi olduğunu bildirdi. Kullanıcıları, düşük emisyonlu araçları tercih etmeye yönlendirmeyi ve bu sayede daha temiz bir çevre oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: "Çevre kirliliğini önlemek amacıyla trafiğe yeni çıkacak araçlardan karbondioksit salınımı düşük olanları vergisel açıdan teşvik edici bir model planlıyoruz. Pek çok AB ülkesinde de uygulanan bu modelle ilgili düzenlemeyi yeni yılın bütçesine yetiştirmek istiyoruz. Şu an elimizde bir taslak var ve buna göre, aracın karbondioksit emisyon düzeyine göre değişen tutarda yıllık bir 'emisyon vergisi' düşünüyoruz. Buradaki amacımız kesinlikle yeni bir gelir değil, çevre kirliliğini önlemek." ( Yazının tamamı için http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27246369.asp ) Ben de inandım! Tabi ki amaç gelir elde etmek. Madem çevreyi düşünüyorsunuz, öyleyse emisyonu yüksek araçlara ek vergi getireceğinize emisyonu düşük olan araçlara ÖTV indirimi, MTV indirimi getiriniz efendim.
  3. Ve İngiltere'den yağımız el konulmadan geldi. Acaba uçakta bir sorun olur mu diye endişelerim vardı ama sorunsuz ulaştı. Yaklaşık 120 TL'ye mal oldu. Hadi bakalım Otosan, 300 TL'ye yağ satarsın demek
  4. Hocam yazdığınız zaman metni buradan da paylaşırsanız bizlerde rekabet kurumuna yazalım.
  5. Cem abi, bir ara servise götürdüğümde motorla ilgili bir yazılım güncellemesi yaptıklarını söylemişlerdi. Belki bununla ilgili olabilir.
  6. Bir örnek bugünden. 34 C'yi gösteriyor ve SS devredeyken klima minumum devirde çalışıyor. Klima kapalıyken de aynı sıcaklıkta çalışıyor yine.Harbiden 30'un üzerinde niye devreye giriyor ki bu meret?
  7. Hayır siz ilk olmayacaksınız. Ben aracı satın aldıktan bir iki ay sonra başıma gelmişti. Bagaj kilidi motor arızasıydı benimkisi. Garantiden değişti.
  8. 7:38'i tuttururuz da bir şekilde. Şu 38 saniyeyi ayarlaması zor yaaa
  9. Aslında kıştan beri sorun vardı. Ama ben dış ortam sıcaklığına, acaba kısa yol yapıyorum da o yüzden mi devreye girmiyor normaldir diye düşünürken ve servisi ötelerken 2 ay önce start stopu test amaçlı 30 km'lik test sürüşüne çıktım akşam serinliğinde (27 C civarı). Yine devreye girmeyince servisin yolunu tuttum. Sanırım şarj epey alt seviyelere düşmüş. Servis %70 lik doluluk oranına getirdiğini söyledi aküyü. Bu arada bir tespit daha aktarayım. Kılavuzda 30 C'nin üzerinde çalışmaz demesine rağmen 35 C'de bile şarjdan sonra zaman zaman çalıştığına şahidim. Ne iş anlamadım. Servisler de bilgi konusunda oldukça eksikler ne yazık ki. "İlk tepkileri klima açıkken devreye girmez, klima açıkken mi devreye girmiyor " oluyor. Hayır klima fanı en düşük seviyedeyken bile çalışıyordu diyorum.... itiraaazzz. İyi peki tamam diyorum. Aracı çalıştırdıkdan sonra belli bir mesafe yol alması lazım, sonra devreye girer. Hemen devreye girmesini bekliyorsanız girmez. Yok girer girer. 100 - 200 metre sonra devreye girdiğini bilirim diyorum. İtirazzz... İyi peki haklısınız, ama şimdi hiç devreye girmiyor deyip uzatmıyorum mevzuyu. Ülen tamam normalde benim aracımın tüm özelliklerini, normallerini benden iyi bilmeniz gerekiyor servis personeli olarak. Ama madem bilmiyorsunuz ne diye biliyormuş ayağı çekiyorsunuz.
  10. Start stoplu ama. Kuvvetle muhtemeldirki normal akülerden pahalıdır. E haliyle uçuk farklar olmadığı sürece belli oranda pahalı olması da gayet normal olur elbette.
  11. Neden azalıyor diye sordum, onlar da soruyla karşılık verdiler " Günlük ne kadar yol yapıyorsunuz" Aracı aldığım ilk 6 ay günlük 70 km yol yapıyordum ancak son bir yıldır iş ev arası günlük 10 +10 =20 km cevabını verince, " az yol yaptığınız için normal bu" cevabını aldım. Neyse, 1 yıl 3 aylık bir garanti sürem var. Tekrarlarsa artık başka çözüm yolları aramak lazım öyleyse şarj dışında.
  12. Hıım desenize 1.0 ecoboost için yağ dışında şimdiden bir de akü fiyat problemimiz oldu. Malum start-stoplu. 2 ay önce start stop çalışmadığı için servise götürmüştüm, meğer akü şarjı azalmış. 7 saat kadar şarj ettiler, sonra start stop çalıştı. Bu işlem ne kadar sağlıklı bir yöntemdir onu bilmiyorum tabi.
  13. Kargo/Genel Bagaj kurallarına baktığımda yasaklayıcı bir ibareye rastlamadım.Ancak buna rağmen durumdan %100 emin olammıyorum. Kabin bagajı için net bir şekilde ifade edilmiş.100 ml yi geçemiyor sıvılar. Genel bagajda getirecek arkadaşım. Ki artık o yağ satın alındı. Arkadaşım gelirken getirdi getirdi... Getiremedi yapacak bir şey yok Tecrübe edip yüksek maaliyetle öğrenmiş olacağım ne yazık ki.
  14. Doğru profil fotoğrafınızı görünce hatırladım. Bakalım bu durum daha kaç zaman devam edecek. Cem abi, Castrol'e ne halin varsa görü en azından şimdilik diyemiyorum. Ancak bir aksilik olmazsa Otosan'a diyeceğim. Arkadaşım İngiltereye gitmişti tatile, yakında dönecek. Rica ettim ve şuradan http://www.fordpartsuk.com/shop/ford_5w20_ecoboost_magnatec_oil_5ltr__f_1343781_c_1044.htm ürünü sipariş etti. Vergiler vs. dahil fiyatı 33.60 pound. Yani 122 TL ye mal oluyor. Şayet havalanında el koymazlarsa tabi. Sorunsuz olarak elime ulaştığı an ilk işim yağı arabanın üstüne koyup fotoğraflayıp Ford otosana sosyal medya üzerinden iğneleyici bir mesajla iletmek olacak. Tabi kendi web siteleri üzerinden de şikayet yazacağım. Seneye de bir aksilik olmazsa ben amerikaya gideceğim gezmeye. O zaman da dönüşte yağımı alır dönerim Hadi bakalım Otosan, el mi yaman bey mi yaman. Ama havaalanında el konulursa değmeyin keyfime gitsin
  15. Yağ araştırmalarına devam ediyorum onlineyag.com la irtibata geçtim. Castrol magnatec 5w 20 yağı 225 TL ye satıyorlar. Farklı markalar içinde araştırma yapıp pazartesi günü bana döneceklerini söylediler. Şimdilik en cazip fiyat Cem abinin söylediği fiyat gibi duruyor. Yurt dışından gelecek olan arkadaşım şayet getirebilirse onun üstüne tanımam ama Ah ulan ford ah ulan ford... Adamlar arabayı 700 e kasko yapıyor sen 700 e bakım yapıyorsun. Helal... Ek: Castrol için bir yerle daha görüştüm. Aldığım yanıt " Castrol Magnatec Multi Vehicle E 5W -20 serisi sadece servislere verilmektedir. Bireysel Perakende satışı bu yağ için geçerli değildir." Şimdi bu rekabete falan aykırılık teşkil etmiyor mu? Forumda buna benzer bir yazı daha okuduğumu hatırlıyorum, sadece servislere satışının yapıldığına dair. Otosan el altından firmalarla anlaşıp, ben sizden yağ alacağım ama sakın bireysel müşterilere yağ satışı yapmayın mı demek oluyor şimdi bu?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.