Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ecomode ayarlanabiliyor mu? Nedir ?

Featured Replies

• Yanıt 161
  • Görüntüleme 96,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Sabah sabah gene biraz açıklayıcı bilgi yazmak geldi içimden.... Ecomode nedir diye sorulmuştu... Ecomode ekonomik kullanım ile ilgili geniş çaplı bir verit tabanından elde edilmiş verilerle

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Siz ayağınızı kontrol ediyorsunuz yani vites değiştirme ikazına göre vites değişikliği yaparsanız buna uymuş oluyorsunuz, yapmazsanı uymamış oluyorsunuz. Kitapçığınızdan; Nedir ?

• ferhat tezcan
    ferhat tezcan

Ben eco modu ayarlıyorum arkadaşlar.Hemen tarif edeyim yakıt tüketim ortalaması ekranını açıkken sağa doğru basıyorsunuz ve size üç adet seçenek çıkıyor şu an aklımda değil ama dileyen olursa videosun

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

ne kadar kısa sürede doldurabiliyorsunuz? 1 depo civarında mı?

ilk 2 si hep dolar ama 3. yü doldurmak ya motoru titreterek sürmekle olur yada 2-3 depo da.. 1 depo da motoru titretmeden doldurabiliyorsanız süpersiniz. ? 

Yanıtlama zamanı:

İnanın şu tebrik msjını versin diye sürekli enn güzel şekilde kullanmaya çalışıyorum ani kalkışlar ani duruşlara dikkat ediyorum hız yapmıyorum 2 bin devirde vites değiştiriyorum vs vs ve 1 depoda rahat yapraklar tamamen doluyor ama aracın bana dediği daha fazla bilgi için kitapçığa bakınız ? acaba yanlış bölüme mi bakıyorum yoksa benim aracın öyle bir özelliği mi yok anlamadım. İleri derece ecomod sürücüsü felan yazıyormuş galiba yapraklar tam dolunca

Yanıtlama zamanı:

İstanbul Bilecik yolunda hız sabitleyerek 

gitmiştim yonca tamamlandı tebrikmesajı geldi ?

bendede ekran küçük.

Yanıtlama zamanı:

Yoncaların bulınduğu bölümde yazıyor değil mi? Acaba ben mi yanlış yerde arıyorum?

Yanıtlama zamanı:

İstanbul'da şehir içi kulanımda bu vites önerilerine uymak çok yorucu oluyor. Kalktık 2.vites önerisi gelmek üzere, attık 2'ye gidiyoruz 3. Vites önerisi gelecek ayağın gazda sabit ama 50 metre önde yokuş var görüyorsun, ecomode 3.vites için çılgınca öneri veriyor.. Ahh ah başım belada ?

Yanıtlama zamanı:

O vites değiştirme uyarılarına herzaman uymak zor dediğiniz gibi çünkü yokuştatada aynı talimatı veriyor ve uymak imkansızlaşıyor. Ben deneme amaçlı aracın istediğini yapıp yaprakları doldurdum sonuçta bişeyde olmadı yakıt tasarufu haricinde. Şuan km 30 krş yakıyor uzun yolda şehir içindede 40 krş yakıyor

Yanıtlama zamanı:

Evet yoncaların göründüğü ekranda yazıyor tbrk mesajı :))) sanırı. Şehir içinde o mesajı görmek zor uzun yolda sabitleyerek kolay oluyor sanırım yorumlardan o sonuç cıkıyor.

Yanıtlama zamanı:

Tebriği geçtim sövmese iyi ? 

84827F29-8B0F-45BD-9A75-CE6911DAF111.jpeg

Yanıtlama zamanı:

Dizel araçta uzun yolda ortalama tüketim 4 - 4.2 litre civarıyken tüm yapraklar dolunca ' ileri derece eco sürücü ' yazısı beliriyor. 4 litrenin altına düşüp 3.8 - 3.9 litre ortalama tüketim görürseniz şampiyon tarzı şeyler yazıyor.  Bir kaç defa uzun yolda 3.9 litre ort. tüketim tutturup şampiyonu gördüm. Ama bu son yolculuğumda 4.1'in altına düşüremediğim için ileri derece eco'da kaldım.

Yanıtlama zamanı:

4.2 ler falan hayal benim dizelde. basiyorum gidiyor. hiz sabitlemeyide 119 dan asagi sabitlemiyorum:) 3.9 da nasil yol alinir. benim araba 4.5 yaksa valla ben onu tebrik ederim. yonca degil karanfiller sacarim, ? 

Yanıtlama zamanı:
46 dakika önce, Resul özdemir yazdı:

4.2 ler falan hayal benim dizelde. basiyorum gidiyor. hiz sabitlemeyide 119 dan asagi sabitlemiyorum:) 3.9 da nasil yol alinir. benim araba 4.5 yaksa valla ben onu tebrik ederim. yonca degil karanfiller sacarim, ? 

95'lik ünitede biraz daha zor olabilir çok düşük tüketimleri yakalamak. 115'lik ünitede rahat rahat 4,5 litre görülüyor. Daha altını görmek için hava şartları, yük durumu, yol eğimi v.b kriterler daha fazla önem arz ediyor. Ama 4,3 - 4,2 gibi değerleri de görmek aşırı zorlanmadan mümkün. 4 litre altı ise gerçekçi tüketim değeri olmasa da görülebiliyor fakat imkanları zorlamak gerek. Maksimum torkun geldiği devirde aracı kullanmak, 2 bin devri geçmemek, geçecekseniz de ciddi eğim olacak ve siz gaza minimum düzeyde basacaksınız anlık tüketim çok düşük olacak gibi gibi bir çok kriter devreye giriyor.

Bu 3.9'u yakıt aldıktan sonra 30-40 km arasında yakaladım. Daha sonra sabredip 100-110 km boyunca sabit tutabildim. Ama sonrası pek gelmedi ?

20180227_115126.thumb.jpg.dba757146a9f0838f62696448b5d6db1.jpg

Bu değer ise daha kolay şekilde elde edilebiliyor. Sürekliliği de mevcut zaten ki 1000 küsür km'lik uzun yolun ortalaması.

20181016_145215.thumb.jpg.d3120b7b2233b8a2e45fe06d31a6e245.jpg

Uzun yolda hava ve yol şartları çok zorlayıcı değilse 5 litrenin üstünü pek görmem ben. 4,5 - 5 litre hiç kasmadan yakaladığım ort. değerlerdir. Biraz dikkat edersem de 4,5'un altını rahat görüyorum. 4 litrenin altı ise gerçekçi değer olmasa da görülebiliyor 115'lik ünitede.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.