Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ecomode ayarlanabiliyor mu? Nedir ?

Featured Replies

• Yanıt 161
  • Görüntüleme 97,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Sabah sabah gene biraz açıklayıcı bilgi yazmak geldi içimden.... Ecomode nedir diye sorulmuştu... Ecomode ekonomik kullanım ile ilgili geniş çaplı bir verit tabanından elde edilmiş verilerle

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Siz ayağınızı kontrol ediyorsunuz yani vites değiştirme ikazına göre vites değişikliği yaparsanız buna uymuş oluyorsunuz, yapmazsanı uymamış oluyorsunuz. Kitapçığınızdan; Nedir ?

• ferhat tezcan
    ferhat tezcan

Ben eco modu ayarlıyorum arkadaşlar.Hemen tarif edeyim yakıt tüketim ortalaması ekranını açıkken sağa doğru basıyorsunuz ve size üç adet seçenek çıkıyor şu an aklımda değil ama dileyen olursa videosun

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Beni dizelin torkubdan sonra anxa 1.6 eb keser. Kalsin diger benzinliler. :D

Abicim sana w221 s320 cdi verelim. Hem traktör hem prestij. :P

Yanıtlama zamanı:

ortalama tüketim ekranından sağ oka basın.

Buldum Ozan Abi Sağ Oka basınca şekiller çıktı sonra Okeye basınca yaprakları gezebiliyoruz. Ümit'in ki gibi benim de hepsi 5 yaprak yanmış ama Ecomode Hız 2 yaprak yanmış. Sıfırlamadan sonra devamlı şehiriçi kullandığım için sanırım. Ortalama hızım 26 km çünkü

Yanıtlama zamanı:

Tamam kafa kafaya degiselim. :-)

Çık. Şimdi Airmatic'siz Distronic'siz arabaya binilmez. :D

Yanıtlama zamanı:

Eeee .....öyle zırt pırt şampiyon luk verse bir kıymeti kalmazdı ama diymi.....:):):):)):):

Yanıtlama zamanı:

Eeee .....öyle zırt pırt şampiyon luk verse bir kıymeti kalmazdı ama diymi.....:):):):)):):

Araba sinirlendi herhalde. Sınıfta bırakmasın da... :P

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhaba ben de yeni bir focus sahibiyim aracım düz vites 1,6 atm motor, konuyu okurken bildiklerimin aksine sürüş teknikleri gördüm tasarruf yapmak için daha önce aynı yöntemle 2001 vectra ve 2010 avensis'te (focus üçüncü aracım) tasarruf sağlamıştım ancak bu arabada yeni olduğundan mıdır nedir çok harcıyorum aracı agresif kullanmaya korkuyorum  ^_^ cüzdan boşalacak. Aracı uzun yolda hangi hızlarda kullanıyorsunuz hız sabitleyici tasarruf sağlıyor mu merak ediyorum. Birde vites yükseltme göstergesinin mantığını tam anlayamadım rampa tırmanırken 2000 deviri görmeden vites değiştir diyor düz yolda bile değişirsek araç boğulur alt devirde de motor canlanana kadar çok fazla yakıt yakar bildiğim kadarıyla.

Yanıtlama zamanı:

@Fuat Yetişkin,hayırlı olsun. 

Araç yeniyken bazı uyumsuzluklar olabilir haliyle...

Burada genel bazı kuralları yazmıştım.

Her ne kadar 1.0EB motor için geçerli olsa da 1.6 Atmosferik için de kabaca geçerlidir, devire bir 500dd, hızlara da 10 km/h ekleyin oldu bitti.

Atmosferik motorlar düşük devirde fazla tork üretmedikleri için güçsüzlük hissi verirler, düşük devirden ani hızlanmalarda kendinizi iyi hissetmezsiniz.

Ancak bu az yakmalarına engel değildir, Ne kadar düşük devir o kadar az tüketim, tabii 1000 dd altına düşmemek koşulu ile.

Açıkcası yokuş yukarı atmosferik motorda 2000 dd'da değiştirmeye çok yeltenmez en azından 3000-3500 civarına gelmesini beklerdim, o da akıcılığı kaybetmemek için, ekonomi için değil.

Oturur zamanla her şey yerli yerine...

Yanıtlama zamanı:

Teşekkür ederim.

Eski bilgilerim, öğrendiklerim ve tecrübelerimle motorun en ekonomik devrinin 2-2,5 devir aralığı olduğunu düşünüyorum ve bu güne kadar böyle idi 2000 devirin altına hiç bir şekilde düşmemeye çalışırım uzun yol hızımı da 85-90'a sabitler giderdim anlaşılan bu arabada bildiklerimizi değiştirmemiz gerekiyor. Cem Bey peki hız sabitleyici yakıt sarfiyatına nasıl bir etki eder 100 km'lik bir mesafede tasarruf mu sağlar fazla mı yaktırır sizin ekonomik kullanma yöntemelriniz neler

Yanıtlama zamanı:

Teşekkür ederim.

Eski bilgilerim, öğrendiklerim ve tecrübelerimle motorun en ekonomik devrinin 2-2,5 devir aralığı olduğunu düşünüyorum ve bu güne kadar böyle idi 2000 devirin altına hiç bir şekilde düşmemeye çalışırım uzun yol hızımı da 85-90'a sabitler giderdim anlaşılan bu arabada bildiklerimizi değiştirmemiz gerekiyor. Cem Bey peki hız sabitleyici yakıt sarfiyatına nasıl bir etki eder 100 km'lik bir mesafede tasarruf mu sağlar fazla mı yaktırır sizin ekonomik kullanma yöntemelriniz neler

Hız sabitleyicisi ekonomik kullanabilen sürücü için gereksiz olabiliyor. Sadece ekonomi için düz yolda kullanmanızı tavsiye ederim tırmanma ve inişler için tecrübe etmeniz lazım :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.