Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Focus -Silkme Sorunu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Aynı problem benim aracımda da var. araç ikinci vitese geçip, çok az gazla ilerlemeye çalıştığınızda kanguru gibi sekerek gitmeye çalışıyor. Bir de benim anlamadığım bir şey hız sabitleme ile giderken, hız sabitlemeyi devreden çıkarmadan hızlanmak için gaza bastığımda arabanın önce bir öne yığılıp sonra hızlandığını hissediyorum. Bence bizim arabanın debriyaj - şanzıman ikilisini yapan mühendislerin diplomasını elinden almak lazım. Bir araba yerinden bu kadar mı nazlanarak kalkar. 32000 km oldu, hala aracı kaldırırken gayet sıklıkla debriyajın kavrama noktasında aracı öne yığdırıyorum.

• Yanıt 240
  • Görüntüleme 79,5k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• başlığı ne biçim yanlış okudum ya? kısa süreli bi şok geçirdim..

• bişeyi yaparken başka birşeyi bozabilir tabii ama kesinlikle düzelttiği/daha iyi duruma getirdiği bir nokta vardır

• Öncelikle herkese selamlar. Fokus 3 tdci trend x aracimds titreme sorunu meydana geldi. Bu sorunla ilgili araştirdigimda çok fazla şikayet olduğunu farkettim. Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki ford

Yanıtlama zamanı:

Serviste yapılan işlem ile bu silkeleme probleminden büyük ölçüde kurtuldum.

1den 2ye cok puruzsuz geçiyor dimi ?

Yanıtlama zamanı:

Daha önce nadirende olsa başıma gelmişti ama özellikle Son 2 gündür 1. ve 2. viteste ağır ilerleyen trafikte hem silkme hemde öne yığılma oluyor. Can sıkıyor bu durum.

Silkme durumu bizim araçta da var sanırım. Fakat babam debriyaja alıştığını, eskisi kadar yapmadığını söylüyor. Ben de uzun süreli aralıklarla sürdüğüm için "Arabaya alışamadım" diye düşünüyordum. İstanbul'a gittiğimde servise uğrayalım en iyisi. Güncelleme vs. varsa yaptıralım.

Yanıtlama zamanı:

Sanırım benim geçtiğini umduğum 120 km hız civarlarında olan silkme sorunu sanırım yine devam ediyor.Bu sabah rampadan çıkarken yine silkme yaptı uzun bir süreden sonra.. .Sanırım bursada yaptırdıgım enjektör yerlerinin değiştirilip yazılımı güncelleme olayı da sorunu çözmedi..Servisle görüştüm tekrar silkelemne çözülmezse ford servis mühendisi çağrılacak ve soruna bir de o bakacak..artık yine çözülmezse değişim talep edicem

Özcan B. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Silkme durumu bizim araçta da var sanırım. Fakat babam debriyaja alıştığını, eskisi kadar yapmadığını söylüyor. Ben de uzun süreli aralıklarla sürdüğüm için "Arabaya alışamadım" diye düşünüyordum. İstanbul'a gittiğimde servise uğrayalım en iyisi. Güncelleme vs. varsa yaptıralım.

Bende ilkin öyle düşündüm ayağım daha tam alışmamıştır dedim debriyaja. Ama bazen bariz şekilde oluyor. Özellikle 2.viteste oluyor.... Üst viteslerde hiçbir problem yok yığılma vs. gibi. Uzun yol yaptım 500km gidiş 500km dönüş hiç bir problem yok ...

Yanıtlama zamanı:

Bende ilkin öyle düşündüm ayağım daha tam alışmamıştır dedim debriyaja. Ama bazen bariz şekilde oluyor. Özellikle 2.viteste oluyor.... Üst viteslerde hiçbir problem yok yığılma vs. gibi. Uzun yol yaptım 500km gidiş 500km dönüş hiç bir problem yok ...

Aynısını bende yaşıyorum 1. vitesden 2.vites e geçişlerde yapıyo sadece ama devir i 3000 civarında 2 . vitese attıgın zaman yapmıyor.Geçen sevis elemanıyla test sürüşünde dikakt etmiştim şehir içinde hiç silkinme yapmadan kullanıyordu.Sanırım bir nebze de debriyaj alışkanlıgı.

Yanıtlama zamanı:

Şimdiye kadar üç dizel bir 1.0 EB kullandım, hiç öyle silkme milkme yaşamadım, dizeller kiralık veya arkadaş arabası, 1.0 EB test aracı idi.

Bu silkelenenler bir hayli çoğaldı, şunun artık bir adını koysak da rahat etsek...

Yakıt beslemenin rölantiden yük konumuna geçişteki aksaması ise bir üst vitese geçitiğinizde aracın 1000-1200 dd civarında olması ve sizin göreceli güçlü gaza basmanız hali söz konusu olmalı, öyle mi?

Yanıtlama zamanı:

1L eb u 15 km kadar test ettim..silkeleme yoktu, sadece ayağımı eski aracımdaki gibi debriyajdan hızlı çekersem titreme(kavrama sorunu) yaptı..

sonra yavaş çekmeye başladım vites geçişlerinde hiç sorun olmadı..

Yanıtlama zamanı:

Şimdiye kadar üç dizel bir 1.0 EB kullandım, hiç öyle silkme milkme yaşamadım, dizeller kiralık veya arkadaş arabası, 1.0 EB test aracı idi.

Bu silkelenenler bir hayli çoğaldı, şunun artık bir adını koysak da rahat etsek...

Yakıt beslemenin rölantiden yük konumuna geçişteki aksaması ise bir üst vitese geçitiğinizde aracın 1000-1200 dd civarında olması ve sizin göreceli güçlü gaza basmanız hali söz konusu olmalı, öyle mi?

Buna artı olarak ayağın debriyajdan biraz hizli çekilmeside bir sebep ayrica. Kavramanin bu konuda hic toleransi yok sanki. Her araba yapar ama bunda normalden fazla sanki.

Yanıtlama zamanı:

Buna artı olarak ayağın debriyajdan biraz hizli çekilmeside bir sebep ayrica. Kavramanin bu konuda hic toleransi yok sanki. Her araba yapar ama bunda normalden fazla sanki.

Ben aracı ne kadar yavaş kaldırmaya çalışırsam o kadar öne yığılma ihtimali artıyor. Bence aracın gaz pedalı da aşırı hissiz.

Yanıtlama zamanı:

Yazılım Yükletin...Sorun kalmıyor...Tek Çare Yazılım yükletmek....

Yanıtlama zamanı:

Yazılım Yükletin...Sorun kalmıyor...Tek Çare Yazılım yükletmek....

çok doğru ben 11500 km de yıllık bakıma girdim çıktım yazılım güncellendi ve silkme sorunu oldukça azaldı bunun bir sebebide debriyaj alışakanlığımızı biraz değiştirememiz olsa gerek performans için uygun bir yapısı yok 1 ve 2 inci vitesler için

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.