Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

LPG İçin Yakıt Tercihiniz

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba arkadaşlar, 

"0" almış olduğum Focus Trend X aracıma BRC Seq 32 lpg sistemi taktırdım. Aranızda lpgli araç kullananlar varsa şunu sormak istiyorum. Yakıtı nerden alıyorsunuz? Ucuz ve isimsiz yerlerden almayı düşünmüyorum. Mümkün olduğunca kaliteden yanayım ama OPET Aygazda katkılı yakıtın enjektör ve filtre tıkaması iddiaları var. Kimisi de bu durumun eskide kaldığını, en performanslı otogazın aygaz olduğunu söylüyor. Milangaz'ın sitesinde ürünlerinin Cezayirden ithal geldiği, yüksek kaliteli olduğu, 93 oktanla oktan derecesi en yüksek lpg olduğu yazıyor. Bir de shellciler var tabi.. sizin fikriniz nedir? Teşekkürler.

• Yakup Ç. A., başlığı LPG İçin Yakıt Tercihiniz olarak değiştirdi
Yanıtlama zamanı:

Total yaz kış bütan  propan oranı değişmeyen gaz ayarınızı bozmayan filtre enjektör dostu katkısız bir otogazdır. 2012 den beri kullanıyorum tavsiye ederim 

Yanıtlama zamanı:

Opet kullaniyorum bir yıldır. Performansı gayet iyi fakat 21.000 km de enjektorleri değiştirdiler rolantideki silkeleme sorunundan dolayı. Opet in kendi reklaminda ise katkilar sayesinde motoru, enjektörleri temiz tuttuğu söyleniyor. Benim de kafam karışık acikcasi kim doğru söylüyor bilmiyorum, değiştirebilirim bende bugunlerde...

Yanıtlama zamanı:

Bende 2015 focus var opetten alıyordum lpg yi tüp bakımında opetten almam gerektiğini belirttiler yağlı olduğu için şimdi milangaz kullanıyorum çok memnun kaldım

Yanıtlama zamanı:

Milangaz iyidir.

Yanıtlama zamanı:

2015/Kasım ayında BRC Seq 32 montajı yaptırdık, 2 ay öncesine kadar %90-95 Aygaz kullandım, şimdi ise evimin çok yakınında milangaz bayisi var iki seferdir oradan alıyorum aracın çekişinde bir değişim hissetmedim tüketim değeri için ise sağlıklı bir ölçüm için 1-2 depo daha doldurmam gerekir. 

Aygaz kullandığım dönemde lpg filtre değişimi sırasında çıkan filtreyi özellikle elime alıp inceledim, bariz bir kirlenme veye tıkanma gözlemlemedim, değişim yapan ustaya da sordum normal bir kirlenme dedi. Yani katkılı yakıt filtreyi tıkar söylentisinin en azından benim araç ve aygaz için geçerli olmadığını gözlemledim.

Hangi marka lpg konusunda ise eğer gözlemleyebiliyorsanız satışı fazla olan (benim almış olduğum milangaz bayisi günlük 2 tanker yakıt satıyor, yaklaşık olarak 40k / 45k lt), güvenebileceğiniz bir istasyondan tercih ederseniz sıkıntı yaşamazsınız diye tahmin ediyorum. Sonuçta yakıtların hepsinin çıkışı aynı yerden dolayısıyla içerikleri de aynı, markalar isterse sadece kendi katkılarını içine katabiliyorlar o da küçük oranda değişim sağlıyor. 

Ahmet Kara tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Ben de %90 oranında aygaz kullanıcısıyım. Filtre değişiminde özellikle incelediğimde normal haricinde bir kirlenme olmadığını gördüm.

Yanıtlama zamanı:

Total milangaz satiyor. Genelde ondan alirim. Opet de iyidir.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Milangaz konusunda ben de çevremde oldukça olumlu yorumlar duydum. Burada da böyle yorumlar görmek şaşırttı. Demek Milangaz iyi bir yakıt. Ayrıca Shellden hiç bahsedilmemesi de ilginç olmuş

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Burak Güneş yazdı:

Milangaz konusunda ben de çevremde oldukça olumlu yorumlar duydum. Burada da böyle yorumlar görmek şaşırttı. Demek Milangaz iyi bir yakıt. Ayrıca Shellden hiç bahsedilmemesi de ilginç olmuş

Amaç yerli sermayeyi desteklemek. Ülkeme ait olan markanın gazı iyiyse mecbur olmadıkça başka firmadan almam...

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

bir de genel yaklaşım : "abi hepsi aynı yerden alıyor, birbirinden farksız". E öyleyse bu performans ve menzil farkları nasıl oluşuyor :D

Yanıtlama zamanı:

Öncelikle performans konusu göreceli ve biraz psikolojik yönü de var. Menzil konusu ise araç kullanım stili ile büyük oranda ilişkili. Tabi bu durum yakıt alınan istasyonun pompa ya da yakıt içeriği ile ilgili bir katakulli yapmaması halinde geçerli.

Ahmet Kara tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Pogaz %99 yoksa shell, oda yoksa aygaz/milangaz alıyorum. aralık 2015 te Atiker Gold taktırdım. filtre değişiminden başka bişi yapmadım.

Yanıtlama zamanı:

bir depo 34 litre alıyor %50sini shell den kalan %50 yi milangaz ile tamamlıyorum, çekiş güzel, arıza lambası yanmıyor, bakım zamanı filtrede hiç kirlenme yoktu. uyduruk marka gaz alınca arıza lambası yanıyor fakır karışım hatası veriyor ama bilgisayarda bakınca değerler zengin karışım gösteriyor. bahsettiğim karışımı yapalıdan beri durum stabil.

Yanıtlama zamanı:

7 yıl boyunca hep opetten aldım  herhangi bir sıkıntı görmedim. Ara ara PO ve Shell deneyimlerimde oldu onlarda da bir sıkıntı olmadı çok şükür. Bilindik firmalardan ve güvenilir istasyonlardan alındığı sürece sıkıntı olacağını sanmıyorum. 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.