Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Orhun E.

Üye
  • Toplam İleti

    29
  • Katılım

  • Son ziyaret

Orhun E. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    15 Focus P.shift Trend X
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

862 profil görüntüleme

Orhun E.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

6

Toplam Beğeni

  1. Ben de %90 oranında aygaz kullanıcısıyım. Filtre değişiminde özellikle incelediğimde normal haricinde bir kirlenme olmadığını gördüm.
  2. Yanlış izlemediysem motorlar kullanamayacak tüneli
  3. Orhun E.

    Ti-Vct Motor Ve LPG Uyumu

    Benim aracım da aynı model Powershift şanzıman. 2.500 km de BRC lpg taktırmıştım Ankara Eylül Otogaz da. Şu an 23.000 km de gayet memnunum, sorunsuz.
  4. Turgay bey çözüm bulabildiniz mi?
  5. Volkan bey iki gün önce Kartaş servisteydi aracım. Standart prosedürleri arasında motor sıvısı antifriz ölçümü var. Burada önemli olan kalibre bir refraktometre ile ölçüm. Mesela serviste -37 ölçülen değer en son kalite kontrol aşamasında -42 olarak tekrar ölçüldü. Gerçi motor sıvısı sınırlarını da standart prosedür kontrol ediyor olmaları lazım. Ek okarak Kışlık lastiklerimi de serviste taktırdım; 135 nm tork ile lastikleri de kontrol ettiler mesela. Aracınıza yeni lpg taktırdıysanız (sıvının ısı değişim yüzey alanını ek bir modifiye ile arttırılırsa) düşme yapabiliyor motor sıvısı. Onun haricinde kaçak harici benim bildiğim başka bir sebeb yok düşmesi açısından bilen arkadaşlar daha iyi aydınlatabilir konu hakkında.
  6. Ben de yakıt olarak lpg tercih edenlerdenim. Fazla yaktığı net, bujileri, hava filtresi, motor suyu seviyesini ve enjektörleri (hava ayarı) kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. "Buji tırnak aralığı büyüdükçe yanma yeterince olmayacağından araçta LPG sarfiyatı artar ve çekişten düşer " "Araç herhangi bir sebepten hararet yapmışsa; beyninin su tarafı işlevini tam yerine getiremiyor ve LPG 'yi tam buharlaştırmıyor olabilir.Bu da LPG 'nin bir kısmının yanmadan eksozdan atılmasına sebep olur.Bu da araçta LPG tüketimini arttırır" "Hava filtresinin temizliğine ve zamanında değişimine uyulmazsa; motor gerek benzin ve gerekse gaz pozisyonunda sağlıklı çalışmayacak, gereğinden fazla yakıt harcayacaktır "
  7. BRC takılı benim, gayet memnunum. Ama önemli olan usta ve işçilik tabi. Bundan önceki araçlarımda da BRC mevcuttu, bir sıkıntı yaşamadım bugüne dek çok şükür.
  8. Geçtiğimiz günlerde lastik içine giren çivi ile yavaş yavaş inmiş. Lastik basınç sensörü uyarısı ile farkettik. fakat hangi lastik olduğunu söylemedi. Sensörlerin yeri yine de önemli mi bu durum soru işareti yarattı bende, bilgisi olan var mı?
  9. Hayirli olsun, ben de LPG tercih ettim. BRC taktirdim. Gayet memnunum 24 kuruş şehiriçi/şehirlerarası ortalamam var.
  10. Style paket özelliği herhalde, trend x de ayna katlanmıyor
  11. Orhun E.

    Focus mu Octavia mı ?

    İki aracı da (focus ve octavia) almadan inceleyenlerdenim. İkinci el açısından focusu tercih ettim, pişman değilim ✌️
  12. temini durumunda bilgi verir misiniz? alıcıyım, başka bir kaynak bilen var mı arkadaşlar?
  13. er-ol otomotiv kolçak için alternatif bir çözümünüz mevcut mudur? (Yetkili servislerde bulunabilen vidasız montaj harici) pek tabi eğer Orjinal düşünürsek; 2015 yeni tend focusum için titanyum orjinal kolçak seti (göğüslük de dahil 3 parça sanırım) getirtebilirseniz ne kadara mal olur?
  14. benzinli yeni makyajl focus için gösterge elinizde mevcut mudur? fiyatı nedir?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.