Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ömür ERDİÇ

Üye
  • Toplam İleti

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ömür ERDİÇ Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    ankara
  • Arabam:
    13 Focus 125 Ps titanium
  • Meslek:
    Mali Müşavir
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Ömür ERDİÇ's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

9

Toplam Beğeni

  1. Konuyu takip eden ve sorunla ilgili gelinen noktayı merak eden arkadaşlar için yazmak istedim. Arkadaşlar daha önce ecu değişimi, kaçak kontrolü, yazılım ayarlamaları yapılmıştı ancak sorun düzelmemişti. Akıllara oksijen sensörü ve supobların sebep olabileceği geldi. Yetkili servis aracılığı ile bu parçalarda kontrol edildi, Araçta yakıtı artıracak (benzin ve lpg) herhangi bir sorun yoktu. Son kez benzin 100 km/lt ölçümlerinden sonra lpg tesisatı ile ilgili kesin bir sorun var kanısına varıldıktan sonra. Aracı Mavi denizler BRC servisine 2 gün bıraktım. Gelinen noktada, en son 2 günlük süreç sonunda, sorun çözülmüş lpg yakıt değerleri normale dönmüş bir şekilde aracı teslim aldım. Kendimde test yaptım ve 100 km/16-18 Lt. civarı yakan aracım şuan 100 km/9-11 lt arası LPG yakmakta. Sorunun çözümü ile ilgili usta bütün tesisatın tekrar gözden geçirilerek LPG beyninin değişiminin yapıldığını söyledi. Not olarak: Hiç yaşamamam gereken bir sorundu bir çok zahmete katlandım belki ama, hiç bir zaman bayi bana yardımcı olma konusunda sıkıntı yaşatmadı, ellerinden ne geldi ise yaptılar. Mavi Denizleri BRC servisi olarak tavsiye ederim.
  2. En son yapılan işlemden sonraki ilk full depom henüz bitmedi. Test ediyorum yani, düzelip düzelmediğini. Ancak, sanırım bendeki sorun düzelmedi. şuan 140 km yaptım ve lpg bitmek üzere. max. 60 Km daha gider. Vallahi başka bir sorun yok ise ve sorunu çözemezlerse, BRC'yi söktürmeyi düşünüyorum artık. Başka bir kite geçsem (prins gibi) gene mi aynı olur bilmiyorum. Çünkü sorunun kaynağının ne olduğunu bilmiyorum. Sizin BRC takıp takmamanıza gelince, sanırım bendeki biraz şanssızlık gibi. Ben aracımı almadan önce; forumları okuyup, LPG taktıran bir kaç kişi ile görüşüp, En az 7-8 farklı LPG yetkili bayileri ile görüşüp, yetkili servise de sorup öyle karar vermiştim. Taktırırken de herşeyi sorup öyle taktırmıştım. Sıkıntısız kullananlar var iken, ben de sıkıntı oldu. Sanırım şans işi...
  3. Takip eden arkadaşlar açısından yapılanları ve gelinen noktayı yazmak istedim. Ecu değişimi sonrası herhangi bir düzelme olmadı. Mavi Denizler BRC bayi sahibi ile görüştüm bu sefer. En baştan durumu anlattım. Fazla yaktığı konusunda hemfikiriz. Ben kaçakla ilgili şüphelerimi anlattım, onlarda bunun üzerinde durdular. Yarım gün arabayı bırakmam gerektiğini söylediler. Tüm sistemi komple tekrar elden geçirip, hem kaçak kontrolü, hemde montaj ile ilgili detaylı bir kontrol yapacaklarmış. Dün aracı bırakıp, akşam aldım. Bana %99 düzelttik, bir depo daha doldurup test et dediler. Detaylı kaçak kontrolü yaptıklarını söyledi. Birşey varmı dediğimde bir iki sıkıntı vardı çözdük dediler. Detaya girmediler. Bende akşam geç saat olduğu için ve trafik nedeniyle fazla durmadım. Bakalım, depoyu fulledim, herhangi bir düzelme olacak mı?
  4. Tanktan motora kadar kaçak olabilirmi diye ustaya söyledim. Kaçak olsa mutlaka yazılım ile görürdük. Enjektörler de falan sıkıntı olurdu falan dedi. Cumartesi günü dedikleri gibi ecu değişti. Yazılım girilen verileri iletmede sıkıntı yaratmış olabilir diye ecu değişti. Şuan 30 km kadar bi yol yaptım, gösterge ışıklarında 4 ışıktan hemen 3 e düştü. genelde bu görsel gaz takibi doğru gidiyordu. Sanırım ecu değişimi gene çözüm olmadı max. 200 km kadar sonra lpg bitecek gibi duruyor. bu depodan sonra tekrar gideceğim, artık montajımı yenilerler, ne yaparlar bilmiyorum, git gel sıkılmaya başladım. benzine göre bi tasarruf etmedikten sonra bi anlamı kalmadı lpg'nin. Ben bi kaçak var gibi hissediyorum. ısrarlada söyledim. Çünkü arabamla devamlı seyir halinde olursam 200-230 a kadar çıkıyorum. Ama hafta sonları falan kullanmazsam, 180 km yi geçmiyor.
  5. Abi, Mavi denizlere yarın gideceğim, ecuyu değiştirelim dediler. lpg tesisatı veya lpg hortumları ile ilgili nasıl bir sıkıntı olabilir. Yarın gittiğimde ustalara gerekli kontrolleri yaptırayım. 10 gün önce kaçak kontrolü yaptılar ve bilgisayara takıp gezinti yapmıştık, herşeyin normal olduğu söylenmişti.
  6. Teşekkür ederim. farklı istasyonlar denedim, sonuç aynı. Mavi denizlerle görüştüm, bu hafta sonu ecu değişimi yapacaklar. Umarım çözüm olur.
  7. çekişle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadım. mavi denizlerle telefonla görüştüm. aracı getir ecu'yu bir değiştirelim, kaçak olmadığına eminim, ecu ile bir sıkıntı olabilir dedi.
  8. Bir depo daha farklı bir yerden alıp denedikten sonra, mavi denizlere tekrar gideceğim. Umarım bir çözüm olur.
  9. Yakup bey ilk mesajımda zaten lt. ile verileri ilettim. 37 lt. full depo ile gidebildiğim max 200 km. biraz mantıklı düşünürsek, 100 km de 18,5 lt. yapar. benzindeki yol bilgisayarı değerlerim 9-11 km arasında değişmekteydi. Lpg nin de 11-12 lt yakması gerektiğini düşünürsek, 100 km de 6,5-7,5 lt kadar fazla yaktığını gösterir. ben bunun normal olmadığını savunuyorum. Lt hesabı da yapsak krş hesabıda yapsak Lpg fiyatının 2,20 lerde olduğu günümüzde lpg 100 km'de 1-2 lt daha fazla yaksa bile lpg ile mantıken fiyat bazlı bir azalma yaşanması gerekir.
  10. 37 Lt. Lpg 82 TL. ye doluyor, ben max. 200 km yapıyorsam 0,41 Krş demek. Aracım benzinde de 0,40-0,45 arası yakıyor zaten. Forumdaki bütün lpg konularına baktım, normal olarak 350-400 Km kadar yol yapabilmem gerekir, bir depo lpg ile. Yani benim aracım da lpg den kaynaklı şuan bir tasarruf olmadı.
  11. Herkese İyi Forumlar; Arkadaşlar yaklaşık 1-1,5 ay önce ankara'da mavi denizler brc bayinde MY11 kitini taktırdım. Aracım 2013 PS Tit. Focus. Yakıt konusunda bazı sıkıntılarım var. Önceden de lpg kullanan birisi olarak bu aracımda lpg'nin çok yaktığını düşünmekteyim. Bu konudada sizlerden görüşlerinizi bildirmenizi istiyorum. Montaj da 47 Lt. lik simit tank takıldı. 37 Lt. alıyor toplamda. ben ilk depomda 37 lt ile 160-170 km kadar yol yaptım. Alışma dönemi v.s. derken ikinci depomda da aynı km yapınca bir sorun olabileceğini düşündüm. Ve mantıklı bir şekilde ölçmeye karar verdim. Depoyu Shell den (hep aynı yerden alırım) fulledim ve 37 lt. lpg aldı. km'yi sıfırlayıp tekrar ölçüm yaptım. 180 Km kadar bir yol yaptım ve tekrar fulledim 37 Lt. lpg aldı. Bu ölçüme göre 37 Lt. ile 180 km yol yapmış oldum. Emin olmak için 1 kez daha km sıfırladım ve bu sefer de 230 Km yol yaptım ve tekrar fullediğimde 37 LT. lpg aldı. Yani ben 1 depo 37 lt Lpg ile 180-230 arası km yi hala geçmiş değilim toplamda 5-6 depo fulledim. Mavi denizlere gittim durumu anlattım, normal olmadığını söylediler, Lpg kaçağı var mı baktılar (sadece dolum ağzına baktırmayı unuttum). Bilgisayara takıp 5-6 km kadar birlikte gezdik ustayla. Herşeyin normal olduğunu söylediler. Bilgili ve bu işi çok iyi yaptığına inandığım hasan abi, bir iki depo daha denememi ve farklı yerlerden almamı söyledi. Sonra birdaha bakalım dedi. Şuan birinci depom bitmek üzere ve 200 km yi geçmeyecek. Bir sonraki gittiğimde, komple lpg'nin geçtiği boruları kaçak var mı diye ölçtürmeyi düşünüyorum. Ayrıca dolum ağzına hem içerden hemde dışardan baktırmayı düşünüyorum. Sizlerin bu konu hakkındaki önerileri ve görüşleri nelerdir. Teşekkür ederim... bu arada aracımda 100 Tl. benzin ile 1 depo lpg (82TL) aynı km yi yapıyor. Hatta benzinde biraz üste bile çıkıyor. :))
  12. 29 ekim günü tatil olunca bende aracımı 30 bin bakıma götürmüştüm (ankara-tan oto). 1 yıl falan önce titreme sorunu bahsedilen bütün işlemler ve en son kavrama değişimi yapılmış, (ben ikinci sahibiyim, ilk sahibi bunların hepsini yaptırmış) serviste tek tek görmüştüm detaylarını aracı alırken. test sürüşümde de, istanbul-ankara gelişimde ve ankara içi 2 aylık kullanımında titreme ile ilgili hiç bir sorun yaşamadım. Ancak bakıma gittiğimde ps güncellemesi de yüklendi. yukarıda bahsi geçen güncelleme. ben araca lpg de taktırmayı düşündüğüm için, servis danışmanına sordum siz önerirmisiniz diye, oda herhangi bir sorun olmaz biz de brc ye yönlendirme yapıyoruz dedi. ben daha öncede araştırdığım için ankara mavi denizlerde 31 ekim de brc taktırdım. dünden itibaren 1. vitesten 2. vitese geçişte silkelenme yapmaya başladı. diğer vites geçişlerinde bu sorun yok. bende lpg kaynaklımıdır diye hemen benzine alıp 10-15 km kadar kullanıp tekrar denedim, aynen devam ediyor. şimdi bendeki şanssızlık lpg taktırmış olmam oldu. servis eminim bunu bahane edecektir. ancak ben güncellemeden sonra vites geçişlerinde bir isteksizlik sezmiştim. yani bu sorun ya güncellemeden sonra oldu, yada lpg ile bir alakası varmıdır bilmiyorum. bu arada lpg montajı pipolu yapılmadı, (pipoluda sorun olduğunu duymuştum, brc deki yetkilide kesinlikle önermemişti.) direk delinerek yapıldı. yarın servisle bir görüşmeyi düşünüyorum, bakalım ne diyecekler.
  13. iç havalandırmayı da açıyorum ama o resimdeki sadece sabahları oluşan dıs buzlanma. 20 dk sonra tamamen açmış oluyor. zaten ilk tuşa basınca sistem tam 15 dk. sonra kapanıyor. tekrar basıyorum 5-6 dk sonra kalanı açmış oluyor. önceki araçlarıma göre kıyaslarsam, bana pek normal gelmedi
  14. kusura bakmayın, şarz bitince birdaha giremedim, bu nedenlede kısa yazmak zorunda kaldım. aracın arka rezistansı bana göre buğu veya sabah oluşan buz kütlesi deyim, tam 20 dk kadar bir sürede camı tamamen açıyor. yan aynalarda aynı şekilde olunca, bakıma gidince bir baktırayım dedim. eski aracım clio 4 tü. hemen çözdüğünü biliyorum. hem yan aynalar hemde arka cam. bu nedenle servis normal olduğunu söyleyince tatmin olmadım, sizlerde aynı şekildemi oluyor sormak istedim. ona göre servis görevlisine çözüm için yüklenecektim. servisteki usta, ısrarla normal olduğunu, hava şartlarına göre bu işlemin uzayabileceğini söyledi. hb arabanın camı ufak ısı çabuk yayılır, sedan arabanın camı büyük ısı dağılımı geç olabilir dedi. elimle dokununca ısınması da tatmin edince, dediklerine güvenerek servisten ayrıldım. tekrar kusura bakmayın. teşekkürler bilgiler içinde. resimdeki görüntü düğmeye bastıktan tam 15 dk. sonrasına ait. bana normal değil gibi geliyor. sizlerde böyle bir camda kaç dk. sürüyor, işlem.
  15. Arkadaşlar herkese selamlar. 2013 tir. Powersift aracını bugün 30 bin bakıma servise getirdim. Arka çam buz çözücü 15-20 dk sonra cami açıyor. Servise bildirdi normal dediler. Sözlerde de durum aynimi. Ona gore hakkkimi savunayim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.