Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Turgay A.

Üye
  • Toplam İleti

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Turgay A. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Antalya
  • Arabam:
    '11 Focus Collection 1.6
  • Meslek:
    Müfettiş
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Turgay A.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Toplam Beğeni

  1. Olayın üzerinden tam bir sene geçti. Üşengeçlikten ve diğer sebeplerden ancak götürüp yaptırdım. Aşamaları yazayım belki birinin işine yarar. Araç son zamanlarda stop etme olayını abartmıştı. Benzin lpg farketmeden pat diye kapatıyordu. Ayrıca rolanti resmen dans ediyor, araç masaj koltuğu gibi sallanıyordu. Uzun yolda sönük, sollamalarda zayıf kalan aracımı geçtiğimiz çarşamba günü Akdeniz Sanayi sitesinde Çokoto Cem ustaya götürüp bıraktım. Kendisini yine forumdan biri önermişti. Aracı götürmeden önce ateşleme sistemini komple yenilemiştim bu arada, araya sıkıştırayım. Neyse gittik ustaya bıraktık. Usta birkaç gün içinde beni arayıp sorunları söyledi. Aracın subaplar erimiş. ilk sıradaki silindirin içinde çizik varmış. Silindiri honlama denilen bir işlemden geçirdiler. Ben yapılan işlemler ve bedellerini yazayım siz değerlendirin. Zira ben zerre anlamıyorum. Subap Takımı........................................200 Subap Lastiği..........................................45 Sekman................................................340 Silindir Kapak Contası............................110 Silindir Kapak Saplaması..........................80 Buji Takım..............................................50 Antifiriz..................................................40 Egzantirik Keçe 2 Adet............................70 Motor Yağı...........................................110 Yağ Filtresi.............................................30 Hava Filtresi...........................................30 Hava Filtresi Uç Boru..............................35 Egsoz Contası.........................................30 Rektefeci..............................................420 Triger Seti............................................190 Subap Gaydı..........................................70 Sıvı Conta..............................................20 Balata Spreyi.........................................20 İşçilik...................................................600 Toplam...............................................2490 İndirim.................................................140 Ödenen...............................................2350 Ödediğim tutar fazla mıdır az mıdır bilemem ama serviste 4000 lira gibi bir fiyat çekmişlerdi sormaya gittiğimde. Belki bu fiyatın da altına yapılır bilmiyorum ama ustanın öveni çoktu, ben de fazla kurcalamadım. Araçla ilgili şimdilik hiçbir sıkıntım kalmadı. Eskisinden de güzel geliyor bana. Herkes sağlıcakla kalsın selamlar.
  2. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bugün arabanın arka fren disklerini ve balatalarını değiştirmeye gidicem. Kendi ustam bu işten çok anlamasa da en azından söktürüp baktırayım. Hem ustada balata spreyi gibi bir şey falan vardır. İyice soğudum arabadan. Hayırlısı olsun.
  3. Bu son gönderdiğiniz benim araca ait. Siz anlıyorsunuz madem sorayım. Bu sensör tam olarak nerede oluyor? Filtrenin içinde mi? Körüklü borunun içinde mi?
  4. Bu benim aracın değil, farklı bir modele ait. Benimkinin filtre kutusu farklı, ayrıca benim filtre silindirik.
  5. Akış metrenin kodunu biliyorum yusuf bey. teşekkürler. Diagramda da gözüküyor zaten. --1 dakika sonra eklendi-- Ben de o noktada takıldım. Diagramdaki filtre ve diğer parçalar benim arabaya ait ama akış metrenin takılı olduğu 9A673B isimli parçayı bulamadım.
  6. 2.5 kasa herkesin ortak sorunu bu herhalde. Özellikle 2011 olanların. Ne zaman aracımla ilgili bir şey araştırsam ya mk3 olanlar listeleniyor ya da önceki kasanın sonuçları çıkıyor. Ara kasa olmak sıkıntı. Konuyu uzatmayacağım. Ford Focus 1.6 MK2.5 2011 Otomatik aracım var. Araçta Lpg var ancak benzinde kullanırken dahi ilk çalıştırma ve hareket anında stop etme, stop etmeye yakın titreme, rolantide dengesizlik, çok nadiren de olsa uzun yolda ortalama devirlerde vuruntu gibi sorunları göstermeye başladı. Ustalara götürdüğümde sorun yok demelerinden sıkıldım. Bazen otoparkta park ederken bile stop ediyor. En çok da yaklaşık 70 80 km hızla giderken ışığın kırmızı olduğunu görüp çok sert olmasa da kuvvetli bir şekilde frenleyip ışıklarda durduğum anda stop ediyor. Götürüyorum, biri lpg den diyor. Benzindeyken yapıyor diyorum yine lpgden diyor. Ayar yaptırmaktan lpg yalama oldu. Neyse aracı bağladım OBD'ye P0133 sorunu verdi, bu hata kodu akış metre ile alakalı. Araştırdım. Bu sensör zamanla dış etkenlerden özelliğini kaybedebiliyormuş . Alayım değiştireyim dedim youtube da videolar var açıp bakıyorum, ya önceki kasa ya sonraki kasa değişim videoları var, benim kasa yok. Sorunun %90 bu parçadan kaynaklandığını düşünüyorum. Hava filtresinin hortumunun içinde olduğunu düşünüyorum. Arabayı söküp dağıtmadan önce tecrübeli kullanıcılara sormak istedim. Benim aracımın akışmetresi nerededir? Diagrama göre körüklü hortumun içinde gösteriyor. Bugün söküp bulmayı deniycem. Aracın fotoğrafını ve diagramını ekliyorum. Teşekkürler.
  7. Konuyu inceliyorum şimdi teşekkür ederim ve size de geçmiş olsun.
  8. Merhabalar, 2011 model mk2.5 otomatik focus aracım var. Araçta BRC dönüşüm sistemi mevcut. Aracı sabah ilk çalıştırdığımda eğer beklemeden birkaç saniye içinde D ye alıp devam etmeye kalkarsam devir saati 400'lere kadar düşüyor aracı sarsıyor. Nadiren de olsa stop ediyor. Bunlar dışında araçla özellikle şehir içi kullanımda ani kalkış ve duruşlarda araç durduğu zaman stop etme olayı oluyor. Olayı örnekle açıklayayım. Geriden yeşil ışığı gördünüz ve yetişeyim diye bastınız, bu sırada tam geçmeye yakın kırmızıya döndü ve durmaya karar verdiniz, abs leri kilitlemeyecek kadar sert fren yapıp aracı durdurduğunuzda araç stop edebiliyor. İşin garibi bunu lpg de daha sık yapmasına rağmen benzinde giderken de yapabiliyor. Kendi ustama götürdüm bir sorun bulamadı. LPG ayarı yaptırmak için götürdüğüm usta da manifold basıncı yüksek dedi. Başka da usta tanımıyorum. Yetkili servise götürmeye karar verdim ama siz tecrübeli üyelerin de fikrini almadan götürmek istemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  9. Bilmiyorum. Gerek yok dediler. İnşallah bir sorun çıkmaz. Teşekkürler.
  10. Sizin fiyatlar çok daha uygunmuş. Biraz acemiliğimize geldi. Bir daha ki sefere sizi rahatsız ederiz. Bu arada satın aldığım ürünlerle ilgili satıcı firmadan arayıp uyumlu olmayan filtreler olduğunu belirttiler, hatta yakıt filtresini değiştirmemin gereksiz olduğunu belirtip sepetten çıkarttılar. Uyumsuz parçalar yerine uyumlu olan bosch marka filtreler eklenip kargoya verilecekti. Muhtemelen bugün verilmiş olur. Yardımlarınız için herkese teşekkürler.
  11. Son olarak benim aracım LPG'li. Bu aldığım yağ uyar değil mi? LPG'li araçlarda standart yağdan farklı ayarda yağ kullanıldığını hatırladım şimdi.
  12. Çok yardımcı oldunuz. Teşekkür ederim.
  13. Ürün Adı / Adet / Toplam DAYCO KTB461 / 1 adet / 134.41 TL MAGNETI MARELLI 152071758693 Hava Fİltresi / 1 adet / 11.9 TL MAGNETI MARELLI 359000200630 Yağ Filtresi / 1 adet / 15.02 TL MAGNETI MARELLI 350203061990 Polen Filtresi / 1 adet / 9.88 TL MOBIL SUPER 3000 X1F FE 5W30 (5L.) / 1 adet / 92.9 TL SARDES SF164 Yakıt Fİltresi / 1 adet / 13.82 TL 14 Lira da indirimle 3 taksit toplamda 264 LİRA'ya geldi. Pahalı da olduysa sağlık olsun. Teşekkür ederim.
  14. Siparişi tamamladıktan sonra okudum mesajınızı. Bahsettiğiniz firmanın online alışveriş portalı var mıdır?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.