Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus MK3 Geri Görüş Kamerası Kurulumu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bayram tatilinde izmire gitmişken eski üyemiz muzaffer abiyle görüşme fırsatı buldum. Uzun süredir sorununu tespit edemediğimiz kameradaki problemi sonunda çözdük. Problemin kaynağı kullanılan fakra kablo kaynaklı kabloya 0.75 A göremedik yeni bir Fakra kablo temin ederek sorunu çözdük. As-Built kodlarında da değişiklik yapıldı. buradan kendisine teşekkür ediyorum. 

Ayrıca kare kare olarak görünen arka sensörleri mi gösteriyor. Öyle ise bende geri geri yanaşırken sesli ikaz var ama o karelerde renk değişikliği olmuyor. Ne içindir bunlar bilen var mıdır

20160922_150357.jpg 

• Yanıt 341
  • Görüntüleme 100,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Serkan Karakoca
    Serkan Karakoca

Siz siparişi iptal edin bir saate kadar resim atarım benim bagajda var bir tane göndereyim size 50 tlye almıştım nolur nolmaz diye hatta geçen pazar servet Özkan'a verdim bir tanesinide   Bide bu

• Doğan Kurban
    Doğan Kurban

Eveeet sedana oem gerigörüş kamerası olmaz diyen varmıydı? Arabanın arkası şuan çok karanlık. Geri vites lambası açıkken Geri vites kapalıyken Bu arada yaptığım bağlantıları güzel ve anlaşılır ha

• @Serkan Karakoca 'nin destekleriyle Sony panel ve geri görüş kamerası montaıjını ve aktivasyonunu tamamladım sonunda.

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

C-max'da o kareler var, renkli cizgiler yok. Beyaz çizgi var sadece direksiyon ile birlikte dönen. O kutular aracın düz mesafesini algılamakta faydalı. Geri geri gelirken o kutuların içleri renk değiştiriyor (yeşil, sarı ve kırmızı şeklinde)

Yanıtlama zamanı:
C-max'da o kareler var, renkli cizgiler yok. Beyaz çizgi var sadece direksiyon ile birlikte dönen. O kutular aracın düz mesafesini algılamakta faydalı. Geri geri gelirken o kutuların içleri renk değiştiriyor (yeşil, sarı ve kırmızı şeklinde)

O beyaz çizgi bende de görünüyor direksiyon döndükçe görünüyor . Sanırım serviste modülü yeniden programlamak gerekebilir .
  • 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
19.07.2016 - 21:56 tarihinde, Doğan Kurban yazdı:

Başkan 2 nedeni olabilir. 1 aldığım kablolarda sorun vardı ve çalışmadı. 2 bendeki kamera modülle uyum sağlamadı.Tesisatı yeniden çektim ve çalıştı.

Arabaya çektiğim kabloları basitleştirerek birşemaya dönüştürdüm. @Ozan Kar da onaylarsa doğru olduğunu rahatlıkla kendiniz çekebilirsiniz.

Yapmanız gerekenin en başında bagajı tamamen boşaltacaksınız. Kameranın zaten nereye takılacağı fotolarla ilk sayfalarda var.Umarım faydası olur.

Geri görüş kamerası tesisat şeması.png

Üşenmezsem kabloları renklendirebilirim. Ama bu halide anlaşılır olmuştur sanırım.

titanyum x paketlerde sağ arka stobun iç tarafında bir soket var gri boşta duran küçük halı parçasını çıkartınca direk soket gözükür .

bagajın sağ tarafındaki halıyı komple sökün bantlı 2. bir gri soket göreceksiniz modüle giren soket bu ....

modüle soketi takın sağ stobun iç tarafında kalan ilk söylemiş olduğumuz sokete kameradan gelen 6 kablonun 5 tanesini bağlıyorsunuz 1 pin boş...

yolcu bölümündeki kapağı söküp ekranın arkasından gelen alt kısımda kalan girişin  video görüntü ucunu bu uçların birisi (+) birisi (-) 

arkadan gelen mavi yeşil olan kablo ile birleşitireceğiz bu hat önemli direk ekrandan kameranın dibine kadar gidecek sinyal - ve + olarak ...

burada en önemli olan kamera koduna göre kameradaki pinlerin ne işe yaradığını bilmek ...

1 nolu pin güç 

2 nolu pin lin 

3nolu pin görüntü (-)

4 nolu pin görüntü (+)

5nolu pin ground

6 nolu pin boş pin !!!

yukarıdaki pin sıralaması kamera koduna göre farklılık gösterebilir pinlerin görevleri yerleri değişebilir.Bu konuda dikket etmekte fayda var !!! 

Yanıtlama zamanı:
titanyum x paketlerde sağ arka stobun iç tarafında bir soket var gri boşta duran küçük halı parçasını çıkartınca direk soket gözükür .
bagajın sağ tarafındaki halıyı komple sökün bantlı 2. bir gri soket göreceksiniz modüle giren soket bu ....
modüle soketi takın sağ stobun iç tarafında kalan ilk söylemiş olduğumuz sokete kameradan gelen 6 kablonun 5 tanesini bağlıyorsunuz 1 pin boş...
yolcu bölümündeki kapağı söküp ekranın arkasından gelen alt kısımda kalan girişin  video görüntü ucunu bu uçların birisi (+) birisi (-) 
arkadan gelen mavi yeşil olan kablo ile birleşitireceğiz bu hat önemli direk ekrandan kameranın dibine kadar gidecek sinyal - ve + olarak ...

burada en önemli olan kamera koduna göre kameradaki pinlerin ne işe yaradığını bilmek ...

1 nolu pin güç 
2 nolu pin lin 
3nolu pin görüntü (-)
4 nolu pin görüntü (+)
5nolu pin ground
6 nolu pin boş pin !!!

yukarıdaki pin sıralaması kamera koduna göre farklılık gösterebilir pinlerin görevleri yerleri değişebilir.Bu konuda dikket etmekte fayda var !!! 

Tmm
  • 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

@Serkan Karakoca 'nin destekleriyle Sony panel ve geri görüş kamerası montaıjını ve aktivasyonunu tamamladım sonunda.

IMG_4002.JPG

IMG_4003.JPG

Yanıtlama zamanı:

@aziz ay güle güle kullan hayırlı olsun  çok şanslı bir insansın varya kardeşim hani derler ya anası kadir gecesi doğurmuş diye aha o tam senlik bir adamın işi bu kadar mı rast gider kardeşim :D 

Yanıtlama zamanı:

http://cloud.tapatalk.com/s/589db96e57505/DSC_0001.JPG

http://cloud.tapatalk.com/s/589db9a43b60d/DSC_0002.JPG

http://cloud.tapatalk.com/s/589db9bd6759b/DSC_0009.JPG

Abilerim dün bagajı boşalttım tesisat var mı yok mu diye, sanırım yok, birde sizlere sormak istedim?

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Kadir Mermer yazdı:

https://cloud.tapatalk.com/s/589db96e57505/DSC_0001.JPG
https://cloud.tapatalk.com/s/589db9a43b60d/DSC_0002.JPG
https://cloud.tapatalk.com/s/589db9bd6759b/DSC_0009.JPG
Abilerim dün bagajı boşalttım tesisat var mı yok mu diye, sanırım yok, birde sizlere sormak istedim?

Tesisat olsun ya da olmasın sorun değil. Bende de yoktu tesisat. Hepsini kendim çektim şuan kulanıyorum.Rahat ol kadir. Sen yapıp yapmamaya kararını ver bence.Gerisi halledilir.

Yanıtlama zamanı:
Tesisat olsun ya da olmasın sorun değil. Bende de yoktu tesisat. Hepsini kendim çektim şuan kulanıyorum.Rahat ol kadir. Sen yapıp yapmamaya kararını ver bence.Gerisi halledilir.

Abi şuan yalıtım malzemesini alıp yazın uygulamayı düşünüyorum 2.sırada geri görüş kamera işlemi var, tesisat konusunda endişeliyim becerebilir miyim diye?

@Doğan abi birde bizim sony ekranını değiştirmeden görüntü alabilir miyim navigasyon şimdilik istemiyorum

Yanıtlama zamanı:

IMG_3967.thumb.JPG.ac10a253501220f565ed98d5e15ef946.JPG

Hocam, ben bu kablolari kullandim. Bi kontrol edin sizde

Yanıtlama zamanı:

Abi şuan yalıtım malzemesini alıp yazın uygulamayı düşünüyorum 2.sırada geri görüş kamera işlemi var, tesisat konusunda endişeliyim becerebilir miyim diye? @Doğan abi birde bizim sony ekranını değiştirmeden görüntü alabilir miyim navigasyon şimdilik istemiyorum

Yarın PC'ye geçince inceleyim ben resimleri :)
Yanıtlama zamanı:

Yarın PC'ye geçince inceleyim ben resimleri [emoji4]

Foto, video detaylı var abicim [emoji4]
Yanıtlama zamanı:

Sen bir eksik malzemeleri topla çalıştırırız her türlü :)
Geri görüş kamera modülü
Geri görüş kamerası
Geri görüş kamera modülü
Fakra soket
Kamera dibi soketi

Ekranın arkasında video girişi var mı o önemli !!!

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.