Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Burak Aytek

Üye
  • Toplam İleti

    39
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    3

Burak Aytek Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    13 Fiesta 1.5 Tdci Titanium
  • Meslek:
    İç mimar
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

811 profil görüntüleme

Burak Aytek's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

128

Toplam Beğeni

  1. Bir de o acı tarafı var tabi onu hatırlamak istemediğimden unutmuşum :) Atölye Semih'te yapıldı ilk resimde görünüyor yapan yerin ismi, 2700TL. Kayan sinyal olmayıp sadece far olsaydı 2200TL tutuyor. Kaskoya ekleteceğim --11 dakika sonra eklendi-- Ayna sinyallerini de yaptıracağım, müsait bir zamanda uzun yolda ve yağmurdaki performansıda paylaşacağım. Halen motor modifikasyonunda tatmin edici cevaplar bulamıyorum kimi Focus turbosu olmaz diyor, hybrid turbo gibi şeyler söyleyenler oldu iyice karıştı bende, kimi intercooler ekle diyor kimi gerek yok bu arabaya diyor, kimi Fiesta'nın motoru hassas diyor. Gerçekten bilen birilerinin detaylı yol göstermesi lazım
  2. Fiesta Bi-led dönüşümü tamamlandı. Bi-xenon yaptırmayı düşünüyordum ama bi-led in aydınlatmasının daha iyi olduğunu öğrenince bi-led e yöneldim. Çalışma mantığı bi-xenon gibi tek noktadan aydınlatma sağlanıyor, uzunlar yanınca perde açılıyor. Yapımına gelirsek, orjinal mercek söküldü yerine bi led mercek takıldı. Bi led olduğu için uzun far ampulünü iptal edecektim ama uzunların daha kuvvetli olması için o da led ampul ile değişti yani bi led+uzun far ampulü var. Far açılmışken mevcut gündüz farında da değişiklik yapıldı ve yerine animasyonlu gündüz aydınlatması+kayan sinyal eklendi. Kısa ve uzunlara kaliteli led ampule para harcamaktansa ki maliyetli oluyor, biraz daha harcayıp bi led veya bi xenon a geçmek cazip geliyor. 1 yıl h7 led kullandım aydınlatması orjinalden de vasattı sonlara doğru çakar gibi yanıp sönmeye başlayıp, camdan el feneri tutsam daha iyi aydınlatacak noktaya gelince o ledleri atıp tekrar halojen Osram h7 %110 Night Breaker'a geri döndüm ama aradığım "güçlü" aydınlatmayı h7 serisinde bulamayacağımı anlayınca gerçek anlamda far modifikasyonuna gittim ve Bi-led yaptırdım. İyi aydınlatma performansı yanında keskin aydınlatma çizgisi ve anlık selektör tepkisi de istediğim özelliklerdi. Arkadaşın Audi A3'ünün orijinal bi-xenon sistemiyle karşılaştırdım, sonuç tahminimden de etkili çıktı. Menzili de, ışık gücü de selektörü de gerçekten daha etkili. Arkadaşın A3'ünün aydınlatmalarını görünce imrenirdim artık sönük geliyor gözüme ? Fiesta için bi-led in olumsuz yanıysa sol şeridi işgal edip yavaş giden BMW gibi araçların bi-led in selektörünü yedikten sonra kenara çekilip yol vermesi (buraya kadar güzel) ama sonra yanından geçen aracın Fiesta olduğunu gördüklerinde selektörü yapan bu muydu yani tavırlarıyla gazı yapıştırıp geçip gitmeleri, tek acı yanı bu ? Standart gündüz ledleri; kayan tip, sinyalli, animasyonlu gündüz ledine dönüşüyor Soldaki araçtan sökülen orijinal H7 mercek, sağdaki bi-led Aydınlatma performansı, selektör ve tepki hızı... Aydınlatma.mp4 Orijinal sinyalleri devre dışı bırakıldı, kayan tip sinyale çevrildi Sinyal.mp4 Animasyonlu Karşılama Animasyon.mp4
  3. 2014-2015 öncesi Fiesta MCA'larda bulunmayıp güncellenen ICA serilerinde bulunan bel destek sistemini uyguladım. Parçaları Almanya'dan gelen arkadaşa getirttim 60 Euro'ya. Burada Ford'a sorduğumda bi kaç ay önce 600 TL den fazla fiyat vermişlerdi. İlerleyen aşamada yolcu koltuğuna da uygulayacağım, Gerekli olan parçalar; bel destekli mekanizma, mekanizmayı sabitlemek için 1 adet orjinal vidası ve mekanizma yönlendirme kolu...
  4. Burak Aytek

    Renault Clio 5

    Peynir ekmek gibi satacak yine. Polo ya tercih edilebilir kesinlikle, iç tasarım Polo ya göre ilk kez kaliteli ve güzel görünüyor. Fiesta sürüş kalitesi ve zevki dışında geride kaldı bile yeni model olmasına rağmen. Üstelik donanımların çoğunu da TR'ye getirmiyorlar(Led far, direksiyon-koltuk-ön cam ısıtma, kapı koruma plastiği, Vignale paketi gibi). Bir zamanların satış lideri Fiesta'yı ne hallere düşürdün Ford.
  5. Türkiye'de Fiesta ST var, dolayısıyla ST parçaları da gelebilir. Yakın zamanda Ford' a ST parçalarının sipariş ve fiyat bilgisini sormak için gitmiştim oradan biliyorum. Genelde şase numarasıyla parça getiriyorlar ST şase numarası verilirse her parçasını getirirler.
  6. 1.5 tdci focus turbosu, Big intercooler, Down pipe ... bunlara masraf yapmaktansa, ileride Fiesta Vignale için para biriktirmek daha mantıklı değil mi ?
  7. İyice netleşmiş oldu kafamda herşey, çok teşekkür ederim ?
  8. Yazılımla motor ömründen %10 gider diyorlar, fabrikasyon 95 Hp'liğin sadece yazılımı farklıysa, 95 Hp'lik 75Hp'lik versiyondan daha mı kısa ömürlü olmuş oluyor? Tam yaptırmaya niyetleniyorum motor ömrü meselesine takılıyorum ? Siyah duman meselesi de var tabi çıkar mı acaba?
  9. Yaptırmak şart sollamalarda hantal kalıyor, ama en çok merak ettiğim fabrikasyon 95Hp lik te ki farklar neler sadece yazılımsal mı yoksa başka farklar da mı var, hiç bi yerde bulamadım bununla ilgili bilgi burada bilen vardır kesin bi sorayım dedim ?
  10. Merhaba, Fiesta 1.5 TDCi 75Hp'lik aracıma yazılım yaptırmayı düşünüyorum, yazılımla 90-95 Hp'e çıkartıyorlar. Yurt dışında aynı motorun 95Hp'lik versiyonu var ve 0-100 km hızlanması benimkine göre baya iyi 10.9sn. Benim 75Hp'lik 13.5sn. Kafama takılan bu 20Hp'li fark sadece yazılımla mı ilgili yoksa motoda turbo vs farklılıkları da mı var? Yani yazılım yaptırırsam 95Hp'lik bu motorla aynı performans değerlerine sorunsuz bir şekilde ulaşabilir miyim? Motorun ömrünü kısaltırsın diyorlar bu da beni düşündürüyor. Yatırmalı mıyım yaptırmamalı mıyım?
  11. Uzun aradan sonra tekrar ufak eklentiler yaptım, Tavan döşeme değişiminden sonra sıra geldi kapılara yalıtım ve aydınlatma yapımına. Uzun zamandır aklımdaydı uğraştırıcı olduğu için ancak yapabildim. Paneli sökmeden hemen öncesi... Bunlarda Sony hoparlörler, Siyah paneli yerinden çıkartabilmek için camı da sökmek gerekiyor sac kısmına ancak o şekilde ulaşılıyor, Yalıtım için kullandığım malzemeyse Adeself oto ses yalıtım malzemesi ve onun üzerine uyguladığım yanmaz yapışkanlı kauçuk köpüğü, Adeself 3mm kalınlıkta, 30cm x 10mt ölçülerinde 75TL. Kauçuk köpüğüyse 9mm kalınlıkta 5mt X 1mt uzunlukta 115TL. Yalıtımdan sonra kapıları sökmüşken aydınlatmada yapmalıydım ve orjinal bir görünümü olmalıydı, en uygun Megane 2 ve Fluence lerin kapı aydınlatma lambasını buldum. Kapı altlarına tesisat torpidonun altındaki mevcut ayak aydınlatmalardan çekildi. Kesip biçmeden önce beklemedeler... Lambanın yanında gelen plastiği kalıp olarak kullandım ve falçatayla kestim, Arka kapılar... Kedi gözünün içi boştu onunda içine lamba taktım, Ve daha bitmedi pedallarıda orijinal st line setle değiştirdim, Arabada orijinal ambiyans aydınlatma var fakat ayak bölümünde yoktu ona da kapıdaki ambiyans aydınlatmadan hat çekildi ayak bölümünde de ambiyans aydınlatma olmuş oldu,
  12. Ford'a gidip parçaların fiyatlarını sordum 10.500TL fiyat çıktı :/ Araştırmaya devam Ford dışında tabi
  13. Bu parçaları temin edip tekrar danışırım, çok teşekkürler
  14. WF0DXXGAKDDD32242, teşekkürler
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.