Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus MK3 Geri Görüş Kamerası Kurulumu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Serkan hocam geri görüş kamerasını 2016 titanium araca takıp kullanılabilir hale getirmek için neler yapmak gerekiyor? Eğer satmadıysanız sizdeki oem kamerayı alsam, montajı ve aktif hale getirmesi takriben ne kadar tutar? Bunu İstanbul'da yapabilecek bi tanıdığınız var mı? Veya servislerde bunu yaptırabilir miyiz?

Sync 2 de geri görüş kamerası çalışması için
Apim modülünün içindeki yazılım siliniyor komple
Daha sonra lisanslı navigasyonlu geri görüş kameralı olan program apim modülüne yazdırılıyor
Sadece geri görüş kamerası çalışmaz hiç bir şekilde ...
Program zincirleme çalışıyor yazılımda değişik karakter sayı harfler mevcut ne ne işe yarıyor bilmiyoruz hatta Ford yazılımını yazan firma haricinde kimse bilmiyor bence ...
Sadece satırların ne işe yaradığı hakkında fikir yürüyebildik kesin olmamak kaydı ile ...

Çalışması için
Geri görüş kamerası (897+KDV serviste)
Geri görüş kamera braketi(210+KDV serviste)
Navigasyon kartı (450-550 KDV dahil)
Bu parçalar gerekli ve lisanslı yazılım gerekiyor ...

Elimde bu parçalardan bir takım var bir arkadaş istedi Ankara'ya dönünce netleşir şehir dışındayım ayın 20 si gibi Ankara'da olacağım İstanbul için bir araştırma yapayım muhtemelen hallederim...

• Yanıt 341
  • Görüntüleme 100,6k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Serkan Karakoca
    Serkan Karakoca

Siz siparişi iptal edin bir saate kadar resim atarım benim bagajda var bir tane göndereyim size 50 tlye almıştım nolur nolmaz diye hatta geçen pazar servet Özkan'a verdim bir tanesinide   Bide bu

• Doğan Kurban
    Doğan Kurban

Eveeet sedana oem gerigörüş kamerası olmaz diyen varmıydı? Arabanın arkası şuan çok karanlık. Geri vites lambası açıkken Geri vites kapalıyken Bu arada yaptığım bağlantıları güzel ve anlaşılır ha

• @Serkan Karakoca 'nin destekleriyle Sony panel ve geri görüş kamerası montaıjını ve aktivasyonunu tamamladım sonunda.

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Sync 2 de geri görüş kamerası çalışması için
Apim modülünün içindeki yazılım siliniyor komple
Daha sonra lisanslı navigasyonlu geri görüş kameralı olan program apim modülüne yazdırılıyor
Sadece geri görüş kamerası çalışmaz hiç bir şekilde ...
Program zincirleme çalışıyor yazılımda değişik karakter sayı harfler mevcut ne ne işe yarıyor bilmiyoruz hatta Ford yazılımını yazan firma haricinde kimse bilmiyor bence ...
Sadece satırların ne işe yaradığı hakkında fikir yürüyebildik kesin olmamak kaydı ile ...

Çalışması için
Geri görüş kamerası (897+KDV serviste)
Geri görüş kamera braketi(210+KDV serviste)
Navigasyon kartı (450-550 KDV dahil)
Bu parçalar gerekli ve lisanslı yazılım gerekiyor ...

Elimde bu parçalardan bir takım var bir arkadaş istedi Ankara'ya dönünce netleşir şehir dışındayım ayın 20 si gibi Ankara'da olacağım İstanbul için bir araştırma yapayım muhtemelen hallederim...

Peki kamera olarak oem değil aftermarket bi kamera bulup taksak sistem bunu tanır mı? Eğer öyle olursa yarı yarıya düşüyor fiyat çünkü. Hatta daha bile fazla.
Yanıtlama zamanı:

Peki kamera olarak oem değil aftermarket bi kamera bulup taksak sistem bunu tanır mı? Eğer öyle olursa yarı yarıya düşüyor fiyat çünkü. Hatta daha bile fazla.[/

Yurt dışında yapanlar var ekrandaki çizgiler çıkmaz kesinlikle netlik nasıl olur bilemiyorum ekranda yazan uyarı yazıları çıkar mı ?
Bilinmez ...IMG_2197.JPG
Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, Murat Kavuk yazdı:

Sync 2'de kameranın aktif olabilmesi için, IDS ile "kamera var" opsiyonunun seçilebilmesi gerek. Ama ya ford bu imkanı servislere vermiyor, ya da servisler bunu nasıl yapacağını bilemiyor. Bana da çok anlamsız geliyor açıkcası durumun böyle olması. Bazı servislerde ve özel servislerde; bu konfigurasyona sahip araçlardan program aktaran işi bilen ustalar da var kamerayı aktif etmek için. Biz bunu ELM cihazıyla, focccus programını kullanarak yaptık. MCA focusta bilmiyorum focccus bu iş için kullanılabiliyor mu .. 

Araçta kamera tesisatı olmayabilir. Bagaj kapağında kesinlikle olmuyor, ana tesisat bazen çıkıyor. Otosan, çeşitliliği azaltmak ve toplamda daha uygun maliyetler elde edebilmek için paket opsiyonlar kullanıyor diye düşünüyorum. Sync 2'de navi için tesisat ilavesi gerekmiyor ancak kamera için gerekiyor.

Özetle; siz malzemeyi alırsanız, kamerayı da aktif edersiniz. Servisin olmaz demesi mühim değil :) 

Fazlasıyla yeterli oldu, beklediğim açıklamaydı çok teşekkür ederim :)

Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, Emre Dikmen yazdı:

Peki kamera olarak oem değil aftermarket bi kamera bulup taksak sistem bunu tanır mı? Eğer öyle olursa yarı yarıya düşüyor fiyat çünkü. Hatta daha bile fazla.

Çin malı kameralarda çalışıyor. Çizgilerde çıkıyor. Tabi montajını yapacak adam bulmak sıkıntı.

Tuncay A. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Merhaba,SYNC2 aracım için geri görüş kamerası aldım ama takmaktan vazgeçtim.

Yakup Çağatay tarafından düzenlendi
satış satırı silindi.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
17 dakika önce, Savaş B. yazdı:

Teşekkürler ama yetki yok diyor admine mesaj attım zahmet edip dönmedi daha...

Admin diye bir kullanıcı yok kimse kullanmıyor, satılık ilan için en az 20 iletiye sahip olmanız gerekiyor.

Yanıtlama zamanı:
8 saat önce, Tuncay A. yazdı:

Çin malı kameralarda çalışıyor. Çizgilerde çıkıyor. Tabi montajını yapacak adam bulmak sıkıntı.

Tuncay Bey çin malı kamerada arıza kaydı çıkıyor mu?

Yanıtlama zamanı:
08.04.2017 - 22:08 tarihinde, Hüseyin Do. yazdı:

Tuncay Bey çin malı kamerada arıza kaydı çıkıyor mu?

Çıkmaz.

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
20.07.2016 - 09:36 tarihinde, Serkan Karakoca yazdı:

merak etme bizim arabalarda bağlantı daha basit ...

Merhaba Serkan bey, 2016 style arabam var. Torpidonun altındaki sokette 33, 34 ve 35. Pinler bende boş görünüyor. 4.2 lcd ekran var, 6 ve 12. Pinlerden video bağlantısını yapıp foccusla gerekli konfigürasyonu yapınca emnet çin malı kamera ile görüntü aldım. Ben oem kamera takayım istiyorum. Tesisat olmadığı için çekmem gerekecek. Oem kameranın LIN bağlantısını nereden almam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Hüseyin Do. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
Merhaba Serkan bey, 2016 style arabam var. Torpidonun altındaki sokette 33, 34 ve 35. Pinler bende boş görünüyor. 4.2 lcd ekran var, 6 ve 12. Pinlerden video bağlantısını yapıp foccusla gerekli konfigürasyonu yapınca emnet çin malı kamera ile görüntü aldım. Ben oem kamera takayım istiyorum. Tesisat olmadığı için çekmem gerekecek. Oem kameranın LIN bağlantısını nereden almam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba araç sedan mı hb mi ?
Yanıtlama zamanı:

Belirtmemişim kusura bakmayın, sedan, 2016 dizel style.

Yanıtlama zamanı:
Belirtmemişim kusura bakmayın, sedan, 2016 dizel style.

Bagajın sağ arka tarafında böyle bir soket var . Burdan line can bus haberleşme hattını bulmanız lazım ...IMG_2483.JPG

IMG_2482.JPG

Konunun başlarına doğru olursanız zaten var gerekli bilgi belge şemalar ...

Yanıtlama zamanı:

Teşekkürler. Birkaçkez okudum ama focus 3 için gibş geldi. 3.5 de modulsüz kamera çalışır diye biliyorum. Lin hattını o yüzden sordum. Bendeki soket sizin gönderdiğinize göre baya boş :)

20170223_182150.jpg.bd85154ae3721bee56e4411d28684903.jpg

Hüseyin Do. tarafından düzenlendi
resim

Yanıtlama zamanı:
Teşekkürler. Birkaçkez okudum ama focus 3 için gibş geldi. 3.5 de modulsüz kamera çalışır diye biliyorum. Lin hattını o yüzden sordum. Bendeki soket sizin gönderdiğinize göre baya boş [emoji4]

20170223_182150.jpg.bd85154ae3721bee56e4411d28684903.thumb.jpg.6d2a736d3dfdb87e8c98302b0b0fc083.jpg

Focus 3.5 ta modüle gerek yok oem kamera ve doğru bağlantı ile görüntü alınıyor ...

Sizde gönderdiğiniz resimde sokette haberleşme bağlantısı var zaten [emoji4]

Üstteki resim sizin araca ait ise ...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.