Yavuz S. B. Yanıtlama zamanı: Nisan 25, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 25, 2016 Haftasonu 1022km yol yaptım, İstanbul-Çanakkale-Kaz Dağları-Çanakkale-İstanbul şeklinde. Öncelikle üst vites alt devirlerde arabanın toparlanması kesinlikle iyileşti, 60'la 6. viteste giderken tatlı tatlı gaz verince sanki 5'teymiş gibi hızlanıyor örneğin. Bunun dışında 5.9 ortalamayla gittim, dağ yolları ve bir kısım stabilize yollar da dahil 6.2 ortalamayla döndüm. Duble yollarda 110-120 bandını pek geçmedim, virajlı yokuşlu yollarda temiz hava ve 182 beygirin hakkını vererek seyrettim. Fayda-maliyet dengesi kesinlikle çok iyi bu motorun. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turhan Onat Yanıtlama zamanı: Nisan 25, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 25, 2016 Sırf kıyaslama açısından aynı motorun Kuga verisiyonu ile ( yazılım+filtre yok ) geçtiğimiz hafta yaptığım uzun yol verisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Güzergah İzmir-Ankara-Nallıhan gidiş. Dönüş yolu Eskişehir üzerinden. 90-120 km arası ağırlıkça sabit sürat seyirde ortalama tüketimim yer yer 7,5 görsemde sonuç'da 7,7 oldu. Ankara içindeki 2 günlük şehir içi tüketimi dahil dönüş yolunda yine 90-140 arası yaptığım seyirde tüketimim 8,2 lt oldu. ( Dönüş yolunda 2 adet radar ceza makbuzu gelecek gibi) Bu araç da beni üzen tek şey şehir içinde farkedemediğim ama uzun yolda çok bariz gözüken 1500-2000 devir arasındaki ivmelenme isteksizliği. Bu konuyu mutlaka halletmem lazım. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serkan Karakoca Yanıtlama zamanı: Nisan 25, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 25, 2016 Bir saat önce, Turhan Onat said: Sırf kıyaslama açısından aynı motorun Kuga verisiyonu ile ( yazılım+filtre yok ) geçtiğimiz hafta yaptığım uzun yol verisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Güzergah İzmir-Ankara-Nallıhan gidiş. Dönüş yolu Eskişehir üzerinden. 90-120 km arası ağırlıkça sabit sürat seyirde ortalama tüketimim yer yer 7,5 görsemde sonuç'da 7,7 oldu. Ankara içindeki 2 günlük şehir içi tüketimi dahil dönüş yolunda yine 90-140 arası yaptığım seyirde tüketimim 8,2 lt oldu. ( Dönüş yolunda 2 adet radar ceza makbuzu gelecek gibi) Bu araç da beni üzen tek şey şehir içinde farkedemediğim ama uzun yolda çok bariz gözüken 1500-2000 devir arasındaki ivmelenme isteksizliği. Bu konuyu mutlaka halletmem lazım. araç ağır ani hızlanıp ivmelenme için değişik çalışmalar şart benim patronun eşinde de var kuga senede 15-20 gün kullanıyorum şanzımanın kararsız kaldığı yerler oluyor geç tepki verdiği :)şahsen araç kendimin olsa yazılım +k&n hava filtresi +sprintbooster direk yapacağım ilk iş olur çünkü araç geç hızlandığı için ciddi bir yakıt tüketimi söz konusu 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 12, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 12, 2016 Bilgi olarak kalsın 1.6 EcoBoost ile kullanılan manuel şanzımanın (6MTT250) maksimum tork dayanımı 285 Nm. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 5 saat önce, Yakup Çağatay said: Bilgi olarak kalsın 1.6 EcoBoost ile kullanılan manuel şanzımanın (6MTT250) maksimum tork dayanımı 285 Nm. Kısa süreli zorlamalarda en az artı %10 güvenlik payı olacaktır. Çok dert etmeye gerek yok medeni yazılımlarda. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 2 saat önce, Cem Boneval said: Kısa süreli zorlamalarda en az artı %10 güvenlik payı olacaktır. Çok dert etmeye gerek yok medeni yazılımlarda. Ben kirip daha sonra 6MTT450 takmayi planliyorum. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turhan Onat Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 Kuga 1,5 eb awd araç'da kullanılan şanzuman ve max tork değerini belirtirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 51 dakika önce, Turhan Onat said: Kuga 1,5 eb awd araç'da kullanılan şanzuman ve max tork değerini belirtirseniz sevinirim. 6MTT450 Max. torque capacity (in Nm) 450 Aaa cok pardon. 1.5 eb kuga icin degil bu. 1.6eb kuga icin olaniymis. 1.5 sayfalarinda yok 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turhan Onat Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 Bir saat önce, Servet Özkan said: 6MTT450 Max. torque capacity (in Nm) 450 Aaa cok pardon. 1.5 eb kuga icin degil bu. 1.6eb kuga icin olaniymis. 1.5 sayfalarinda yok Servet bey , ilgili linki paylaşabilir misiniz? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 1 dakika önce, Turhan Onat said: Servet bey , ilgili linki paylaşabilir misiniz? http://www.getrag.com/en/products/products.html soldan marka model secrek ilerleyin. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turhan Onat Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2016 6F35 kodlu şanzumanın kullanıldığını öğrendim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adem Kazıl Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2016 Tdci 115 hp ile 1.6 ecoboost 182 hp performans olarak aynı gibi hp ye bakılırsa ecoboost önde ama bana göre zayıf dizelin hakkından bile gelemeyen bir makina , ileride 1.5 ecoboost düşünen biri olarak inşallah yanılıyorumdur. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2016 2 dakika önce, Adem Kazıl yazdı: Tdci 115 hp ile 1.6 ecoboost 182 hp performans olarak aynı gibi hp ye bakılırsa ecoboost önde ama bana göre zayıf dizelin hakkından bile gelemeyen bir makina , ileride 1.5 ecoboost düşünen biri olarak inşallah yanılıyorumdur. Burada rakamlar daha net konuşuyor aslında. 150 ps ve 182 ps arasındaki fark sadece sadece çok üst devirler için geçerli. Benzinliler ortalama 2 sn daha hızlı. http://www.focusclubtr.com/topic/8002-hızlanma-tüketim-güç-güç-grafiği-ford-focus-mk3-makyajlı-focus-mk3-makyajlı-fiesta-mk/ 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2016 10 saat önce, Adem Kazıl yazdı: Tdci 115 hp ile 1.6 ecoboost 182 hp performans olarak aynı gibi hp ye bakılırsa ecoboost önde ama bana göre zayıf dizelin hakkından bile gelemeyen bir makina , ileride 1.5 ecoboost düşünen biri olarak inşallah yanılıyorumdur. 1.5 Sene Mk3 dizel, 3 seneyi askin mk3 1.6eb kullanicisi olarak cevap veriyorum: evet yaniliyorsun. --3 dakika sonra eklendi-- 10 saat önce, Yakup Çağatay yazdı: Burada rakamlar daha net konuşuyor aslında. 150 ps ve 182 ps arasındaki fark sadece sadece çok üst devirler için geçerli. Benzinliler ortalama 2 sn daha hızlı. http://www.focusclubtr.com/topic/8002-hızlanma-tüketim-güç-güç-grafiği-ford-focus-mk3-makyajlı-focus-mk3-makyajlı-fiesta-mk/ Buradaki grafikleri yorumlamakta zorlaniyorum (eb serisine baktim), yanlis bilgilerde var sanirim. Baska kaynaklardan karsilastirma yapmaya firsatim olamadi ama. --11 dakika sonra eklendi-- 1000'er rpm yanilmasi var, birde tum grafikler gayet static ve cozunurlugu dusuk. Gercekte grafikler bu denli smooth degil 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2016 Hepsi fabrika değerleri (Tabii ki gerçek hayat dyno'su değil) hata varsa ancak diğer kaynaklarda olabilir Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap