Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Enes Bektaş

Üye
  • Toplam İleti

    74
  • Katılım

  • Son ziyaret

Enes Bektaş tarafından yazılan her şey

  1. tork bandı genişliğinden 1.5 in kullanım zevki daha çokhoşunuza gidecektir. Paranız yeter ise 1.5 öneririm.
  2. Aynı araca ben taktırdım 6 ay kullanıp sattım gayet memnundum. SUV almak için sattım. Tek sorun subap daha geçen hafta arkadaşım 160k km de subapları yaktı. çelik ile değiştirdi şimdi sorun yok. Çok kafaya takılacak mevzu değil. Amortisman açısından atiker öneririm diğerlerinin pek bi mantığı yok bence. direk gidin takın özetle pişman olmassınız. Atiker grand işinizi fazlası ile görecektir.
  3. tam bir bayan SUV u olmuş
  4. Resim atma şansınız var mı? Teşekkürler...
  5. Merhaba, Şu ön göğüsteki cd takılan bölgedeki plastik üst büyük kapak tan gelen çıtırtı seslerine çözüm bulan oldumu. Hele güneş altında kaldığında batçıklara girerken yerdeki tüm beyaz çizgiler burdayız diyor. Araba yalıtım anlamında çok güzel fakat o parça komple mühendislik katliamı...
  6. Her ne kadar garanti bozulmuyor densede bunu yapacak ben servis bulamadım. Sadece yağı getirmemi dahi kabul etmediler... Malzemeler de erol oto fiyatları gayet makul.
  7. Arkadaşımda var işe gidip geliyoruz bende kullandım zaman zaman. Konfor, fren, düşük yakıt, standart parça bulunabilirliği ve full+full ? özellikleri ve makul fiyatı göz dolduruyor. Trim sesi, 2. el deki talepsizliği eksileri. Param yok ama illa D segmenti olsun diyorsan en mantıklı araç bence. ama executive olmalı. --2 dakika sonra eklendi-- bence hala TR de insanların çoğu aracım sadece daha full gözüksün diye kaç hava yastığı var diye soruyor. Hava yastığı çok önemli diyen adam koltuğuna kılıf takarak 2. el değeri kaybolmasın diyor. Maalesef...
  8. sabah ilk çalıştırmada 1 dk lık video atarsanız daha net anlaşılır.
  9. Tabi birde astranın yakıtını hesaba katmak lazım C sınıf dizel için 1 litre fazla yakıtı var. şehir içi 8 lt lerde geziyor. Bu dörtlü içerisinden ben astrayı seçerdim yinede :))) zaten çıktığı sene avrupa da yılın kompak aracı olmuştu...
  10. 1.0 EB PWS değil tork konvertor lü sorun yok tam gaz devam
  11. 2018 focus benzinli powershift kullandım 5-6 ay. Açıkçası pek beğenmedim. Isındığında kararsız hareketler yapan bir şanzıman. Ben bir daha almam. Ama zevkli mi derseniz tam gazda çok zevkli...
  12. Zaten km düşük bu ihtimalde olma olasılığı düşük demek istemiştim. Kontak aç kapa da oksijen sensörü kaynaklı hatalarda geçici çözüm oluyor. Yakıt hava karışımı düzensiz olduğunda beyin oksijenden veri hatası alıp aracı kısıtlıyor motor zarar görmemesi için. Zaten hata bu ise beyne kayıt atmıştır. forscan ile serviste tam tespit yapılabilir.
  13. 1.6 ti-vct motorların kronik sorunu yakıt pompası. Ama km çok düşük.
  14. Site sponsoru erol otodan yakıt filtresi dahil parçaları temin edip herhangi ford tan anlayan bir ustaya götürürseniz işiniz 500 tl civarı işçilik dahil çözülür. Yağ konusuda DPF yok ise aracınızda mobil-super 3000 FE 5-30. var ise castrol edge c3 yada LL serisi 5-30 yada mobil-1 esp formula 5-30 kullanabilirsiniz. internetten bilindik sitelerden temin edin derim. ek parça değişimleri ve şanzıman yağı değişecek ise bilemem eklemek gerekir.
  15. Bu açıklama benzinli araçlar için doğru fakat dizellerde gaz kelebeği yoktur. Turbo lag sebepleri farklı nedenlerden kaynaklanır...
  16. Merhaba, Tİ-VCT motorlarda kronik problem benzin pompasının dalgalı basınç üretmesidir. Özellikle gazda bu sorun yok ise kesinlikle benzin pompası diyebiliriz. Boş yere sübap değiştirmeyin düzelmeyecek. Bursa da olsanız size ARKAS oto servisi önerir idim. Benzer sorunlar yaşayanlar var ve sorun kaynağı benzin pompası olması büyük ihtimal. Çıkma bir pompa takarak emin olabilirsiniz.
  17. Eklemek gerekir ise FORD ta moturu şase ye montajlama da yük dağılım konstrüksiyonu zor bir geometri seçilmiş. Bu açıdan moturun kendi ağırlığı takoz geometrisine hep ankastre olarak gelmekte. Buda büyük etken. Peki neden değiştirilmiyor sorusu ise çok komplex cevaba sahip. Crash te davranış, şasi dinamikleri vs vs çoğaltılabilir.
  18. Merhabalar, 1.6 tdci motor enjektörleri siemens marka geliyor. Bu enjektörler bilindiği üzere birçok, üretim toleransları hassas parçadan oluşuyor. Bu parçaların birbiri ile uyumlu çalışması gerekiyor ki her enjektör aynı püskürtme ayarı yapabilsin. siemens bu ayarı tutturamadığı için çıkan enjektörlere a-b-c diye sınıf numarası vererek çıkarıyor. Motora takılır ikende 1 nolu ateşleme hücresi b class enjektör diye tanımlanıyor. Araç beynide diyorki ben bu enjektöre şu sinyali atmalıyım ki optimum yanma olsun. Enjektör daha sonra yol yaptıkça kendini sensör geri dönüşlerine göre ayarlama yapıyor. İşte buraya kadar herşey mükemmel. Fakat enjektör iç parçaları zamanla yakıt ve basınç etkisi ile aşınıyor ve püskürtme ayarı kaçıyor. Ama araç beyni hala bu enjektörü b class olarak biliyor ve ona göre yakıt püskürtmeye çalışıyor. Enjektör kalibre edilse bile bu sorun bitmiyor. üstündeki serin numarası tekrar ölçülmesi class tanımlaması yapılması ve bunun beyne tanımlanması gerekir buda şu an mevcut çözüm değil ve yok. Buna sebep titreşimli çalışan motor da sürekli takoz u bozuyor. 1.5 TDCİ lerde neden yok. Çünkü enjektörler BOSCH a geçildi. BOSCH enjektör detay parçaları rast gele değil üretim toleranslarına göre ayıklanıp çaprazlama ile montaj ediliyor. Bu sebeple çıkan tüm enjejktörler tolerans dahilinde aynı püskürtme değerine sahip oluyor. Parçalar aşınsa bile değişim yapılarak ilk günkü ayarına geliyor ve kalibre edilmesi gerekmiyor. İllaki 1.5 te takoz eskitir ama değiştiği zaman yine aynı ömür sonunda yıpranma oluşur. Çok yoruldum yazar iken umarım faydalı olur....... ?
  19. bir araç limitlerinde kullanılmıyor yada acil bir durumda manevra, fren yapılmıyor ise farkı anlaşılmaz. İnşallah böyle bir durumla karşılaşılmaz. Benimde bir arkadaşım sakin kullanıyorum diye 2013 BMW sinde ilk lastikleri ile 75 000 km yaptı.
  20. Enes Bektaş

    Kuga - Mondeo

    MErhabalar, 11 yıllık çalışma hayatım boyunca 13. ü şahsi aracım olan kugayı 3 aydır kullanıyoruz. Şimdiye kadar aldığım her araçta çevreden yav keşke şuna da bir baksaydın bu paralara şu vardı bu vardı, elinde kalır bu araba son sahibi olursun vs. hep eleştiriler aldım. Garip bir şekilde Kuga ile ilgili tek olumsuz olarak nitelendireceğim birde 3008 e baksaydın oldu ? SUV a doğru bir yönelim olduğu aşikar. Markaların trendlerine bakılınca bu net görülmekte. KUGA kaslı heybetli görünümü ile bayanlar cephesinde özellikle çok sevilen bir SUV. açıklama sonrası; bende performans ve premium algı tarafında mondeo yu istiyordum. Fakat trendler ve aile baskısı ? nedeni ile KUGA tercih ettik..! Birde tork konvertorlü şanzıman mevcut kasada olsa idi herhalde sık araba değiştirme hastalığımdan uzun süre kurtulmuş olurdum.
  21. İnstagram yorumlarında en çok vurgulanan noktalardan biri Araç heybetini kaybetmiş..!
  22. Dışını nedense Mazda CX-3 e benzettim..
  23. yenilerde artık tork konvertör lü model e geçildi. Bu tür ne idiği belirsiz sıkıntılar kalmayacaktır.
  24. sizin araçta PS şanzıman mı?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.