Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mustafa Nartkaya

Üye
  • Toplam İleti

    194
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mustafa Nartkaya tarafından yazılan her şey

  1. Fikret bey kasko 2018 Kuga için değilmi. Benim araç için aynı özellikli Allianz kasko için 14000 gibi bir fiyat çıkardılar. Nasıl oluyor anlayamadım. Sizin kaskoda başka özel indirim varmı? Benim kasko özellikleri.
  2. Benimde motor takozu yağ sızdırmaya başlamış. Fiyatını buradan sorayım da ihtiyaç sahipleri de güncel fiyatı öğrenmiş olur dedim. Arabam 2015 Ford Focus 1.5 Dizel PWS Takozun orijinal ve diğer marka ürünlerin fiyatını öğrenmek istiyorum.
  3. Her zaman bakım yaptırdığım ustama 90K bakımı için gittiğimde şanzıman yağının değişim vakti geldi dedim tamam değiştiririz ama elimizde şanzıman yağı yok dediler. İnternetten resmi Castrol satıcısından 7Litre yağ getirttim. Normal bakım işlemlerini yaparken şanzıman yağını ve filtreyi de değiştirdiler. Bende başlarında bulundum şanzıman yağı değişimin çok kritik işlem olmadığını gözlemledim.
  4. Deli Dumrul'u geçmişte yaşanmış hikaye zannediyorduk. Deli Dumrul hala yaşıyor ve kendini çok geliştirmiş...
  5. Geçen yaz Bursa'dan Yalova'ya giderken araba aniden güçten düştü. Gaza ne kadar basarsam basayım araba çok yavaş gidiyordu. Arabayı kenara çektim yanımda Elm327 cihazı olduğu için hemen bağlantı kurup hata kodunu okudum. Kaçak hava girişi tespit edildiği için motor kontrol devresi gücü kesmiş. Biraz bekleyip tekrar çalıştırdığımda normal çalışmaya devam etti. Sanayide ustama götürdüm bir şey bulamadı. Hava filtresi filan tekrar söküldü takıldı. Herhalde sökme takma sırasında kaçak olan durum gitti. O günden beri böyle hata olmadı.
  6. Klima işiyle uğraşanlarda hemen hemen aynı mantıkla çalışan makinalar var. Geçenlerde bende şüphelenmiştim. Makinaya bağladılar makina önce mevcut gazı çekiyor ve ağırlığını ölçüyor. Eğer gaz miktarı eksik çıkarsa tekrar eski gazınıza ilave ederek tamamlıyorlar. Bende de bir miktar eksik çıkmıştı tamamladılar.
  7. Bir ara kafaya takmıştım çok değişik model Led far ampulü denedim ne yaparsak yapalım karşının gözünü alıyor. Vicdanen içim rahat etmediği için güçlendirilmiş halojen ampuller ile devam ediyorum. Güçlendirilmiş halojenler nispeten klasik halojenlere göre daha iyi aydınlatıyor.
  8. Hep Castrol 5-30W yağ kullanıyordum geçen bakımda Castrol 0-30W koydurdum. Ben ses ve performans da bariz bir olumlu veya olumsuz bir fark görmedim. Yağlı PWS şanzımanlarda 45K da yağ değişimi yapılması gerekiyor. Bence bu yağ değişimini önemsemeli ve ihmal etmemeli. Çünkü otomatik şanzıman bakım ve tamir ücretleri çok yüksek.
  9. Benim araç 1.5 dizel fark eder mi bilmiyorum. Geçen servise gittiğimde, araç zaten otomatik bende aşırı süratli kullanmıyorum, Neticede benim araç çok yüksek motor devirlerini görmüyor. Ama senede 4-5 defa uzun yol yapıyorum dedim. Yetkili arkadaş egzoz partikül temizliği için senede 4-5 kere uzun yol yapmak yeterlidir dediler. Eğer egzoz dolsaydı hata kodu verirdi dedi. Geçen sene emisyon değerleri çok düşük çıktı. Ölçen görevlinin dikkatini çekti, değerler çok iyi demişti.
  10. Serkan bey, öncelikle geçmiş olsun. Yavaş sürelim, yavaş sürelim, yavaş sürelim.
  11. @Cem Boneval en makul güzergahı söylemiş. Bu yolda sadece Denizli Muğla arasındaki yol virajlıdır ve bazı yerleri tek şeritlidir. Oralarda dikkatli olmak gerekir. Denizliden çıkıp çam ormanlarının başladığı yol kenarlarında çok güzel mola yerleri var, tavsiye ederim.
  12. İyi niyetli düşünmeye çalışıyorum, Otosan Türkiye yol şartlarında edindiği tecrübeye göre mi bu kısa periyoda karar verdi. Diğer türlü Ford müşterileri olarak, Otosana bir yanlış mı yaptık.?
  13. yaklaşık bir ay önce 45K bakımını yaptırdım. Şanzıman yağı ve filtresi de değişti. Sadece yağın markasını sordum, Castrol dediler. Ama ne kadar koydular bilmiyorum. Bakımdan sonra şanzıman kullanımında bir fark hissetmedim. Vuruntunun yağla ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Sanki el freni çekilmeyip, dişliler yükte kalırsa yapıyor.
  14. Benim araba 2015 HB, YPS Plast dan almıştım. http://www.bagajhavuzu.com/
  15. Böyle bir arıza Tecrübem yok. Sadece mesleki olarak akıl yürütüyorum. Elektrik sisteminde akü aynı zamanda elektrik seviyesinin stabil kalmasını da sağlar. Zannedersem akü başlarında gevşeklik olabilir. Hiç değilse elle kutup başlarını kontrol et.
  16. Ben resimde görülen metal halkalara koli bandı sarınca ses kesildi. Başka bir şey de yapmadım.
  17. Bagaj için havuzlu paspası bu firmadan almıştım. Malzeme kaliteli ve kauçuk oranı fazla. Yani yumuşak ve kalın malzemeli. Ölçüleri de güzel oldu. Tavsiye ederim. http://www.bagajhavuzu.com/
  18. Halk sigorta fiyatını sigortacıma söyledim. Büyük ihtimal çok kısıtlama vardır dedi. Benim tanıdığım halk sigorta acente sahipleri kendi arabalarını halk sigorta yapmıyorlar dedi. Hatta arabasını benden sigortalatan var dedi. Benim arabayı Allianz dan kasko yaptı. Kendi arabasını da Allianz dan yaptım diye söyledi. Siz ne dersiniz bilmiyorum, kendime göre şöyle bir ölçü çıkardım. Sigorta yaptırırken, sigortacınıza kendi arabasını hangi firmaya kasko sigortasına yaptırdığını sormak.
  19. Kasko fiyatına aklım ermedi. Bizim model arabalar için 1550-1800 arası fiyat çıkıyor. Halk bankası bu fiyatı nasıl veriyor. Sunduğu hizmetler çok mu kısıtlı ki?
  20. Led ampul mercekli olmayan farlar için kesin olmaz dendiği için, şahsen ben almadım. Karşı sürücünün gözünü kamaştırıp vebale girmemek için. Bende osram night breaker taktım. Geçen yaz muayeneden problemsiz geçti. Hatta eski arabamda sıfır kusurla hiç geçmemiştim. Ford arabamla sıfır kusur ile geçtim.
  21. Yaklaşık 3 yıldır 1.5 dizel powershift style kullanıyorum. Arabamdan çok çok memnunum. 12 bin km civarı aldım, şu an 45 bin oldu. Arabayla ilgili hiç bir şikayetim yok. Tavsiye ederim.
  22. Windows ve Office crackleri için boşuna uğraşıyormuşuz. Aşağıda linkini verdiğim sitede çok ucuz lisanslar var. https://www.yazilimbudur.com Ben windows ve office lisansı aldım ve kullanıyorum. Lisansları etkinleştirdim. Bir problem olmadı.
  23. Benim arabamın da güncellemeleri var, problem yoksa güncelleme yapmayın görüşüne uyarak, hala yaptırmadım. Direksiyon güncellemesi iyi oldu demişsiniz. Şu an itibari ile direksiyon da da bir problem hissetmiyorum.
  24. Geçen gün 45K bakım için Afyon Bosh Car Service(Eski yetkili Ford servis) fiyat aldım. 1055 TL fiyat verdiler. Haftaya götüreceğim. Bakım 245₺ Şanzıman yağ ve filtre değişimi 810₺ olarak söylendi. Filtreler orijinal Ford. Yağlar Castrol muş.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.