Benzer bir başlık daha var, orada şunları yazmıştım:
"Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum Cross Climate'ı.
n11'de düşük fiyatla görünce kışın ara sıra karlı bölgelere giden biri olarak Antalya'nın sıcak kışında bayılmayacak, karda da kaymayacak bir opsiyon olarak mantıklı geldi.
Kar kısmını yorum yapamıyorum şimdilik.
Ama kuru ve ıslakta yaz lastiklerini kesinlikte aratmadığını, tutunmanın neredeyse 20 Bin km devirmiş CPC5'lerden kuru ve ıslakta kat kat iyi olduğunu, ayrıca ıslakta kızaklama direncinin daha yüksek olduğunu rahatlıkla yazabilirim. Üstelik kıyaslamayı 205 ve 215 tabanlar arasında yapıyorum.
Düz gidişte ve dönüşte kararlı ve istikrarlı, geri bildirimi yeterli. Yani ılık kışta memnunum, karda buzda ne olur ileride göreceğiz. Diş yapısına rağmen oldukça da sessiz.
Tek dezavantajı var, taban çok sert, bu da küçük engebeler karşısında aracı konforsuzluk sınırına getiriyor ve açıkcası beni de pek mutlu etmiyor. Yani bu haliyle dört mevsim kullanmaya pek tahammül edemem.
Ayrıca daha önce de yazmıştım sanırım Türkiye'de satılanlar 94XL (extra load), tabii bu yük sınıfına çıkabilmesi için muadili 91'i için ideal basınç değerinin 3-4 Psi üstünde kullanılması gerekiyor, ben 91'e razıyım 31-32 hava ile kullanıyorum."
Yılbaşında bin küsur kilometrelik yol yaptım. Datça yarımadasının düzü olmayan virajlarında, Marmaris ve Bodrum'un düzgün yüzeyli, güzel virajlı asfaltlarında son derece performanslı kullandım ve hiç bir rahatsızlık hissetmedim.
Zaman zaman zemin ısısı 0 derece civarına düşse de sorun yaşamadım. Yani kuru kış asfaltı performansı iyi not almaya devam ediyor. Bir tek Bekçiler köyünde buz tutmuş bir geniş alanda buz denemesi yaptım ve gerek kalkışta, gerek tutunmada ve gerekse frenlemede yeterince kontrollu idi. Kesin karar vermek için yeterli değil ama yine de güven veriyor. 25-26 derece yolda tırmanmak (%50 eğim demek) klasik kış lastiği için de zor görevdir.
Ömrüne gelince, Michelin hep uzun ömürlü lastik yapar, bunda da istisna olacağını sanmıyorum. Tabii ayrı ayrı yaz ve kış lastik setlerine göre farklı olabilir. Yine de iki yıllık kullanım, iki ayrı setin dört yıllık kullanımına karşılık gelebilir, takma çıkarma derdi ve maliyetlere de bakılırsa ne kadar müsrif bir seçenek olabilir ki?
Ben Antalya için ideal kış lastiğimi buldum, yazın değiştiririm ama, başta sertliğinden dolayı...