Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Traş Makinası ve Şekillendiricileri Hakkında

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Yahu ben yanlış okumuşum [emoji3] 'Sen saç aparatını kullanıyorsun' diye okudum. Bende o sebeple yok ya dedim :zha: 

Sonuç olarak yine tek ağız diğerleri kutusunda [emoji3] 

O zaman bir alt model hem yeterli hemde hesaplı olacaktır. Karar verilmiştir. Teşekkürler efendim herkese.

• Yanıt 82
  • Görüntüleme 18,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Alperen G.
    Alperen G.

Eveeeeeet... 2 haftalık kullanımdan sonra yeni aldığım Philips Shaver 9711 hakkında görüşlerimi yazmanın zamanı geldi. Daha önce de bahsetmiştim, bundan önce kullandığım makine Philips Coolskin H

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Başlığı açtım çünkü bu önemli bir konu Herkesin tecrübesini alalım. Ben sakalı sıfırlamadığım için şekillendirici kullanıyorum.O yüzden onları paylaşacağım ve bilenlere yeni bir ürün soracağım.  

• Mehmet Demir
    Mehmet Demir

benim surat berbattır. sakallar bazı yerlerde cilde çok paralel. jiletle tıraş olduğum zaman sakal içeri giriyor ve sürekli iğne ile çıkart çek, pamuk tarlasına dönüyordu.. hala berber bile traş edeme

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
21 saat önce, Alperen G. said:

Vücut tüyü düzeltme aparatı nedir ya? :muha:

sporcu adamız...kıl kasları göstermiyor :P

Yanıtlama zamanı:

bende braun cruzer 6 varmış, tee trt'de staj yaparken kullanıcam diye aldıydım, yıllarca kullanılmadığından sanırsam çalışmıyordu, babama vermiştim servis pilini değiştirmiş sanırsam, artık çalışıyor, bugün de aldım babamdan, en az 5-6 ay da onun ofiste kaldı kullanılmadan. Umarım işime yarar, 1-2 hafta alışma süreci var deniyor, ıslak kullanmazsam yağlama gerekmiyormuş ancak yine de temizlemek lazımmış. Garanti neyim hak getire de durduğu yerde de kullanım ömrü fazla kısalmamıştır diye umuyorum.

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Eveeeeeet... 2 haftalık kullanımdan sonra yeni aldığım Philips Shaver 9711 hakkında görüşlerimi yazmanın zamanı geldi.

Daha önce de bahsetmiştim, bundan önce kullandığım makine Philips Coolskin HS8060 modeliydi. Çok memnun kaldım ve uzun süre kullandım. Bunu da uzun süre kullanacağımı umuyorum.

Öncelikle cihazı anlatayım. Kutudan cihazın kendisi, seyahat için şık bir taşıma çantası, sakal inceltici/düzeltici başlığı (uzunluk ayarlı), smart clean pro şarj ve temizlik standı, temizlik sıvısı ve başlıktaki bıçakları çıkarmak için bir aparat çıkıyor.

Cihaz üzerinde led bir ekran var, burada şarj göstergesi (yüzde şeklinde), yıkama uyarısı, başlık değiştirme uyarısı ve devir göstergesi bulunuyor. Ekranın üst kısmında açma kapama düğmesi ve bunun iki yanında +/- şeklinde 3 kademeden oluşan devir hızı ayarı var.

Cihazı ilk çalıştırdığımda önceki cihazıma göre çok daha az ses çıkardığı için devrinde sıkıntı mı var diye endişe ettim ama tıraş oldukça çok daha hızlı olduğunu zaten anladım. Öncelikle cihaz, bir tıraş makinesi için oldukça sessiz. Sakallarım sert ve sık olmasına rağmen oldukça yakın ve sinekkaydı bir tıraş imkanı sağlıyor. Ama en güzel yanı, bunu yaparken suratta sanki yağ gibi kayması. İnanılmaz yumuşak bir tıraşı var. Bu açıdan hayran kaldım. Ayrıca başlık kısmının kendisi, üzerindeki yuvarlaklar ve yuvarlakların içindeki metal sakal kaldırıcılar her yöne doğru oynayabiliyor. yani 3 bölge birbirinden bağımsız olarak cildin kıvrımlarına uyum sağlıyor, bu da ayrı bir yumuşak ve tahrişsiz bir tıraş sağlıyor.

Daha önceki cihazımın aksine bu cihazın bıçaklarının alt kısmı kapalı ve sakal toplama haznesi var. Dolayısıyla dolaşırken de tıraş olabiliyorsunuz. Daha önceki cihazımda tıraş esnasında lavaboya eğilmek ve sonrasında bir de lavaboya saçılan sakalları toplamak zorunda kalıyordum. Bunda heryer tertemiz kalıyor. Başlıkta bıçak kısmı kolayca açılıyor ve yıkanarak temizliği sağlanıyor. Her kullanımda yaklaşık %7 ile %9 arası bir şarj harcanıyor. Eğer hafta sonu sakalı ise bu %12'lere çıkabiliyor. Yani tam şarj ile yaklaşık 10 kez tıraş olabiliyorsunuz.

Makineyi SmartClean Pro standında bırakıyorum ve sarj ediyorum ama bunun temizleme özelliğini ilk kez dün gece kullandım. Burada bir ufak sıkıntı var, eğer temizleme sıvısını taktıysanız, sizin dışınızda orayı temizleyen kişiyi (eşiniz, temizliğe gelen bayan vs), cihazı eğmemesi konusunda uyarmanız gerekiyor çünkü yana eğilirse sıvı dökülebiliyor(muş). İnternette kullanıcılar böyle yazmış, zaten üzerinde de eğmeyiniz diye görsel uyarı bulunuyor.

SmartClean Pro standını, yalnızca şarj için kullanabildiğiniz gibi yanındaki on/off düğmesine basarak temizleme, kurutma, yağlama ve şarj etme programını da başlatabiliyorsunuz. Toplam işlem yaklaşık 4 saat sürüyor. O yüzden gece takmanız faydalı olacaktır. Sadece sarj etmek isterseniz 0-100 şarj süresi 1 saat. Bu arada gece temizleme işlemini başlatacaklar için uyarı, temizleme ve yağlama aşamasında cihaz içine sıvı alıp ara ara kendini döndürdüğünden vızzt vızt sesleri gece karanlığında rahatsız edici olabilir. Ama bu kısım yalnızca 10dk sürüyor. Asıl uzun kısım kurutma kısmı. Bu arada tüm aşamalar ve ilerleme durumları stand üzerindeki göstergeden gösteriliyor. Temizleme sıvısının da hoş bir parfümü var, cihaz sabah kullandığınızda mis gibi kokmuş oluyor.

Cihaza ilişkin deneyimlerim şimdilik bu kadar. Yukarıda söylediğim gibi oldukça yumuşak ve tahrişsiz bir traşı var. Ama bunda yaklaşık 8 yıldır makine kullandığım için alışmış olmamın da etkisi olabilir. Yine de diğer makinelere göre çok daha üstün olduğu bariz. Alacak kişilere kesinlikle tavsiye ederim.

Üstteki videoda sanki temizleme standına koymadan önce bıçakları çıkarmak gerektiğigibi bir şey olmuş ama aslında öyle değil. Bıçakları derin manuel temizlemek için o işlem. O işi standın kendisi de yapıyor zaten.

Bu arada ürünün Philips satıcılarındaki fiyatı 1100 TL. Ancak ben n11'den 699'a aldım. galiba satıcının ismi cazipfiyat'tı. Garanti belgesi imzalı ve faturalı şekilde sorunsuzca gönderdi. Bilginize.

• 5 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Benim 4 senelik emektarın canına okuduktan sonra yenisini almaya karar verdim ama bu aletler hakkında bilgi sıfıra yakın :) 

Öylesine gezinirken şöyle bir şey buldum; http://urun.n11.com/tiras-makinesi/philips-rq1167-sensotouch-tiras-makinasi-P86804894 nedir ne değildir siz üstatlara sormadan almak istemedim.

-Sıfıra yakın ve tahrişsiz traş

-Islak-kuru kullanım

-Bir kaç aparatıda olsa yanında fena olmaz(burun,favori v.s gibi) ama çokta zorunlu değil. 

-Maliyette 300'ü geçmezse iyi olur tabi :) 

Yanıtlama zamanı:

Philips multigroom qg3380 kullanıyorum kesinlikle öneririm saç sakal sekillendirmenin yani sıra vücut kıllarını da Tertemiz alıyor 

• 4 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

@Alperen G. Bende emektar philips makinamın artık beni bırak demesinden sonra 9000 serisine yoğunlaştım. S9111/12.....507,00 tl   S9511/41..... 618,00 tl. Aslında ucuz olanı seçmek istiyorum ama sakal şekillendirici yerine hassas düzeltici ile geliyor. Tavsiyeniz ne olur ?

--10 dakika sonra eklendi--

Bazen bir haftalık sakalı, makine ile traş edebilmek için önce azaltmak gerekiyor. Bunu sakal şekillendirici ile mi yoksa hassas düzeltici ile mi yapmak kolay olur?

Yanıtlama zamanı:
@Alperen G. Bende emektar philips makinamın artık beni bırak demesinden sonra 9000 serisine yoğunlaştım. S9111/12.....507,00 tl   S9511/41..... 618,00 tl. Aslında ucuz olanı seçmek istiyorum ama sakal şekillendirici yerine hassas düzeltici ile geliyor. Tavsiyeniz ne olur ?
--10 dakika sonra eklendi-- Bazen bir haftalık sakalı, makine ile traş edebilmek için önce azaltmak gerekiyor. Bunu sakal şekillendirici ile mi yoksa hassas düzeltici ile mi yapmak kolay olur?

Yaninda gelen aparat iki islev icin de kullanilabiliyor. Uzunluk basligini cikarirsaniz hassas duzeltici, basligi takarsaniz sakal sekillendirici oluyor.. Iki makine arasinda cok ahim sahim fark yok gibi geldi bana..
Yanıtlama zamanı:

En iyileri 9000 serisi sanırım, şuanda en uygun fiyatlılar bunlar, hassas düzeltici iş görürse yada uzunluk başlığı ayrı satılıyorsa ucuz olanı mantıklı görünüyor...

Yanıtlama zamanı:
En iyileri 9000 serisi sanırım, şuanda en uygun fiyatlılar bunlar, hassas düzeltici iş görürse yada uzunluk başlığı ayrı satılıyorsa ucuz olanı mantıklı görünüyor...

Evet en ust seri 9000 serisi.. Uzunluk basliginin ayri satilacagini pek sanmiyorum ama philips servislerine bir sormak lazim..
Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Alperen G. yazdı:

Uzunluk basliginin ayri satilacagini

Yetkili servisler satıyor. 2008 yılından beri kullanıyorum HS8060/25 modelini. O zamanlar en üst serisi olsun çokça kullanırım diye almıştım. ilk bi kaç yıl mütemadiyen kullandım sonra çoğunlukla berberde olmaya başladım şimdi arada bir kullanıyorum. Yıllardır herhangi bi sıkıntısı olmadı. şimdiki muadili nedir bilmiyorum

Yanıtlama zamanı:

Yetkili servisle görüştüm, hassas düzeltici işimi görmeyecek,  S9511/41 modeline döndü iş...

Yanıtlama zamanı:
Yetkili servisler satıyor. 2008 yılından beri kullanıyorum HS8060/25 modelini. O zamanlar en üst serisi olsun çokça kullanırım diye almıştım. ilk bi kaç yıl mütemadiyen kullandım sonra çoğunlukla berberde olmaya başladım şimdi arada bir kullanıyorum. Yıllardır herhangi bi sıkıntısı olmadı. şimdiki muadili nedir bilmiyorum

Bir onceki makinem 8060.. Ben de 2008de almistim.. Bahsettigimiz parca 9000 serisindeki duzeltici parcanin ucundaki uzunluk ayar aparati.. Duzelticinin kendisi degil..

Yetkili servisle görüştüm, hassas düzeltici işimi görmeyecek,  S9511/41 modeline döndü iş...

O zaman mecbur... Yukarida yaptigim incelemedeki saticiya baktiniz mi? Hala ayni fiyatsa benim aldigim modeli alabilirsiniz.. Cok fark kalmiyor..

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.