Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Mustang Tanıtıldı - 2014 New Ford Mustang


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Yeni Mustang Karşınızda :)
 
Videolara geçmeden birkaç teknik detay ve Yeni Mustang


 

  • 50.Yılına giren Mustang Yeni Şık tasarımı, Yenilikçi Teknolojileri ve Birinci Sınıf Performans sunmaktadır.
  • Abd pazarında ki motorlar (Europe motorları 5.0 ve 2.3 EB)

       -Güçlendirilmiş 5.0 litre V8 (420 beygirden fazla olacak)
       -Güçlendirilmiş 3.7 litre V6 (en az 300 beygir)
       -ve Tamamen yeni 2.3 Ecoboost (Projesi; 309 hp 407 Nm gibi)

ile sunulacaklar.

       - Sürücüler daha yumuşak (pürüssüz) elden geçirilmiş manuel vites ile alabilecekler ayrıca otomatik isteyenler de elden geçirilmiş otomatik vites seçimi yapabilecekler ve direksiyondan kulakçıklar ile de değişim yapabilecekler.

  • Mustang yeni performans ayarlarına sahip; Dünya çapında kriter olabilecek birinci sınıf yol tutuşa sahip olacak ve  daha hassas direksiyon kontrolü ile geliştirilmiş sürüş konforu vaad ediyor.

Aracın tavan yüksekliği azaltılarak daha geniş bir duruş sağlanmış ayrıca daha geniş arka çamurlukları mevcut.

Yeni Mustang da daha dik eğimli ön ve arka cam kullanılmış.

Trapezoid ızgara ve Köpekbalığı ısırığı tasarımı da diğer detaylarını oluşturuyor.

 

Yeni Mustang artık görmeye alıştığımız bazı sürücü destek sistemleri de mevcut olacak bunlardan birkaçı;

Çapraz trafik uyarı ile Kör Nokta Bilgi Sistemi
Adaptif Cruise Control 
SYNC AppLink

 

15FordMustang_01_HR.jpg

 

15FordMustang_03_HR.jpg

 

15FordMustang_08_HR.jpg

 

15FordMustang_22_HR.jpg

 

desert-rear.jpeg

 

wheel-detail.jpeg


 

New Mustang Exterior Design - Yeni Mustang Dış Dizayn 

 

 

 

New Mustang Interior Design - Yeni Mustang İç Dizayn

 

 

Mustang Materials Colors - Yeni Mustang Malzeme ve Renkleri 

 

 

 

RESMİ AÇIKLAMA

 

Ford, Avrupa pazarına yönelik Yeni Mustang’i görücüye çıkardı: Yeni Mustang Şık bir Tasarıma, İleri Teknoloji unsurlarına ve Birinci Sınıf Performans özelliklerine sahip

 

●     Ford Motor Company İcra Kurulu Başkanı Bill Ford, Avrupa pazarına yönelik yeni Mustang’i tanıttı; Yeni Mustang, neredeyse 50 yıllık üretim geçmişinden sonra bölgede satışa sunulacak ilk Mustang modeli olma özelliğini taşıyor. 

 

●     Yeni Mustang, eş zamanlı görücüye çıktığı dört kıtadaki altı şehirden biri olan İspanya, Barselona’daki özel “Go Further” etkinliğinde basın mensubu, bayi ve çalışanlardan oluşan bir izleyici kitlesine tanıtıldı.

 

●     Yeni Ford Mustang’in Fastback ve Convertible modelleri, birinci sınıf performans ve geliştirilmiş özellikler vaat ediyor; aracın şık tasarımında, klasik Mustang’in karakteristik tasarım unsurları korundu.

 

●     Yeni Mustang, 5.0 litrelik V8 motorunun yanı sıra yakıt tasarruflu yeni 2.3 litrelik EcoBoost motoruyla da Avrupalı tüketicilere farklı motor seçenekleri sunacak. En son teknolojiyle geliştirilmiş süspansiyon, birinci sınıf yol tutuş, hassas direksiyon kontrolü ve sürüş konforu sağlamak için optimize edilmiş; yenilikçi teknolojiler, geliştirilmiş kontrol ve bağlantı özellikleri sunuyor. 

 

Ford Motor Company, yaklaşık 50 yıllık üretim geçmişinde Avrupa’da satışa sunulacak ilk Mustang’i modelini görücüye çıkardı.

 

İcra Kurulu Başkanı Bill Ford Yeni Mustang’i, Ford’un İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenen özel “Go Further” etkinliğinde basın mensupları, bayiler ve çalışanlardan oluşan 2,500 kişilik bir izleyici kitlesine tanıttı. Barselona, Yeni Mustang’in eş zamanlı olarak beğeniye sunulduğu dört kıtadaki altı şehirden biri olma özelliği taşıyor.

 

Yeni Ford Mustang’in Fastback ve Convertible modelleri, bir yandan Mustang’in yarım asırlık mirasını ve dünyaya mal olmuş ikon statüsünü kucaklarken, diğer yandan birinci sınıf performans seviyesi ve geliştirilmiş özellikler vaat ediyor.

 

Yeni Mustang, birinci sınıf performans, sürüş dinamiği ve kullanılabilirlik unsurlarından yola çıkarak geliştirildi. Mustang, sürücüsüne kolaylık sağlayan önemli ileri teknolojik özellikleri de içeriyor.

 

Ford Avrupa Pazarlama, Satış ve Servis Başkan Yardımcısı Roelant de Waard: “Yeni Mustang, heyecanla beklenen araçlardan biri, Avrupalı sürücülere, gerçeğini deneyimleme fırsatı sunacağımız için çok heyecanlıyız.”

 

Şüphe götürmez bir şekilde Mustang

 

Ford Mustang’in gerek Fastback gerekse Convertible modellerinin yepyeni tasarımında, aracın gerçek karakteri yansıtılırken, çağdaş bir yorumla uygulanan şekillendirilmiş uzun ön kaput ve kısa arka bagaj kapağı gibi klasik Mustang’lerin kilit tasarım unsurları da tasarımda korunuyor.

 

Ford Amerika Tasarımdan Sorumlu Direktörü Moray Callum Yeni Mustang ile ilgili şunları söyledi: “İlk izlenim için elinizde bir tek şans vardır ve bu aracı gördüğünüzde güçlü ve gerçek bir Mustang’le karşı karşıya olduğunuzu bilirsiniz”.

 

Yeni Ford Mustang’i bir dizi karakteristik tasarım özelliği tanımlıyor. Bunlar:

·         Düşük tavan yüksekliği ve geniş duruş

·         Dik eğimli ön camın ve arka camın kazandırdığı zarif yan görünüş

·         Üç boyutlu, üç çizgi halindeki arka aydınlatmalar

·         İkonik aracın imzası niteliğindeki köpekbalığı burnu şeklindeki tamponun çağdaş yorumu

 

Üstü açılır Ford Mustang sürücüleri, araca lüks bir görünüm ve sessiz bir kabin kazandıran, çok katmanlı yalıtımlı, kumaş açılır tavanı beğenecekler. Açılır tavan, açık havada sürüş keyfi için katlandığında zarif bir görünüm sunuyor.

 

Geniş, anlaşılması kolay gösterge paneli, araçla ilgili bilgileri, havacılık endüstrisinden ilham alan geniş kabinde, sürücünün hemen önünde yer alacak şekilde gösteriyor. Ergonomik ve dokunsal anahtar ve düğmeler ise kontrol kolaylığı sağlıyor. Aracın genişliği ve yeni arka süspansiyon, geliştirilmiş omuz çizgisi, artan oturma alanı ve iki golf çantasını alabilen kullanışlı bagaj alanı gibi özellikleri destekler nitelikte.

 

Mustang deneyimi

 

Ford Mustang’in görünüşü, sürüşü ve sesi, insanın içgüdülerine hitap eden deneyimin vazgeçilmezleri. Ford Mustang, Avrupalı sürücülerin sürüş dinamiği beklentilerini karşılamak için geliştirilen üstün motor seçenekleri ve şasi konfigürasyonları sunuyor.

 

Ford’un beğeni toplayan ve 426 PS’den fazla güç ve 529 Nm tork sağlayan 5.0‑litrelik V8 motoruna, Mustang’e en yeni teknolojiyi getiren 2.3 litrelik EcoBoost motor eşlik ediyor. Tamamen yeni EcoBoost motor, turbo besleme performansıyla, Avrupalı müşterilerin yakıt tasarrufu ve CO2 emisyonları alanındaki taleplerini karşılıyor.

 

Mustang Baş Mühendisi Dave Pericak: “EcoBoost motor, geniş, kesintisiz ve düz tork eğrisiyle, bir Mustang sürücüsünün aracını virajlı bir yolda keyifle veya performanslı kullanımda motordan beklediği performansı sağlıyor.”

 

Mustang’in 2.3-litrelik EcoBoost motorunda, elverişli performans sağlaması için, doğrudan enjeksiyon sistemi, değişken egzantirik zamanlaması ve turbo besleme sistemi gibi özellikler kullanılıyor. Benzersiz bir emme manifoldu ve turbo besleme gövdesi sayesinde araç, 309 PS’den fazla tahmini çıkış gücü ve 407 Nm torkuyla, Mustang sürücülerinin performans beklentilerine yanıt veriyor. Otomatik şanzıman seçeneğinde, tercihlerini kullanım bulunuyor. Avrupa’daki Mustang sürücülerini ayrıca, birinci sınıf 12 hoparlörlü bir ses sistemiyle birlikte orta konsolda 8 inçlik renkli bir navigasyon sistemi bekliyor.

 

 

kolaylığı veya kontrolden yana kullanmak isteyen sürücüler için, direksiyon üzerine entegre vites kumanda kulakçıkları bulunuyor.

 

Gerçek sürüş meraklısı için Mustang

Yeni Ford Mustang, bütünüyle yenilenmiş ön ve arka süspansiyon sistemlerine sahip. Öndeki yeni alt çerçeve, ön yapıyı güçlendirirken hacmi azaltıyor ve yol tutuşunu desteklerken aynı zamanda  sürüşe katkıda bulunan daha tahmin edilebilir bir direksiyon kontrolü için güçlü bir temel sağlıyor.

 

Öndeki yeni çift noktadan bağlı MacPherson süspansiyon sistemi, büyük ve güçlü frenlerin kullanımına imkan tanıyor. Avrupa’da hem 2.3‑litrelik EcoBoost hem V8-motorlu GT Mustang modellerinde, standart sunulan 19-inçlik jantların arkasında performans fren paketleri yer alacak.

 

Arkada, tamamiyle yeni, entegre bağlantılı bağımsız bir arka süspansiyon yer alıyor. Geometri, helezonlar, amortisör ve burçların hepsi bu yüksek performanslı uygulama için özel olarak değiştirildi ve buna uygun hale getirildi. Bu özellik ile araç, Avrupa yolları ve yüksek hızda sürüş kültürüne çok uygun. Yeni alüminyum arka bağlantılar, yaysız ağırlığı azaltarak geliştirilmiş sürüş ve yol tutuş özellikleri sunuyor.

 

Akıllı teknolojiler

Yeni Mustang, sürücülere, istedikleri geliştirilmiş bilgi, kontrol ve bağlantı özelliklerini onların istedikleri zaman kendilerine sunan yenilikçi teknolojiler içermektedir.

 

Virajlı bir toprak yolda veya hafta sonunda pistte geçirilen bir günde sürücü, dilediği her an mükemmel Mustang’i yaratmak için konsoldaki anahtarlardan yararlanarak ve mevcut Seçilebilir Sürüş Modlarını (Selectable Drive Mode) kullanarak direksiyon dönme direncini, motor yanıtını,  şanzımanı ve elektronik stabilite kontrol ayarlarını hızlı bir şekilde ayarlayabilir.

 

Ford tarafından geliştirilmiş ileri düzey stabilite kontrolü, aracı yolda tutmak için bağımsız motor gücünü ayrı ayrı tekerleklere yönlendiren dinamik tork kontrolü gibi sistemlerle yeni Mustang’in dinamik özelliklerini azamiye çıkartmak için uyumlu hale getirildi. Yarış pistinde gaza basma zamanı geldiğinde Mustang GT’nin manuel şanzıman seçenekleri, sürücülere her zaman yumuşak ve tutarlı kalkış deneyimi yaşatan standart kalkış kontrol özelliğini içeriyor.

 

Geliştirilmiş sürücü yardım özellikleri arasında, sürücülere eğlenme seçeneklerini kontrol etme imkanı tanıyan Dokunmatik Ekranlı ve Ses Kontrollü standart Ford SYNC teknolojisi

 

Mustang’in 50 yılı

Orijinal Ford Mustang, 17 Nisan 2014’te pazara çıkışının 50’inci yıl dönümünü kutlayacak. Mustang Amerika’da Flat Rock Fabrikası’nda üretilmeye devam edecek.

 

“Daha birinci günden eğer yeni bir Mustang üreteceksek bunu doğru bir şekilde yapmamız gerektiğini biliyorduk” diyen Pericak sözlerine şöyle devam ediyor: “Tepeden tırnağa, hızlı, mükemmel görünen, zarif ve randımanlı, yeni bir Mustang yarattık. Bunu yaparken, bütün dünyada insanların yıllarca Mustang’le ilişkilendirildikleri o vahşi çekicilikten hiçbir şey kaybetmedik.”

Konuyu Paylaşmayı unutmayınız :)

:)

:)

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Amerika ile aynı anda forumda, işte hizmette kalite diye buna denir....

 

Klasik çizgisini koruyarak gelenekselliği bozmamış olması güzel.

Genel olarak da albenili, ancak ne ön gündüz farlarını ne de arka stopları sevemedim, içi ve kısmen dışı da bana fazla oyuncaklı geldi, daha fazla sadelik isterdim.

 

2.3 EB motor çok güzel, ben onu Focus kasasında hayal etmeye devam edeceğim...

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

MUHTEŞEM olmuş.. 

 

Bir araba ancak bu kadar çizgisini geleneğini korur ve aynı zamanda bu kafar yeni ve modern olur. VW görsün de örnek alsın. Fastback profilin bu kadar başarılı korunacağını ben beklemiyordum şahsen.

Ben bayıldım .. 

 

Live axle ı sevenler vardı tabii bize kullanmak nasip olmadı ama şimdi tek sorun bağımsız süspansiyonun global ihtiyaçlara tam cevap vermeyeceği.. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.