Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Hangi Karoseri Tipini (Sedan - Hb) Seçtiniz Ve Neden?


Cem Boneval

Önerilen Mesajlar

Bu oldukça tartışılan bir konudur.

Sedan ve HB karoseri tiplerinin birlikte en yoğun sunulduğu sınıf olduğu için aslında önemli ölçüde C sınıfı araçları kapsayan bir konudur, 

Daha alt sınıflar hemen daima HB, daha üstler ise sedan gelir.

 

Çoğu forum üyesi C sınıf araç kullandığından tercih nedenlerini merak ettim.

 

Ben daha sportif görünümü, pratik ve genişletilebilen yükleme alanı ve gözüme daha hoş görünüyor olması nedeniyle HB yeğledim, 3 kapı olsa onu alırdım ama yeni serilerde yok...

 

Türkiye'de yaygın tercih sedan yönünde, aslında genelde bagaj ihtiyacı tercih nedeni olarak ileri sürülse de ben bir üst sınıfa ait araç kullanma arzusunun suuraltı(!?) seçim nedeni olduğunu düşünüyorum.

 

 

Sizin tercihiniz ne yönde ve neden, tartışmaya katılmak ister misiniz?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bizim patron sedanı daha çok beğeniyordu, Focus olacaksa illa sedan olacak diye tutturdu. 

Bagaj hacmi, genel görünüm olarak arkasının çok uzun olmaması ("Bunun sedanını alsaydın ya" diyen çok oldu bana),

Hb kadar olmasa da sportif görünümünden pek fazla ödün vermemesi,

Ve bence en önemlisi daha karizma durması tercihimizde etkili oldu   :aman:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hem d segmentinin performansına yakın(acceleration) hem ağır(handing) hemde ufak(pratik) olması nedeniyle hb focus tercih ettim daha alt segmentler çok amaçlı olmuyor şehirdışı seyahatlerde çok yorucu oluyor daha üst segment ş.içi çok yakıyor  çok arada kalmış evet ama segmentinin altı ve üstündeki segment avantajlarını bir arada barındırıyor. mk 2.5 hb  lerde bagaj yönünden hiçte sıkıntılı bir araç değil.. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sedan. sebebi olmayan bagaj hacmi :) şaka şaka bagaj olmadığını (kalın stepne ile) bilerek sedan aldım. şöyle özetleyim sedancı milletiz sebebi bu. birde daha kolay satıldığını düşünüyorum sedanların 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herhalde karizma algısında bir özdeşleştirme söz konusu, bana da HB daha karizmatik geliyor mesela...

 

 

Ama bu birazda renkle alakalı. Mesela şeker kırmızı veya siyah alıyor olsam kesinlikle HB alırdım, Ama opak beyazda niyeyse Sedan daha hoş geliyor gözüme....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hem Yaşım itibarı hemde daha spor olması sebebi ile Hb tercih ettim. Bizim Kasada bagaj sorunu cok fazla yok diye düşünüyorum ki Hb sınıfına göre gayet yeterli bir bagaja sahip. Birde Focus 3 de sedan da hb kadar şık ve sportif duruyor fakat Focus 2 de Sedan araçlar bana daha çok emekli arabasını andırıyor :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1. Bu güne kadar hiç hb araba almadım. 20 li yaşlarda olduğum zamanlar bile terciihim sedandı. gerçi ozamanlar pekte hb araç yoktu. Aldığım en hb araç focus 3 sedan. ön yan taraftan  20-30 derecelik açıyla arkaya doğru baktığında hb gibi duruyor.

 

2. Hb arabanın bagaj montajı unutulmuş gibi hep eksik gelir gözüme. O yüzden sedan alarak tam bir araç aldım.  :) 

 

3. Küçük ailelerin en kısa mesafe yolculuklarında bile bagaja ihtiyaç oluyor. Çocuk arabası, valizler çantalar, market alışverişleri vs. hepsini tek seferde araca sığdırabiliyorsun.

 

4. Türkiyede b ve c sınıfı araçlarda sedan aracın yoksa firma olarak satışların pek fazla olmaz. Çünkü çoğu müşterinin gelir düzeyi 1 tane araç almaya elverişlidir. bir aile olduğu için bagaja ihtiyaç duyar. geliri pek fazla değilse senede 1-2  sefer memlekete gidiyorsa kesinlikle b sınıfı sedan alır, geliri bir beden büyükse c sınıfı sedan alır arada bir de tatile gider. c ler uzun yola daha da iyi gider aynı zamanda şehir içi kullanımıda b sınıfı gibi kolaydır. Bu gerçeği fark eden bazı firmalar sembol gibi bir aracı 12-13 senedir satıyorlar. İşin garip tarafı bazı firmalar daha yeni uyandı. şimdi onların araçlarıda yok satıyor.    elysee, 301. umarım c sınıfında da sedan çıkartır bu firmalar.   

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O araçların çıkma sebebi bizim gibi ülkeler :D ucuz olsun bagajı büyük olsun adamlar kendileri söylüyor bu övünülecek birşey değil bence.

 

Bagaj lazım diye direkt sedan'a yönelmek bana biraz garip geliyor :) Günlük ihtiyaca hb bagajı yetmeyen varsa ona da şaşıyorum :D sedan kullanışlı olmuyor ki çoğu zaman :yeah: 

 

sw deseler neyse de :) Bu işin ilk sebebi, alışkanlıktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.