Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 201214 yıl comment_110238 Bu güne kadar başarıyla saklanan Golf VII'nin,4 Eylül'de Berlin'de premieri yapılacak. VW'nin Wolfsburg'da ki fabrikasında üretimine başlanılmış. Tahminim bu ayın sonuna doğru ilk fotolarını basına sızdırırlar. Kaynak; http://www.autozeitu...ember-kaeuflich Ve karşınızda Golf Mk.VII DONANIM VE TEKNİK VERİLER ( ALMANYA ) Trendline : Motorlar : 1.2 TSI 85 hp 5 ileri manuel, 1.6 TDI 105 hp 5 ileri manuel ve 7 ileri DSG. Fiyat aralığı : € 16,975 - € 22,550 Standart Donanım : 6J x 15 Çelik jantlar 195/65 R15 Lastikler Lastik basınç monitörü Elektrikli camlar Gövde rengi aynalar ve kapı kolları Kumaş koltuklar Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu Entry "Kolay Giriş" Arka koltuk split, katlanan dayama asimetrik 3 adet arka koltuk başlıkları 7 adet hava yastığı Fren yardımcısı, ASR, EDS, MSR ,ABS ve ESP Önde havalandırmalı disk frenler,arka disk firenler Elektronik immobilizer Fren balatası aşınma göstergesi Çoklu çarpışma freni Elektronik park freni Elektronik diferansiyel kilidi XDS Klima Toz ve polen filtresi Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon kolonu DRL Elektrikli ayarlanabilir ve ısıtmalı aynalar Çok fonksiyonlu ekran Hıza duyarlı hidrolik direksiyon Enerji geri kazanımı frenleme ile start-stop sistemi Uzaktan kumandalı merkezi kilit Dokunmatik ekran Yanlış yakıt koruma (Dizel) Comfortline : Motorlar : 1.2 TSI, 1.4 TSI , 1.6 TDI , 2.0 TDI. Fiyat aralığı : € 18,925 - € 27,100 Standart Donanım (trendline ek) : 6 1/2 J x 16 (5 kol tasarımlı) Alaşım jantlar Lastikler 205/55 R16 Genişletilmiş hırsız koruması ile Rim kilitleri Ön Konfor koltukları Yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu Ön koltuklarda Bel desteği ön ve arka kol dayama Deri vites kolu topuzu Ön koltukların altında çekmeceler Tekstil paspaslar, ön ve arka Deri direksiyon simidi Uyuşukluk algılama Park Pilotu Çok fonksiyonlu ekran "Plus" Radyo "Kompozisyon Touch" Bagaj bölmesinde 12 volt güç soketi Doğuş TR donanım listesini açıkladı. TÜRKİYE DONANIMLARI Midline Plus : 1/3 - 2/3 katlanabilir arka koltuklar 'Zoom' kumaş koltuk döşemesi 'Dark Silver Brushed' iç dekor Bagajda 12 V soket Çift kademeli bagaj zemini ve gizlenebilir pandizot Deri direksiyon simidi ve vites topuzu Işıklı makyaj aynaları Ön kol desteği ve entegre eşya gözü Arka kol desteği ve bagaja ulaşma bölümü Ön koltuk altlarında eşya gözü Ön ve arkada iki adet okuma lambası Soğutmalı, ışıklı ve kilitlenebilir torpido gözü 'Composition Color' Radyo-CD-MP3-WMA çalar (Türkçe dil seçenekli, 5' renkli dokunmatik ekran) Aux-in girişi ve SD-Card okuyucu 8 hoparlör 6,5J x 15 'Lyon' alüminyum alaşımlı jantlar, 195/65 R15 lastikler Arka cama entegre radyo anteni Elektrik ayarlı ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar Orjinal ebatta çelik jantlı yedek lastik Radyatör ızgarası altında dekoratif krom çıtalar Aktif karbon granüllü toz ve polen filtresi Elektromekanik park freni Auto Hold fonksiyonu Far yükseklik ayarı Klimatik (Manuel klima) Ön koltuklarda yükseklik ve bel destek ayarı Start/Stop sistemi Fren enerjisi geri kazanımı Yol bilgisayarı (Türkçe dil seçenekli) Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS) Elektronik Dinamik Diferansiyel Kilidi (XDS) Elektronik Motor Çekiş Kontrolü (MSR) Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR) Elektronik Stabilizasyon Programı(ESP) Dinamik Direksiyon Önerisi (DSR) İkincil çarpışma freni (Multiple Impact Brake) Arka koltuklarda iki adet çocuk koltuğu sabitleyici (ISOFIX) Piroteknik ön emniyet kemerleri Arkada 3 adet 3 noktalı emniyet kemeri Disk frenler, ön/arka Emniyet kemeri sesli ve ışıklı uyarı özelliği Gündüz sürüş farları Hıza duyarlı elektro-mekanik servo direksiyon Immobilizer Lastik Basınç göstergesi Sürücü ve yolcu ön hava yastıkları Sürücü ve yolcu yan hava yastıkları Perde hava yastıkları Sürücü diz hava yastığı Ön yolcu hava yastığını devre dışı bırakma özelliği Yorgunluk tespit sistemi Comfortline (Midline ek) : Alcantara/'Global' kumaş koltuk döşemesi 'Piano Black' iç dekor Ambiyans aydınlatması Çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi ve vites topuzu Direksiyondan kumanda edilebilen tiptronik vites özelliği (tiptronic araçlarda) 6,5J x 16 'Dover' alüminyum alaşımlı jantlar, 205/55 R16 lastikler Çift egzoz çıkışı (Sadece 1.4 lt TSI BMT 122 PS, 1.4 lt TSI BMT 140 PS motorlarla sunulmaktadır) Koyulaştırılmış stop lambaları Ön sis farları ve entegre statik dönüş farları Ön tampon altında ilave dekoratif krom çıta Klimatronik (Çift bölgeli tam otomatik klima) Spor ön koltuklar Highline (comfortline ek) : 'Composition Media' Radyo-CD-MP3-WMA çalar (Türkçe dil seçenekli, 5,8' renkli dokunmatik ekran) USB-in müzik çalar bağlantısı 7J x 17 'Dijon' alüminyum alaşımlı jantlar, 225/45 R17 lastikler Orjinal ebatta alüminyum alaşım jantlı yedek lastik Bluetooth'lu mobil telefon hazırlığı Eve geliş-evden çıkış fonksiyonu (Coming-Leaving Home) Hız sabitleyici (Cruise Control) Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası Otomatik yanan kısa farlar Park mesafe sensörleri (ön/arka) Yağmur Sensörü HIZ SABİTLEYİCİ , KARARAN AYNA , PARK SENSÖRÜ VE YAĞMUR SENSÖRÜ EN AZINDAN COMFORTLİNE DONANIMINDA SUNULMALIYDI ! XENON FAR YİNE OPSİYONEL OLACAK ! AYRICA GİRİŞ SEVİYESİNDEKİ 15" JANTLARDA ÇOK KOMİK OLMUŞ.USB GİRİŞİNİN SADECE HİGHLİNE'DA SUNULMASI DA SAÇMA ! AMA EN AZINDAN ARTIK ESP VE DİZ HAVA YASTIĞI STANDART VE DİĞER TÜM AKTİF-PASİF GÜVENLİK EKİPMANLARI Beklenildiği gibi şimdilik sadece 1,6 TDİ satışta. http://binekarac.vw....lf-donanim.aspx Devam edecek... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 201214 yıl comment_110242 Heyoo yeni arabam geliyor :D :D Doğuş akıllıdır. Arabalarının eski, donanımın düşük kaldığını biliyor. İlk günden golf 7yi getirecektir. Tahminim aralık.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 201214 yıl comment_110247 Bu arada bu almanlar ne acaip millyetçi yavv, korkulur bunlardan . Bu sene eylülde paris otomobil fuarı var ama onlar avrupanın en önemli otomobilini fuarda değil fuardan önce ayrı bir etkinlikle Almanyada gösteriyorlar. Paris fuarı başlamadan bitmiştir artık. Hatta artık fuarlar sorgulanmalı. Milyonlarca euro harcayıp Pariste bir arabayı göstermek yerine facebooka 3-5 resmini koymak daha etkili artık. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 201214 yıl Yazar comment_110553 Sevgili meslektaşım,Cenk Ağabeyim; İkimizden başka bu aracı bekleyen yok galiba Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 201214 yıl comment_110564 Doğuş kabak tadı verdi. Hint kumaşı satıyorlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 201214 yıl comment_110565 Aralıkta gelir baz modeli satarlar,gerisi için 6 ay bekle derler,uzun iş Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 201213 yıl comment_110772 Sevgili meslektaşım,Cenk Ağabeyim; İkimizden başka bu aracı bekleyen yok galiba Tevfik ve CemBo da bekliyor olabilir Aralıkta gelir baz modeli satarlar,gerisi için 6 ay bekle derler,uzun iş Sadece Türkiyede değil İngilizler de donanımı düşük diyordu. Dün AE 1 serisi V40 ve golf karşılaştırmış. Golf sonuncu ve en önemli sebebi düşük donanım. Bence bu sefer Fordun focus 3 te yaptığı hamleyi yapacak ve donanımı iyileştirecekler . Bu da fiyat etiketi olarak bize dönecek. Donanımla birilerini zengin etmeye gerek yok bana baz donanım (esp, klima, Cd çalar , 4 cam otomatik, UKlı merkezi kilit) yeter. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 201213 yıl comment_110774 içimden bir ses vw nin bugünde değin tanışma seramonisini bu araç için değiştireceği yönünden.... çünkü 4 ten sonra 5-ve 5.5 diye anılmasının biraz hıncı olduğunu düşünüyorum...be bu uzun sürede yol focusa kaldı tüm spotlar onda idi...bakalım..genel muhafazakar vw mi yoksa yenilikçilermi galip gelicek ama gti resimlerine bakarsak cok birşey değişmemiş gibi duruyor yüzünde..yüzleri hep aynı yaptıklarına göre polo-jetta karışımı bir yüz olucaktır diyorum Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 201213 yıl comment_110777 Golf sedan çıkacak yani ekstrem tasarım kimse beklemesin.. Sıkıcı bir araç yola çıkacak.. Devran değişmez.. Focus sahibi boyle gider Vw sahibi öyle gider Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 201213 yıl comment_110790 Tevfik ve CemBo da bekliyor olabilir Zinhar beklemiyorum... Nedenlşlerini daha önce yazdım: 1. Mükemmeliyetçi ama ruhsuz tasarım anlayışı bana uygun değil, tipik Alman kafam burada nedense yan çiziyor 2. Doğuş servislerindeki kendini beğenmişlik beni çileden çıkartıyor. Bu arada sevgili Cenk "Bir adamın araba al(a)ma(ma) öyküsü, 32 kısım tekmili birden" kitabını yazmaya başlıyorum, telif hakkı için masaya oturalım, tercihen Ramazan geçince, bir büyük eşliğinde konuşalım. içimden bir ses vw nin bugünde değin tanışma seramonisini bu araç için değiştireceği yönünden.... çünkü 4 ten sonra 5-ve 5.5 diye anılmasının biraz hıncı olduğunu düşünüyorum...be bu uzun sürede yol focusa kaldı tüm spotlar onda idi...bakalım..genel muhafazakar vw mi yoksa yenilikçilermi galip gelicek ama gti resimlerine bakarsak cok birşey değişmemiş gibi duruyor yüzünde..yüzleri hep aynı yaptıklarına göre polo-jetta karışımı bir yüz olucaktır diyorum VW yenilikçiliği bile muhafazakar bir kabukta sunar. Tasarımda makul iyileştirmeler dışında bir şey beklememek lazım. Teknolojide ise üretim maliyetini düşürme, verimliliği arttırma ve çevre koruma öne çıkan temel hedefler. Başarılı bir araç olacak, yazılı basın göklere çıkaracak, ama bu zaten yıllardır bildik ve alışılagelmiş bir durum. Yineliyorum tarzı bana hitap etmiyor, zaten markanın tercümesi bildiğiniz üzere "halk arabası", kim şimdi halktan sıradan biri olmak ister? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 201213 yıl comment_110795 Enteresan zerre kadar merak, ilgi ve heyecan uyandırmıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 201213 yıl comment_110799 Nedenlşlerini daha önce yazdım: 1. Mükemmeliyetçi ama ruhsuz tasarım anlayışı bana uygun değil, tipik Alman kafam burada nedense yan çiziyor 2. Doğuş servislerindeki kendini beğenmişlik beni çileden çıkartıyor. Bu arada sevgili Cenk "Bir adamın araba al(a)ma(ma) öyküsü, 32 kısım tekmili birden" kitabını yazmaya başlıyorum, telif hakkı için masaya oturalım, tercihen Ramazan geçince, bir büyük eşliğinde konuşalım. 1. maddeyi es geçiyorum. Bence bu sadece kendi kendini kandırmak için bir bahane. Cillop gibi araba tekrarlanan tasarım biraz sıkıcı ve künt olabilir ama o kadar kusur kadı kızında da olur ayrıca acaip de güven veriyor. Ciddi bir birikim ve tecrübe var arkasında 40 yıldır seviliyor ki yineliyorlar. Öbür markaların bir nesli anyada bir nesli Konyada bütünlük gelenek hiç yok. Ford ile Hyundainin hiç bir farkı yok. Bunun adı gelişim çağa ayak uydurma falan olamaz. Focusun 1. nesli ile 2. nesli arasındaki fark Hyundai i30 un ilk nesli ile şimdiki arasındaki fark kadar. Ee bu ne şimdi...... Tamam golf biraz sıkıcı falan ama gelenek tecrübe bunlar da bambaşka şeyler. Bir de burası DH mi arabaları donanım ve tasarımları bir de plastik yumuşaklığı ile mi değerlendiriyoruz. Alıp da salonun ortasına koymayacağız ki gidişi duruşu viraj alışı kabin sessizliği süspansiyonları falan hiç mi önemli değil. Yapmayın tamam focus iyi yol tutar falan ama golfün hem şehir içi için konforlu hem sert kullanım için iyi yol tutan süspansiyonu kimde var birkaç çukurdan sonra aptallaşmayan. Sırf hem konfor hem spor olarak tune edilmiş o süspansiyon için alınır bence golf.. 2. madde konusunda bişey diyemem. Başka postta yazdım. Yıllardır kırmızı golf GTi ve GTden başka araba kullanmayan arkadaşım sırf servis yüzünden satıp başka markalara zıpladı Forumdaki pek çok arkadaşın parayı nereden bulduğunu cidden merak ediyorum Bu kadar rahat nasıl araba alınıyor anlamıyorum ama sanırım benim düşüncem patolojik. Görünen o ki çoğunluk benden zengin Bu arada dün BMWyi aradım ama telefon çaldı çaldı açmadılar. BMW 1 serisi için şöyle bir ilan var .Liste fiyatı 60K falan. 5K peşin veriyorsun ayda 700TL taksit veriyorsun. 12. 24. ve 36. aylarda 15K ara ödeme var ..Tam benlik. Bankalardan böyle bir sistem yapan var mı. Yani çok düşük peşin, düşük taksit 12-24-36. aylarda balon ödemeli.. Büyük teklifine asla hayır demem VW yenilikçiliği bile muhafazakar bir kabukta sunar. Tasarımda makul iyileştirmeler dışında bir şey beklememek lazım. Teknolojide ise üretim maliyetini düşürme, verimliliği arttırma ve çevre koruma öne çıkan temel hedefler. Başarılı bir araç olacak, yazılı basın göklere çıkaracak, ama bu zaten yıllardır bildik ve alışılagelmiş bir durum. Yineliyorum tarzı bana hitap etmiyor, zaten markanın tercümesi bildiğiniz üzere "halk arabası", kim şimdi halktan sıradan biri olmak ister? İyileştrme falan değil devrim olacak göreceksiniz. Nasıl focus 3 gelmiş geçmiş en iyi focus golf 7 gelmiş geçmiş en iyi golf olacaktır. Tarzı bana hitap ediyor çünkü ben yaşlıyım sen ise gençsin abi :D Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın