Fazıl Arslangiray Oluşturma zamanı: Temmuz 3, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Temmuz 3, 2012 Bana tarif edebilecek bir arkadaşımız var mı bu ecomode ayarlanıyor mu nasıl ayarlanıyor bir türlü beceremedim:S 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2013 Beklediğim cevabı aldım getirdiği konforun yanında götürüsü de var tabi peki ekonomiyi hangi hızda yakalıyorsunuz? 90 95 km/h'ı hiç geçmeden iyi tüketimler yakalamak mümkün. Sürekli düz yol gidemeyeceğiniz için ekonomi adına farklı yöntemlerde dikkatli olmak lazım Örnek: Kalkışlar'da aşırı agresif olmayın, gelecek ışıkları ön görerek frene veya gaza basmak gibi.. Gereksiz tüm direksiyon ve fren müdehalesinden vazgeçerek. Mümkünse rüzgarı alacak günde yola çıkmak Düşük hız ile biraz daha yüksek havalı lastik ama bu lastikler için kötü olur o yüzden tavsiye etmeyebilirim gibi gibi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2013 Beklediğim cevabı aldım getirdiği konforun yanında götürüsü de var tabi peki ekonomiyi hangi hızda yakalıyorsunuz? Bakın yine yazıyorum ekonomi devir be kadar düşük olursa o kadar fazla olur. Yani son viteste 1000-1500 dd ile seyir halinde kalabiliyorsanız en az o zaman tüketirsiniz. Ama bu pratik olmaz. Bu nedenle 80-90 km/h hızı hedeflemek daha rasyonel olur. Ama ekonomiyi salt düz gidiş belirlemiyor, sollamalar, inişler, çıkışlar. Hız sabitleyici ve sınırlayıcı kontrolsuz bir ayağın yerine çalışıyorsa mükemmel iş görür. Ama trafik yoğunsa veya iniş çıkış fazla ise tüketimi olumsuz da etkileyebilir. Bir de ne kadar uğraşırsanız uğraşın toplam ortalamada ±%10-15 oynar. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Bekir B. Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2013 Hakkikaten iyi değerler yakalanabiliyor , ancak çok sabırlı olmak gerekiyor.... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Emre Kaçan Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2013 bizim araçta ben ortalama hızı kilometreyi felan hepsini sıfırladım hepsi 2 yaprak gorunuyor. biz hep "vites değiştirme" bölümünde kullanıyoruz 2000 devirde vites değiştir diyor.2000 devir düşük değil mi ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2013 hayır..ecomode benzinli 6 vitesli araçlarda 5. vitese ayarlı, dizeli bilmiyorum..o da 4 yada 5 tir.. sürüşünüzün çoğunu 1400-1600 devirlerde yaparsanız yapraklarınız dolar. bu motorun max torku 1750, benimde bu devirde sürmem lazım diye düşünmeyin sonuçta 1.6 motor var, turbo ne kadar az destek verirse aslında o kadar az gaza basıyorsunuz ve az yakıyorsunuz demektir. max tork sadece teknik bir veridir, sürülmesi gereken devir değil. arabanızın çektiği, motoru titretmeyen en alt devir az değildir..o da yolun çıkış-iniş durumuna göre değişir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Metehan Uyanık Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2013 Ne ekosu ne ortalama tuketimi basin gitsin hayat 3000 devirden sonra baslar..:-D :-D Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Teoman Akyar Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2013 Dizelde 2500-3000 arası iyi oluyor devir 2500 sabit giderse motor daha rahat oluyor ivmelenmeye hazır tasmasını tuttuğunuz köpek gibi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 onur karadağ Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2013 peki kaç yaprağı yakıyorsunuz? ben 5 yaprak hiç görmedim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 ben 5 yaprak hiç görmedim. Haset etme ne olur, çalış senin de olur. Çok disiplinli ve sakin kullanmak gerekiyor, ben az daha yakıyordum, ama kendime hakim olamadım Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Nebi Yüksek Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Bende sadece hiz yapraklari bir yapragi dolu diger ikiside dolu hiz yapragi nasil dolar bilgi verirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Bende sadece hiz yapraklari bir yapragi dolu diger ikiside dolu hiz yapragi nasil dolar bilgi verirseniz sevinirim. Yavaş giderek Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Rohat Şimşek Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Cehaletin böylesi iki aydır yaprakları söndürmeye çalışıyorum :-D 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Volkan Kaya Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Manuel viteste acemiyim halen,buna ragmen tum yapraklar dolu iyimidir bilmem ama sehir ici uzun sure 5.4 lt/100 iken soguk hava etkin oldu sanirim su an 5.6 oldu.sehir ici icin bence guzel rakamla odullendirdi beni,arac bilgisayari dogru gosteriyor ise Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Hami Yakın Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2013 Manuel viteste acemiyim halen,buna ragmen tum yapraklar dolu iyimidir bilmem ama sehir ici uzun sure 5.4 lt/100 iken soguk hava etkin oldu sanirim su an 5.6 oldu.sehir ici icin bence guzel rakamla odullendirdi beni,arac bilgisayari dogru gosteriyor ise http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/17-Ford/148-Focus.html?constyear_s=2012&constyear_e=2014&power_s=120&power_e=127&gearing=1&exactmodel=ecoboost&sort=3&powerunit=3 burdaki en iyi veri yakalamişsiniz Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Volkan Kaya Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2013 http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/17-Ford/148-Focus.html?constyear_s=2012&constyear_e=2014&power_s=120&power_e=127&gearing=1&exactmodel=ecoboost&sort=3&powerunit=3 burdaki en iyi veri yakalamişsiniz aracim dizel 115 hp burda goremedim hep EB Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Fazıl Arslangiray
Bana tarif edebilecek bir arkadaşımız var mı bu ecomode ayarlanıyor mu nasıl ayarlanıyor bir türlü beceremedim:S
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
14
13
12
11
Popular Days
Tem 4
22
Ağs 6
18
Mar 26
8
Mar 15
8
Top Posters For This Question
Yakup Ç. A. 14 posts
Fazıl Arslangiray 13 posts
Cem Boneval 12 posts
Ozan Kar 11 posts
Popular Days
Tem 4 2012
22 posts
Ağs 6 2013
18 posts
Mar 26 2015
8 posts
Mar 15 2014
8 posts
Popular Posts
Cem Boneval
Sabah sabah gene biraz açıklayıcı bilgi yazmak geldi içimden.... Ecomode nedir diye sorulmuştu... Ecomode ekonomik kullanım ile ilgili geniş çaplı bir verit tabanından elde edilmiş verilerle
Yakup Ç. A.
Siz ayağınızı kontrol ediyorsunuz yani vites değiştirme ikazına göre vites değişikliği yaparsanız buna uymuş oluyorsunuz, yapmazsanı uymamış oluyorsunuz. Kitapçığınızdan; Nedir ?
ferhat tezcan
Ben eco modu ayarlıyorum arkadaşlar.Hemen tarif edeyim yakıt tüketim ortalaması ekranını açıkken sağa doğru basıyorsunuz ve size üç adet seçenek çıkıyor şu an aklımda değil ama dileyen olursa videosun
Posted Images
Bu soruda 161 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap