Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Rohat Şimşek

Üye
  • Toplam İleti

    54
  • Katılım

  • Son ziyaret

Rohat Şimşek tarafından yazılan her şey

  1. Erkan hocam daha önce de bu konuyu özelden görüşmüştük kusura bakmayın yoğunluktan foruma giremiyorum. Benim araçta da aynı sıkıntı var P konumuna geçiş sertliğine alıştım diyebilirim. Arızanın devamı niteliğinde midir bilmemekle beraber bu aralar şanzumanla ilgili yeni sıkıntılar başladı vites geçişlerinde ses yapmaya başladı (manuel araçlarda vites tam geçmeyince dişlilerin sürtme sesi yada daha çok geri vitese takarken duyulan ses gibi ) Şu an çalıştığımız yer ford servisinin bitişiği, çalışanlarla akraba olduk diyebilirim sabah aracı bırakıyorum akşam alıyorum ama çözüm yok neden kaynaklanıyor bulamıyorlar maalesef. Olurda yanlışlıkla sorunu çözerlerse paylaşırım :-)
  2. Az önce geldi mesaj kârdan vazgeçmez bunlar. Verdikleri 3 kuruş puan vardı onu da yarıladılar. "Degerli müsterimiz, EPDK'nin tavan fiyat uygulamasi nedeniyle 22.03.2014 tarihinden itibaren Opet Kart puan kazanimi %0,5 olarak uygulanacaktir."
  3. Ben inşaat mühendisiyim Volkan hocam bu iş daha çok makine mühendisinin işi, yarın rölevesini çıkarmam gereken bir yer var. Perşembe CNC tezgahı olan makine mühendisi arkadaşın yanına uğrarım, en azından bu fikri değerlendirmek lazım.. Tabi bu yorumdan sonra kafamda çok daha orjinal fikirler oluştu, heyecan yapmadan olanakları gözden geçirmekte fayda var :-)
  4. Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim Osman hocam.. Hocam uygun renkte kumaş ve bununla uğraşabilecek bir döşemeci bulabilirsem toplu sipariş alır yaptırır gönderirdim ama döşemeciler uğraşmak istemiyor detay fazla, çok zaman alır uğraşamam diyor. Bulabilirsem elbette yardımcı olurum..
  5. Rica ediyorum. Teşekkürler abi.. Evet hocam USB girişi için açık bıraktım siz kapatabilirsiniz. Kolçağın alt kısmıda kumaş kaplı olduğundan ses yapmıyor.. Teşekkür ederim abi. Ben aracı şehirdışından getirdim serviste navigasyonu görünce şaşkına döndüler istisnasız bütün çalışanlar teker teker fotoğraf çekti :-) Sanırım kolçak için de aynısı yaşanır bu sebeple servise girmeden kolçağı çıkarmayı düşünüyorum :-) Mesleği bırakıp kolçak işiyle uğraşsam mı dediğim olmuyor değil :-)
  6. Telefonla alelacele çektim umarım anlaşılabilinir.. Yapacak olan arkadaşlar için dikkat etmelerini istediğim 1-2 nokta var. En azından benimkine göre daha kaliteli durması açısından tavsiyem... 1. İç kısımda kumaşı sabitlemek için mecburi zımba teli kullanılacak, mümkün mertebe zımba aralıklarının eşit ve tek doğrultuda olmasına dikkat edin.. 2. Fotoğraflardan belli oluyor ancak kolçağın ileri-geri hareketini önlemek için arka kısımda bir çıkıntı yapmıştım işe yarıyor ancak, dişin kalınlığını deneme yoluyla ayarlayabilirsiniz 8-18 mm'de farklılık yaşanacaktır.. 3. Emeğinize sağlık..
  7. Dünden beri hesabımı açamıyordum kusura bakmayın geciken yorumlar için ... Canınız sağolsun bana yeter derim hocam herzaman beklerim.. :-) Kesinlikle katılıyorum hocam önceki aracımda plastik olandan kullandım sağlam bir yanı yok hele ki ben 95 kiloyum :-D bu gayet sağlam.. Ömer kardeşim tebrik ediyorum iyi olmuş :-) elbetteki el yapımı olduğu için benim, senin ve yapacak olan diğer arkadaşların kesiminde ve montajında farklılık olacaktır. Kumaş kaplarsan döşemenin kendisi zaten süngerli oluyor ancak üst kısıma (kolun dayanacağı kısıma) ekstra 1 cm'lik sünger kaplarsan daha rahat olur ve keskin hatlar kaybolur, deri kaplarsan 2 cm'lik sünger kaplamanı öneririm böylece detaylar göze çarpmaz...
  8. Şu an arayış içerisindeyim uygun fiyata gönlüme göre bir yer bulursam koltukları kaplatacağım bu sırada dediğiniz gibi kolçağı yenilemeyi düşünüyorum..
  9. Tabi ki yarın gündüz gözüyle farklı açılardan fotoğraf çekip paylaşırım. Diyarbakırlı üye olduğunu bende bilmiyordum Ahmet abi belki daha fazla vardır, benim gibi çok fazla paylaşımda bulunmuyordur :-). Ayrıca tekrar teşekkür ederim abi. Saygılar..
  10. Rica ederim. Yardımcı olması amacıyla yeni Volvo S60'ı inceleyebilirsiniz benzer bir yapıya sahip..
  11. Hocam kalıbın belli bir ölçüsü yok tamamıyla araca göre kesim yaptım. Zaten alt kısım orta konsolun kavisine göre çizilip kesildi kol dayanacak olan üst kısmı ise kendi oturuş şeklime göre ayarladım sonuç olarak ilk fotoğraftaki kalıp ortaya çıktı.. Teşekkür ederim Alperen Hocam. Gerçekten yorucuydu neyseki 3 günlük iznim vardı o sırada ancak bu kadar oldu. Fazlasıyla amatör bir çalışma oldu. Daha titiz çalışılırsa çok daha orjinal birşey çıkacağına eminim..
  12. Teşekkürler hocam. Oraya hiç girmeseydiniz ya gözümden kaçmış. Şu an aracımda toka yok, kemer takmaya dikkat ediyorum, kaza geliyorum demiyor...
  13. Teşekkürler hocam dediğim gibi acemilik fotoğaf çekmeyi unutunca malesef anlatım böyle oldu :-(
  14. Titanium dışındaki Focus 3 sahiplerine umarım bu konuyu açarak yardımcı olmuşumdur diyerek aracıma yaptığım kolçağı anlatabildiğim kadarıyla paylaşmak isterim.. Aslında Focus için birçok kolçak satılmakta Ford'un yeni kataloğundaki de dahil olmak üzere bir türlü hiçbirine ısınamadım(zevkler ve renkler tartışılmadan elbette...). Bende taslağını kendimce oluşturduğum kolçağı yapmaya karar verdim. Kısaca kullanılan malzemeler ve uygulama adımlarını anlatmak isterim. Tabi birçok arkadaşımız "kardeşim bununla da uğraşılmaz ki" diyebilir olsun ben uğraştım Biraz acemiliğime geldi kolçak yapmanın heyecanından her adımda fotoğraf çekmeyi unuttum affola.. Malzemeler - Mukavva(kalıp için) - 8 mm yada 18 mm sunta veya mdf - Ahşap testere, Dekupaj kullanmanızı tavsiye ederim daha rahat kesilir - Mobilya arkalık (kontrplak) - Döşeme için kumaş veya deri (zevkinize göre) - Sandık menteşe ve Vastas (kolçakta kademe oluşturabilmek için) - 1 tutam sevgi Uygulama şekli 1. Mukkavvayı ara konsolun eğimine göre kesip, üst yüzeyinin şeklini kendi isteğimize göre kesip hazırlıyoruz. Benim gibi eğri kesmeyin ama 2. Bu kalıba uygun 2 adet suntayı çizip kesiyoruz ve bir tanesini el frenine rahat ulaşabilmek için ön kısımdan 10-15 cm geriden ikiye bölüyoruz. Resimde gördüğümüz gibi el frenine göre kolçakta boşluk (kert) oluşturuyoruz. 3. Konsolun genişliğine göre ara parçaları kesiyoruz ve kolçağın iskeletini oluşturuyoruz. Birleştirme aşamasında tutkal, çivi, döşeme zımbası, veya saniyelik dediğimiz güçlü yapıştırıcı kullanabilirsiniz.. 4. Kolçağın alt kısmını arkalık yada kontrplak ile kapatıyoruz çakmak girişi ve usb için kert oluşturuyoruz . Kapak sorununu ise iki parça sunta keserek çözdüm açıyı kolçağın üst kısmına göre ayarlayıp araya ufak bir tahta parçasını yapıştırıp çivileyerek sabitledim. 5. Son olarak kolçağın döşemesini yapıp menteşeleri takıyoruz. Ben ekstra olarak küllük için yer oluşturdum ama "SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR" bence siz yapmayın. Sabitleme konusu size kalmış ben vidalamadım arka tarafa bir çıkma yapıp arkadaki cebe oturttum hem alttaki cepleri kullanabiliyorum hemde istediğimde çıkarabiliyorum.. Ve son hali (Döşeme rengi pek tutmadı ama oldu) /> Kullanımı gerçekten çok rahat oldu. Tavsiye ederim.. "Sürç-i lisan ettiysek affola"
  15. Bende geçenlerde buradaki ustamızın yanına uğradım atiker klasik sisteminin dışında İtalyan üretimi parçalar getirmeye başlamış fiyatı 1200 dedi uygun gibi ama atikere bir türlü ısınamadım. Ancak landirenzo evo veya brc düzgün bir montajla sorunsuz kullanılabilecek kitler..
  16. Şimdiden Lpg'niz hayırlı olsun diyelim :-) . Kazasız belasız olsun. Kullandıkça yorumlarınızı bekliyoruz..
  17. Tahmin ettim abi önemli değil. Estağfurullah :-) pdf'yi inceliyorum abi teşekkürler :-)
  18. O zaman bir yerde konuya açıklık getirilmiş oldu. Servis garanti kapsamında bu işlemi zorunlu kılıyorsa zararı yok demektir..
  19. Focus 3 sahibiyim, servise aracın fazla yaktığından bahsettim 100 tl karşılığında carbon clean yapabileceklerini söylediler. Ayrıca istesemde istemesemde 15 bin km'de bakıma girdiğinde yaptırmak zorundaymışım yoksa motor garanti dışı kalıyormuş!! Artık kafaya mı aldılar yoksa doğru mu bilemiyorum :-)
  20. Soğuktan üşümüş olabilir focuscuk :-)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.