Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Titanium Hoparlör Çapı Nedir ?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Buarada sony ve sony olmayan ford araçların tesisatları aynı fakat güç çıkışları farklıymış..

yani f3'de ünite aynı olabilir ama güçler farklıymış..Bilginize (Ford mekanik sorumlusu söyledi onun yalancısıyım :) )

Saygılar

İşte buna inanırım sanırım sonylerin 40x4 olarak geçiyor.Ama düzgün bir anfi taktıktan sonra şu an ki ünitede güzel ses verir sony kadar olmasada

Aslında sony eskisi kadar iyi değil araç içi ünitelerde de piooner olsun alpine olsun diğer bir çok firma sony yi geride bırakıyor.

Ama yinede stock ünite olacaksa en azından sony bile üstündeki markasız üniteden iyidir.

Eğer üniteyi değiştirme imkanım olsa piooner alpine kenwood varken sony ye bakmam bile :)

ferhat tezcan tarafından düzenlendi

• Yanıt 84
  • Görüntüleme 34,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

6,5" (16.5 cm)

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Tiz hoparlörleri (namı diğer tweeter, twitter ile karışmasın - kelime kökeni aynı olsa da) yönlü ses verir, yani doğrudan kulak hiznıda ve kulağa doğru ses verirse işe verimli çalışır. Dolayısı ile ön

• düzgün yapıldıktan sonra yaptırtabilirim ne olacakki Ogün....Hatta ön konsola bir orta hoparlör ile takılabilir....Sony geldiğinde yaptırtacağım büyük ihtimalle....

Yanıtlama zamanı:

Teyp?

Düzelttim teyp i :)

Araç içi ünite olmuştur sanırım cem bey

Yanıtlama zamanı:

Aslında düzeltme o değildi. :)

Malum teyp manyetik bant çalan cihazlara verilen genel isimdir.

Özellikle son serilerde artık (kaset) teyp çalan üniteler tamamen devre dışı.

CD çalar ve radyo ile değişik amfi girişleri barındıran ses sistemleri var.

Bunlara teyp demek pek doğru olmayacaktır, yerine ses sistemi tabirini kullansak herhalde en iyisi.

Yanıtlama zamanı:

Aslında düzeltme o değildi. :)

Malum teyp manyetik bant çalan cihazlara verilen genel isimdir.

Özellikle son serilerde artık (kaset) teyp çalan üniteler tamamen devre dışı.

CD çalar ve radyo ile değişik amfi girişleri barındıran ses sistemleri var.

Bunlara teyp demek pek doğru olmayacaktır, yerine ses sistemi tabirini kullansak herhalde en iyisi.

Aynı fikirdeyim fakat ağız alışkanlığı modası ve teknolojisi geçsede ağızlarda kalıyor.

Mesela geçen gün bir şarkıcıyla söyleşi yapıyorlar tv de sunucu sordu yeni kasediniz ne zaman çıkacak şarkıcının cevabı kasedim çıkmıycak cd çıkartıcam dedi.Haliye sunucu toparlayamadı :) dedim ya ağız alışkanlığı.

Bu arada bir düzeltmede benden direk ses sistemi dediğmizdede tüm ses ile alakalı ekipman(hoparlörler kablolar anfi vs.) içine giriyor.

sesten bahsederken ana ünite yada cd çalar desek daha belirgin olur.(konu gereksizce çok uzadı sanki :) )

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

ben ustam teybi hiç acmadan 15x15cm ebatlarında bir dönüstürücü taktı ve tüm sistemi bağladı en yfak bir cızırtı veya gürültü yok bu okadarda büyütülcek bişey değil bence

• 1 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Focus 3 'teki mevcut teybi aşağıda linkte yer alan cihaz ile değiştirdim.

http://www.nav-x.com.tr/tr/ford-focus-2012/

Ses kalitesi eskiye nazaran kötüleşti. Eski ses berraklığı ve bass kalitesi kalmadı.Daha boğuk bir ses duyuyorum artık.

Acaba araca sadece bir tane 4 çıkışlı Anfi taktırsam ve orjinal hoparlörleri buna bağlatsam ve başkaca bir değişiklik yapmasam orjinal ses sisteminde ki kadar kaliteyi tekrar yakalayabilir miyim?

Yanıtlama zamanı:

Focus 3 'teki mevcut teybi aşağıda linkte yer alan cihaz ile değiştirdim.

http://www.nav-x.com.tr/tr/ford-focus-2012/

Ses kalitesi eskiye nazaran kötüleşti. Eski ses berraklığı ve bass kalitesi kalmadı.Daha boğuk bir ses duyuyorum artık.

Acaba araca sadece bir tane 4 çıkışlı Anfi taktırsam ve orjinal hoparlörleri buna bağlatsam ve başkaca bir değişiklik yapmasam orjinal ses sisteminde ki kadar kaliteyi tekrar yakalayabilir miyim?

Ben sadece kaliteli (hertz marka )4 hoparlör bağladım oirjinal sistemden çok daha kaliteli ve temiz ses alıyorum çokta memnunum ama sizin teyp değiştiği için hoparlörüde değiştirseniz kalite o kadar fark etmez diye düşünüyorum ,herhalde sizin bagladığınız sistemin ses çıkışları biraz güçsüz ondan oluyor 

Yanıtlama zamanı:

@çağlar çetinkaya,

Çağlar bey, aldığınız hoparlörlerin linki falan var mı?

Benim arka hoparlörler çekilmez hale geliyor bazen. Açtırıp yalıtım malzemesi koymak ta çözüm ama hazır açılmışken değiştireyim diyorum.  

Yanıtlama zamanı:

Ben sadece kaliteli (hertz marka )4 hoparlör bağladım oirjinal sistemden çok daha kaliteli ve temiz ses alıyorum çokta memnunum ama sizin teyp değiştiği için hoparlörüde değiştirseniz kalite o kadar fark etmez diye düşünüyorum ,herhalde sizin bagladığınız sistemin ses çıkışları biraz güçsüz ondan oluyor 

Anfi taktırsam diyorum teybin çıkışının güçsüzlüğünü giderebilir miyim?

Hoparlörler aynı kalacak ama anfi ile desteklenecek yani.

Yanıtlama zamanı:

@çağlar çetinkaya,

Çağlar bey, aldığınız hoparlörlerin linki falan var mı?

Benim arka hoparlörler çekilmez hale geliyor bazen. Açtırıp yalıtım malzemesi koymak ta çözüm ama hazır açılmışken değiştireyim diyorum.

linki yokta burda paylasmistm fotosu falan vardi..medyamarkt en almistim markasi hertzdi italyan marka.wati sanirim 125w falandi..musait olunca netten bulursam linkini gönderirim

Anfi taktırsam diyorum teybin çıkışının güçsüzlüğünü giderebilir miyim?

Hoparlörler aynı kalacak ama anfi ile desteklenecek yani.

anfi tabiki ise yarar güçlendirir hatta benim sistemden kat kat daha iyi birşey olur anfi ile
Yanıtlama zamanı:

@çağlar çetinkaya,

Teşekkür ederim. Hertz markası hakkında fikrim yok ama, duymuştum daha önce. Bildiğim ve az çok kalitesi hakkında fikir sahibi olduğum Pioneer ve Alpine var. Siz memnunsanız Hertz de olur. Zaten orjinal hoparlörleri de benim için yeterli ama, şu arka kapılardaki tırıltı için açtırmayı düşünüyorum, açtırmışken de en azından sesi biraz daha kalitelileştirmek fena olmazdı galiba.

Yanıtlama zamanı:

@çağlar çetinkaya,

Teşekkür ederim. Hertz markası hakkında fikrim yok ama, duymuştum daha önce. Bildiğim ve az çok kalitesi hakkında fikir sahibi olduğum Pioneer ve Alpine var. Siz memnunsanız Hertz de olur. Zaten orjinal hoparlörleri de benim için yeterli ama, şu arka kapılardaki tırıltı için açtırmayı düşünüyorum, açtırmışken de en azından sesi biraz daha kalitelileştirmek fena olmazdı galiba.

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/HERTZ-DCX-130.3-Dieci-5-25-in%C3%A7-2-Yollu-Coaxial-Hoparl%C3%B6r,103452,465584,855608.html?langId=-14

sanırım buydu hoparlör linki gönderdim  ben 100 tl ye almıştım 2adetini toplam 4 tane almıştım.çok memnunum şuana kadar sıkıntı yok, bası açınca gelen pat pat sesi yok şuan ,ses daha temiz ve kaliteli geliyor birazda daha yüksek geliyor ses..banada satış elemanı önermişti bu markayı eğer anfi bağlamayacaksanız bu marka iyi dedi ama anfi falan bağlayacaksanız baska markalar öneririm demişti

Yanıtlama zamanı:

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/HERTZ-DCX-130.3-Dieci-5-25-in%C3%A7-2-Yollu-Coaxial-Hoparl%C3%B6r,103452,465584,855608.html?langId=-14

sanırım buydu hoparlör linki gönderdim  ben 100 tl ye almıştım 2adetini toplam 4 tane almıştım.çok memnunum şuana kadar sıkıntı yok, bası açınca gelen pat pat sesi yok şuan ,ses daha temiz ve kaliteli geliyor birazda daha yüksek geliyor ses..banada satış elemanı önermişti bu markayı eğer anfi bağlamayacaksanız bu marka iyi dedi ama anfi falan bağlayacaksanız baska markalar öneririm demişti

Hocam bizim focus 3'lerde ki(Trend-x) orjinal hoparlörlerin RMS güçleri konusunda bilginiz var mı acaba?

Yanıtlama zamanı:

Hocam bizim focus 3'lerde ki(Trend-x) orjinal hoparlörlerin RMS güçleri konusunda bilginiz var mı acaba?

Yanılmıyorsam 25 Watt idi.

Ama bu sadece ne kadar zorlanabileceği ile ilgili bir göstergedir, haliyle ses kalitesi hakkında fikir vermez.

Genelde piyasada satılan amfiler bu gücün epeyi üstündedir. 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.