Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2025Ksm 16 comment_523251 On 11/15/2025 at 6:57 PM, Yakup Ç. A. said: Ford araba çıkarmazsa ne alacağız 😄 Kutuya gideceğiz. 🙂 Ford uzunca bir süredir araba çıkartmıyor zaten. On 11/15/2025 at 8:48 AM, Ozan Kar said: benimki ne kadar sedan bilmiyorum ama yerden yuksek olmadigi kesin. 108kwh batarya. makyajli 118 olabililir. kasa tipi ile alakasi yok bence, suv ve benzeri moda. Sen sus, sen kazana düştün 🙂 On 11/15/2025 at 11:54 AM, Murat Kav. said: SUV moda doğru ama, elektrik ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben de. Elektrikli sedan çok var. Ford'un SUV konusunda da ne yapacağı belli değil. Kuganın amerikalı ikizi Escape üretimi yakında bitecek diye biliyorum. Sadece bronco kalacakmış o sınıfta. Var var. Ford uzunca bir süredir ona kafa yoruyordu ama beceremeyeceğine kani oldu anlaşılan. Teee MK4 mondeolar zamanında bile hybrid motor yerleştirebilmek için motor kabinini kocaman yapmıyorlardı güya. Elektrikli sedan olması başka konu, D sınıfına yapmak nispeten kolay. Hayvan gibi şase uzunluğu var heriflerde. C veya B de sıkıntı. En çok satanlarda onlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2025Ksm 17 comment_523255 7 saat önce, Mertol Kip yazdı: Var var. Ford uzunca bir süredir ona kafa yoruyordu ama beceremeyeceğine kani oldu anlaşılan. Teee MK4 mondeolar zamanında bile hybrid motor yerleştirebilmek için motor kabinini kocaman yapmıyorlardı güya. Motor konusunda da şanzıman konusunda da çok kararsızlar, olmadı deyip başka teknolojiye yönelip duruyorlar. Az ısrarcı olsalar, belki daha iyi olabilir 🙂 Ford zaten 2008-2009 yıllarına kadar focus, mondeo gibi modellerle teknolojiyi önde götüren firmaydı. 37 ekranlı göstergeler tee o zamanlar mondeoda boy göstermeye başladıydı. O sınıfta ben hatırlamıyorum, yoktu benzeri. Sonra sivri zekalı amerikanyalılar çıktı, bu şirketi biz yöneteceğiz deyip, Avrupayı ufak ufak kemirmeye başladılar. Önce mondeo bitti, sonra da focus. MK5 focus, citroen ve röno'nun yaptığı gibi hayatına suv olarak devam edebilir, Kugayı da yeni neslinde uzatır, edge'e yaklaştırabilirdi. Her ikisi de elektrikli olabilir. Mercedes, BMW, Audi, VW, Pejo hep bu yola döndü, dönüyor. Eski model isimleri koruyup elektriklilerini çıkarıyorlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2025Ksm 17 comment_523260 Yayınlandığı vakit, çocukluğumda beni çok heyecanlandıran; şimdiyse hüzünlendiren reklamını da ekleyeyim buraya. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 2025Ksm 17 comment_523261 MK2 kasanın da toplu bi reklam filmi vardı. Şampiyonlar ligi idi galiba. not: focus 2027'de focus electric olarak geri dönebilir haberleri de var. Kugayı bitirip, focus suv electric olarak devam edebilirmiş. Kasım 18, 2025Ksm 18 Murat Kav. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 18, 2025Ksm 18 comment_523273 Focus deyince akla 2000 yılında çitalı ESP reklamı gelir. Milletin bu reklamdan gaza gelip epey focusu pert ettiği söylenirdi o zaman. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 18, 2025Ksm 18 comment_523274 Bir saat önce, H. Cenk yazdı: Focus deyince akla 2000 yılında çitalı ESP reklamı gelir. Milletin bu reklamdan gaza gelip epey focusu pert ettiği söylenirdi o zaman. Bu kasayı 10 yıl hakkını vererek kullandım. Motoru biraz astenik olsa da genelde çok başarılıydı. Hey gidi günler. Kasım 18, 2025Ksm 18 Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2025Ksm 19 comment_523284 Keşke karavanı satmasaymışım. 😁 Kasım 19, 2025Ksm 19 Kerem B. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2025Ksm 20 comment_523285 Pickupların ötvsi yükselmeseydi hızlı bir giriş yapardı. Kasım 20, 2025Ksm 20 Tugay Kuruöz tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2025Ksm 20 comment_523287 Efsane modeller de tarih oldu. Fakat dün bir haber okudum , Focusun suv olarak tekrar üretimi olabilirmiş, corolla gibi bişi olacak herhalde. Fordun politikasını anlamakta zorluk çekiyorum, sanırım ticari ve mini kamyonlarla yola devam edecekler. Bizde connect filan alırız veya elektrikli. Forddan vazgeçmek zor.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2025Ksm 20 comment_523291 3 saat önce, suat coşkun yazdı: Efsane modeller de tarih oldu. Fakat dün bir haber okudum , Focusun suv olarak tekrar üretimi olabilirmiş, corolla gibi bişi olacak herhalde. Fordun politikasını anlamakta zorluk çekiyorum, sanırım ticari ve mini kamyonlarla yola devam edecekler. Bizde connect filan alırız veya elektrikli. Forddan vazgeçmek zor.. Şu anda citroen c4 ve yeni röno megan üretime suv (ya da cross-over) olarak devam ediyorlar. "ford focus" genel olarak iyi bilinen bir model, yeni neslinde benzer bir strateji izlenmesi mantıklı olur. Corolla ve Corolla Cross demişken, aslında ford bunu 20 küsür sene önce yapmıştı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2025Ksm 20 Yazar comment_523292 16 saat önce, Kerem B. yazdı: Keşke karavanı satmasaymışım. 😁 O zaman böbreği satardın muhtemelen. 😄 Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2025Ksm 20 comment_523294 22 saat önce, Kerem B. yazdı: Keşke karavanı satmasaymışım. 😁 benim araç dizel focus karavanı rahatlıkla çeker mi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2025Ksm 20 comment_523295 3 saat önce, Ali Gök yazdı: benim araç dizel focus karavanı rahatlıkla çeker mi Yanlış bilmiyorsam 1.5 ecoblue + 8AT için frenli çekme kapasitesi 1400 kg civarı. 1400 kg'ın altındaki karavanlar güvenli sınır olacaktır. Yalnız her ne kadar bu araçların belli bir çekme kapasitesi olsa da bu iş için üretilmemişler. Kısa vadede hali hazırda araçta bir sorun yoksa sıkıntı çıkarmayabilir ama uzun vadede motor, şanzıman ve diferansiyele fazla yük bindiriyor. Özellikle şanzıman ısısı bir hayli artıyor. Şahsen bu tarz binek otomobillerin bu işler için üretilmediğini düşünüyorum. Pick up'lar bu konuda ideal. Kasım 20, 2025Ksm 20 Cenk Demirel tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2025Ksm 20 comment_523296 düşündüğüm karavanlar 750 kg altı büyük çapta değil. keşke 1.6 yada 1.8 pikap olsa. halihazırda olan pick uplar günlük kullanıma uygn olmadığı için düşünmyrum Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın