Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Mondeo Energy

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Depo kapağı için dah akötü bir konum ve tasarım herhalde ancak tavanda falan olabilirdi..

Yanıtlama zamanı:

Depo kapağı için dah akötü bir konum ve tasarım herhalde ancak tavanda falan olabilirdi..

Pm lütfen..

Yanıtlama zamanı:

hö? Anlamadım Tolga?

Hömürdenme hemen abicim, "gelmiyor musun Edremit e" vs diye sormuştum ..

Yanıtlama zamanı:

Elektrikli araçların hemen hemen hepsinin depo kapağı bu şekilde. Batarya konumu ile alakalı sanırım.

Yanıtlama zamanı:

Elektrikli araçların hemen hemen hepsinin depo kapağı bu şekilde. Batarya konumu ile alakalı sanırım.

3-5 m kablo çekip uzatsınlar ya.. çok çirkin gözüküyor. LPG ci falan böyle taksa demediğimizi bırakmayız bunlar dan dun koyup birde iyi bir halt etmiş gibi etrafına ışık falan koyuyorlar..

Hömürdenme hemen abicim, "gelmiyor musun Edremit e" vs diye sormuştum ..

Hömürdemedim sadece anlamadım.. PM e cevap yazdım.

Yanıtlama zamanı:

Benim bildiğim energi demek sadece electric demek yani sadece plugin EV.. Fakat bu arabada arkada da depo kapağı var :blink:

Demek ki hem benzin hem elektrik yani hibrid elektrik..

Elektrik prizini sağ arka çamurluğa koysalar simetri olur güzel olurmuş. O açıdan Mertol'a katılmamak elde değil.

H. Cenk Köse tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

3-5 m kablo çekip uzatsınlar ya.. çok çirkin gözüküyor. LPG ci falan böyle taksa demediğimizi bırakmayız bunlar dan dun koyup birde iyi bir halt etmiş gibi etrafına ışık falan koyuyorlar..

Evet öyle yapabilirdi haklısın ama sonraki evrelerde sanırım. Geliştirdik diye süsleyecekler zamanla :)

• 4 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Ford-Fusion_Energi_2013_800x600_wallpaper_01.jpg

Haa hahah hahah, hani bu elektrikliydi, Ford işte batı kafasıyla elektrikli araba yapar, doğu kafasıyla petrol kaynaklı yakıt depo kapağını oradan almaz. :D :D :D :D

Hbrit desen neyse, hem elektrikli, hem dizel, iki kere ekonomi. Ford Mondi. :D :D :D

Yanıtlama zamanı:

Haa hahah hahah, hani bu elektrikliydi, Ford işte batı kafasıyla elektrikli araba yapar, doğu kafasıyla petrol kaynaklı yakıt depo kapağını oradan almaz. :D :D :D :D

Hbrit desen neyse, hem elektrikli, hem dizel, iki kere ekonomi. Ford Mondi. :D :D :D

4 çeşit var.

Benzinli

Elektrikli Benzinli

Elektrikli

Dizel

• 6 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Türkiyedeki vergi sistemi yüzünden bu araçları görünce içim cızzzzz ediyor. ABD ve Avrupada elektrikli araçlardan vergi alınmazken hatta ABD'de vergi indiriminin yanında hediyesi devletten 7.500$ teşvik varken ülkemizdeki vergi politikası (Sadece Tekel-otomobil-iletişim üzerine yoğunlaşmış bir sistem) yüzünden bu araçlar bize uzak görünüyor. Düne kadar aküde ötv diye birşey yokken çoğalan elektrikli araçlardan nasıl nemalanırız hesabıyla aküye ÖTV bile koyan bir mantık var. Yetmedi elektikli araçların ötv si %37 oldu pehhhh.

Tesla sadece örnek. Tesla nın ürettiği Model S ABD'de teşvikle beraber 49.900 $ dan başlayan fiyatlarla satılıyor , normal şartlarda aynı fiyattan ülkemize girmesi gerekirken 49.900 $ = 89.800 TL. + %18 KDV 16.160 + %37 ÖTV 39.200 = 145.000 TL maliyetler ile hayal gibi birşey oluyor. Oysaki teşvik etse aynı maliyetten getirmemize izin verse eminim 89.000 TL fiyatla müthiş talep görebilecek bir makina. Hatta daha alınası fiyatlarla Model X geliyor yakında. Yazıktır petrol ithalatına verdiğimiz bu kadar milyar dolarlara, elektrikli araçlar teşvik edilmeli.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.