Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Michelin Cross Climate

Featured Replies

• Yanıt 71
  • Görüntüleme 41,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Üretici kaynaklı ne idüğü belirsiz tanıtım ve reklam amaçlı çalışmaları ben şüpheyle karşılarım. Söz gelimi "beklenmedik kar yağışlarında da değişmeyen çekiş gücü" denilmekte, mavi buzda ne olur, sık

• Hakan Saraylı
    Hakan Saraylı

Lansman Videosunda ki önemli konu başlıkları : Bu lastik bir dört mevsim lastik değil, bu başka bir şey ! bu ürün tamamen yenidir bu segmenti ilk defa biz başlatıyoruz deniliyor. Yazlık lastik olara

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Yazılanlar gerçek bir dört mevsim lastiği olabileceğini düşündürüyor. Diş yapısı kaygan zeminde traksiyonu kolaylaştırıcı ve su tahliyesini destekleyici nitelikte.  Biraz GoodYear Vector'u andırıyor

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 alalım size, temiz :) 

Olur hocam :)

Sanırım bu araştırma çılgınlığı ilerleyen yıllarda ruhumuzda derin yarıklara neden olacak:dede:

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum Cross Climate'ı. 

n11'de düşük fiyatla görünce kışın ara sıra karlı bölgelere giden biri olarak Antalya'nın sıcak kışında bayılmayacak, karda da kaymayacak bir opsiyon olarak mantıklı geldi.

Kar kısmını yorum yapamıyorum şimdilik.

Ama kuru ve ıslakta yaz lastiklerini kesinlikte aratmadığını, tutunmanın neredeyse 20 Bin km devirmiş CPC5'lerden kuru ve ıslakta kat kat iyi olduğunu, ayrıca ıslakta kızaklama direncinin daha yüksek olduğunu rahatlıkla yazabilirim. Üstelik kıyaslamayı 205 ve 215 tabanlar arasında yapıyorum. 

Düz gidişte ve dönüşte kararlı ve istikrarlı, geri bildirimi yeterli. Yani ılık kışta memnunum, karda buzda ne olur ileride göreceğiz. Diş yapısına rağmen oldukça da sessiz.

Tek dezavantajı var, taban çok sert, bu da küçük engebeler karşısında aracı konforsuzluk sınırına getiriyor ve açıkcası beni de pek mutlu etmiyor. Yani bu haliyle dört mevsim kullanmaya pek tahammül edemem. 

Ayrıca daha önce de yazmıştım sanırım Türkiye'de satılanlar 94XL (extra load), tabii bu yük sınıfına çıkabilmesi için muadili 91'i için ideal basınç değerinin 3-4 Psi üstünde kullanılması gerekiyor, ben 91'e razıyım 31-32 hava ile kullanıyorum.  

Yanıtlama zamanı:
On 25.09.2015 at 21:50, Cem Boneval said:

Autobild güncel dört mevsim lastikleri ayrıntılı sınamış. Puan tablosu aşağıda (1 en iyi, 5 en kötü)

Marka/Model Karlı zemin Islak zemin Kuru zemin Maliyet  Kanaat
Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 2 1- 2 1- Mükemmel
Michelin CrossClimate 3+ 2+ 1- 1- Önerilir
Pirelli Cinturato AllSeason 3+ 2 2 2 Önerilir
Vredestein Quatrac 5 2 2- 2+ 2+ Önerilir
Hankook Kinergy 4S 2 2- 2 2+ Önerilir
Nokian Weatherproof 2+ 2 2- 3+ Tatminkar
Uniroyal AllSeasonExpert 2+ 2+ 3+ 3 Tatminkar
Sava Adapto HP 3+ 2- 2- 3 Tatminkar
Nexen N'Priz 4S 2- 3+ 3+ 2- Tatminkar
Nankang Winter Activa N-607+ 1- 5 2- 4+ Yetersiz

2-1-2-1 not almış bir lastiği neye dayanarak mükemmel olarak nitelendirmişler acaba?

Yanıtlama zamanı:

bu lastik ilk çıktıgı zaman passat aracıma taktım suana kadar hiç sorun yasamadım

Yanıtlama zamanı:
On 06.12.2015 at 22:29, Cem Boneval said:

Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum Cross Climate'ı. 

n11'de düşük fiyatla görünce kışın ara sıra karlı bölgelere giden biri olarak Antalya'nın sıcak kışında bayılmayacak, karda da kaymayacak bir opsiyon olarak mantıklı geldi.

Ama kuru ve ıslakta yaz lastiklerini kesinlikte aratmadığını, tutunmanın neredeyse 20 Bin km devirmiş CPC5'lerden kuru ve ıslakta kat kat iyi olduğunu, ayrıca ıslakta kızaklama direncinin daha yüksek olduğunu rahatlıkla yazabilirim. Üstelik kıyaslamayı 205 ve 215 tabanlar arasında yapıyorum. 

Düz gidişte ve dönüşte kararlı ve istikrarlı, geri bildirimi yeterli. Yani ılık kışta memnunum, karda buzda ne olur ileride göreceğiz. Diş yapısına rağmen oldukça da sessiz.

Tek dezavantajı var, taban çok sert, bu da küçük engebeler karşısında aracı konforsuzluk sınırına getiriyor ve açıkcası beni de pek mutlu etmiyor. Yani bu haliyle dört mevsim kullanmaya pek tahammül edemem. 

Ayrıca daha önce de yazmıştım sanırım Türkiye'de satılanlar 94XL (extra load), tabii bu yük sınıfına çıkabilmesi için muadili 91'i için ideal basınç değerinin 3-4 Psi üstünde kullanılması gerekiyor, ben 91'e razıyım 31-32 hava ile kullanıyorum.  

serdar "cem hoca kış lastiği ile geziyor" diyince şaşırmıştım önce... crossclimate imiş meğersem. 

Ancak hocam yollarınızın yol tutuşu berbat, ne patinajsız kalkış yapılıyor nede frende güven veriyor... asfalt kaynaklı ve şehrin heryerinde devam eden altyapı çalışmalarının kirinden tozundan diye düşünüyorum.

Yanıtlama zamanı:
On 06.12.2015 at 22:29, Cem Boneval said: Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum Cross Climate'ı. 

serdar "cem hoca kış lastiği ile geziyor" diyince şaşırmıştım önce... crossclimate imiş meğersem. 

Ancak hocam yollarınızın yol tutuşu berbat, ne patinajsız kalkış yapılıyor nede frende güven veriyor... asfalt kaynaklı ve şehrin heryerinde devam eden altyapı çalışmalarının kirinden tozundan diye düşünüyorum.

Sen önce mişlen den başka lastiğe geç. Biz ankarada asfaltta kalkamıyorduk mişlenle. Değişince lastik anladık

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Dün itibariyle ben de lastikleri değiştirip crossclimate taktırdım. Çok yoğun bir kış yaşamadığımız için yorumlara bakarak ve Lastikci arkadaşımın da olumlu geri dönüş aldığını belirtmesi üzerine bu lastiği tercih ettim.

• 8 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Burda arkadaş kış lastiği olarak crosclimate almış normalde yaz lastigide var sıfır ,arkadaşın biraz bilgisiz oluşu bu konuda birazda lastikçiye inanmış o yüzden almış.Uzun lafın kısası 4 mevsim değilde bildiğin kış lastiği diye almış...Ama lastikten çok memnun aracı buzlu karlı zeminde bende kullandım gerçekten güzel performans verdi.Kar buz performansını beğendim.

--2 dakika sonra eklendi--

Karda buzda da memmun kalırsın Cem abi bence ,ilk kar buz testinde yorumlarını bekliyorum.

Yanıtlama zamanı:

İşin açıkçası yeni bir lastik üretip geri bildirimler tam oluşmadan + plus gibi bir ürün çıkarıyorsa eskiden şüphe ederim. Demekki eksik bişiler var derim..

Yanıtlama zamanı:

Crossclimate Mayıs 2015'den beri piyasada yeterince geribildirim oluşmuştur.

Yenilemede desen değişikliğinden çok hamurla oynadıklarını düşünüyorum.

Lastikle ilgili olumsuz geribildirime ben rastlamadım. 

Karda buzda has kış lastiği kadar başarılı olmayabileceği spekülasyonları dışında ıslak/kuru performansından herkes memnun.

Test sonuçlarında genelde önde.

Yeni nesil GY'den rekabet ciddileşti, ona karşı tedbir almışlardır.

Endişelenecek bir durum yok bence. 

Yanıtlama zamanı:

Bence 1-2 yıl lastik değişimi olması kuşku verici. Bayide satıcının dediği aklıma geliyor. 3-5 ay önce nasıl dedim. Cem bey sizin dediğiniz gibi yapmurda iş görür ama karda iş yapmaz demesi aklıma geldi. Herzaman dediğim gibi lastik işi göreceli. Benim bu lastikten uzaklaşmam için bu değişim yeterli.

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

20170122_092822_HDR.jpg

4 değişik lastiği yanyana koydum ve karşılaşırdım. CClimate nin etiket değerleri iyi gibi. Özellikle ses ve yakıt tasarrufu etkileyici.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.