Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Aykut Dizdar

Üye
  • Toplam İleti

    120
  • Katılım

  • Son ziyaret

Aykut Dizdar tarafından yazılan her şey

  1. http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-aksesuar-bluetooth-stereo-audio-music-receiver-231750482/detay Bu ürünü kullanmak için araçta AUX değil USB girişi olması yeterli.
  2. 2-1-2-1 not almış bir lastiği neye dayanarak mükemmel olarak nitelendirmişler acaba?
  3. Başka bir cihaz deneyin. Ben benzer bir cihazla sorunu çözdüm.
  4. Bana Euro'daki düşmeden kaynaklı gibi geliyor. Astra indirimi ayrıca gelebilir.
  5. Aykut Dizdar

    Tesla Model S autopilot

    Yazılımları Jarvis kod adıyla release etseler ne güzel olur yav cidden...
  6. Aykut Dizdar

    Tesla Model S autopilot

    Tesla'nın autopilot özellikli yeni modeli 9 Ekim'de duyuruldu. İlk videolar da internete düşmeye başladı : Detaylı bilgi için : http://www.teslamotors.com/presskit/autopilot http://www.teslamotors.com/blog/dual-motor-model-s-and-autopilot http://www.teslamotors.com/blog/your-autopilot-has-arrived
  7. Haklısın abi. "İspanya dünyanın 8. büyük üreticisi" olacak. Teşekkürler uyarı için.
  8. Bir adet bluetooth receiver alarak hallettim. http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-aksesuar-bluetooth-stereo-audio-music-receiver-231731029/detay
  9. Benim aracımda da benzer bir sorun oldu. (http://www.focusclubtr.com/topic/10432-cruise-control-çalışmıyor/) Debriyaj switch'i değiştirilerek çözülmüştü.
  10. Telefonunuzun marka ve modeli ile kullandığınız Android versiyonunu yazabilir misiniz?
  11. Bu çözümü ben de bir yerlerde okudum ancak Android'in lollipop versiyonunda sanırım bu seçeneği kaldırmışlar.
  12. 2011 yılı verilerine göre Romanya'nın tüm ihracatının %10'unu tek başına karşılayan Dacia, 1966'da kurulduğunda Renault 12'nin altyapı ve dizaynını satın almıştı. Şu anda Avrupa'nın en büyük beşinci otomobil üreticisi. 1950'de İspanya hükümetinin gayretleriyle, iç savaş sonrası ekonomiyi güçlendirmek için beş bankanın ortaklığıyla başlatılan Seat projesi, İtalyan Fiat'tan hem yatırım hem de konsept ve dizayn desteği alarak işe başlamıştı. Seat şu anda dünyanın sekizinci en büyük otomobil üreticisi. 1930ların sonunda kurulan Honda, bir garajda Toyota'ya oring imal eden ve mamulün kalitesizliği nedeniyle sözleşmesi feshedilen bir şirketti. İkinci dünya savaşı rüzgarını ve Toyota'nın dizayn çalışmalarını arkasına alarak bugün dünyanın en büyük motor üreticisi oldu. İkinci dünya savaşı rüzgarını arkasına alan bir diğer firma Volkswagen, o sırada bölgedeki irili ufaklı küçük üreticilerden biri olan Ferdinand Porsche'nin dizayn ve çalışmalarını baz alarak Adolf Hitler'in gayretleriyle kuruldu. Kuruluş aşamasında finansal desteği sağlayacak "bir babayiğit" bulunamadığı ve yeni bir otomobil fabrikası kurmanın oldukça gereksiz ve masraflı olduğu eleştirilerine rağmen üçyüz binin üzerindeki Alman vatandaşından ayda beş mark alınarak finanse edildi. Kendileri şu anda dünyanın en büyük ikinci otomobil üreticisi. Enzo Ferrari 1939'da Alfa Romeo'dan ayrılıp kendi şirketini kurduğunda ürettiği aracı Fiat dizaynı üzerine geliştirmişti. 1920'lerde kurulan BMW, Austin marka bir otomobilden devşirdiği ilk otomobil ile başarılı satış adetlerine ulaşmıştı. --- Otomobil tarihini biraz incelersek Karl Benz ve Henry Ford dışında hiç kimsenin tam olarak bir "mucit" olduğunu söyleyemeyiz. Üretim/endüstri de aynen doğa gibi evrimleşerek gelişiyor. Her girişimci bir şekilde kendisinden önceki adımları izliyor, zaman ve kaynak kaybından kaçınıyor. Yerli otomobil üretimini kıyasıya eleştirmenin, burun bükmenin, aroganlığı farklı kostümlere sokarak ifade etmenin; şu meşhur fıkrada, cehennemde çukurdan çıkmaya çalışan arkadaşlarını paçasından tutup içeri çekmeye çalışan Türklerdeki gibi genlerimize girip yerleşmiş yeteneğimizin sonucu olduğunu düşünüyorum. Irkların, renklerin, toprakların birbirine üstünlüğü olduğunu düşünen bir insan değilim. Ancak bu toprakların insanlarının da tüm insanoğlunun ilerleyişi için neler ortaya koyabileceğini görmek isterim.
  13. Focus Style paketlerde bilindiği gibi SD card/AUX girişi bulunmuyor. Bunun yerine bir adet USB girişimiz var. Bu girişe iPhone veya USB bellek bağlandığında sorun yok. Ancak üzerinde Android çalışan telefon bağladığınızda (Galaxy S4 ve Galaxy A7 denedim), telefon sürekli olarak şarja tak-çıkar yapılıyormuş gibi uyarı veriyor ve teyp ünitesinden AUX girişine basılınca da "Bağlı cihaz yok" uyarısı veriliyor. - Android Kitkat ve Lollipop sürümleriyle deneme yaptım. - Aracımın yazılım güncellemesi 30.000 bakımında serviste yapıldı. - Android'de Sistem->Aksesuarlar->Ses çıkış modu seçeneği "açık" durumda - Sistem->Geliştirici Seçenekleri->USB ses ynlndrmyi engelle "kapalı" durumda - Sistem->Geliştirici Seçenekleri->USB hata ayıklama "açık" ve "kapalı" olarak deneme yaptım Style aracında Android telefonundan USB bağlantısıyla müzik dinleyebilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
  14. Konu ölmüş ama sonradan kullanacak arkadaşlara yol göstermesi açısından bir not eklemek istedim. Parrot'un bluetooth cihazları araç ve donanım bağımsız cihazlar. Yani istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Bir defa telefonu eşleştiriyor ve sonrasında gelen aramaları cevaplayıp Parrot üzerindeki mikrofon ve hoparlörden gerçekleştiriyorsunuz. Ben Parrot Minikit Smart adlı bir modeli almış ve ses yüksekliğinden pek memnun olmadığım için kullanmayı bırakmıştım. Ancak yine de isterseniz araca bindiğinizi anlayıp güç koruma modundan otomatik çıkan modellere bakmanızı tavsiye ederim. Diğerlerini araca her bindiğinizde açmanız gerekiyor.
  15. Sorun 45bin bakımında giderildi. Debriyaj switchi adı verilen elektronik parça arızalanmış. Parça garantiden değiştirildi ve sorun çözüldü.
  16. Konut kredileri BSMV ve KKDF'den muaf.
  17. İstinye Otokoç ve Terazidere Agras reddetti. "Yasal bir engel mi var? Neden kabul etmiyorsunuz?" diye soruyorum, "yönetimden bize gelen direktif bu şekilde" diyorlar.
  18. Hiç sorma abi. Ben de Er-Ol'dan sipariş geçtim parçaları, elime geçtiğinde alıp yetkili servise götüreceğim, bakım isteyeceğim bakalım ne diyecekler...
  19. 1.6 TDCI için 17 Ağustos 2015 tarihinde İstanbul Avrupa yakası için telefonla aldığım 45.000 bakım fiyatları şöyle : 45 bin bakım : --------------------------------------------------------------------------------- asal oto maslak..........(Tel:(212) 289-9555)....550TL agras terazidere.........(Tel:(212) 612-0900)....550TL çetaş bağcılar...........(Tel:(212) 454-4000)....550TL otokoç yenibosna.........(Tel:(212) 639-5050)....530TL otokoç istinye...........(Tel:(212) 229-9555)....550TL aydoğanlar zeytinburnu...(Tel:(212) 665-8484)....500TL kar oto eyüp.............(Tel:(212) 612-4949)....530TL keleşler bayrampaşa......(Tel:(212) 417-3915)....Ulaşılamadı
  20. 1.6 TDCI aracımda bir haftadır cruise control ayarlanmıyor. Cruise control aktif hale geliyor ancak ayarlamaya izin vermiyor. Bekleme konumunda kalıyor. Speed limit çalışıyor. Ilgisi var mı bilmiyorum ama geçtiğimiz haftaya kadar marş anahtarı bi tık yapınca alırdı şimdi bir iki saniye basmam gerekiyor. Her iki sorun da aynı zamanda başladı. Bir de geniş ekran gösterge var. Fikri olan?
  21. ikidir DM atıyorum ama bir türlü cevap alamıyorum
  22. aliexpress'teki pedal takımlarına dikkatli yaklaşın. Yazdığı gibi çelik filan olmuyor. Kenar tırnakları da hemen kırılıyor. Ben bir takım aldım oradan biliyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.