Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Fren Balatası Değişimi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Var, sürekli yokuş çıkarsanız ve veya arkada ağır yük taşırsanız ağırlık dağılımı eşitlenebilir.

Sürekli arkayı kaydıran birisi, yani ESPyi devreye sokarak önce arkaları bitirebilir mi? 

• Yanıt 116
  • Görüntüleme 43,2k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• "Sinek biniyoruz biz" bugün bu tabiri öğrendim, sakin usulca araba kullanmak demekmiş, yada böyle bişey    Bende bu aralar kendi rekorumu kıracağım sanırım, şehir içinde 620km yol gideceğim diyor b

• Motorcraft ya da Fomoco kullanılıyor, Erol'dan istetebilirsin, 140-150 civarındadır orijinal fiyatı, 50 TL'ye de takarlar, işin hallolur. Servise para kaptırılacak bir işlem değildir.  Orijinal parç

• Merhabalar.42.000km civarında yüksek süratlardeki firende aşırı titreme ve fren şişmesi sebebi ile bende servise balata değişimi için gittim.Banada yazdığın fiyata yakın bi rakam söylediler yetmedi bi

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Sürekli arkayı kaydıran birisi, yani ESPyi devreye sokarak önce arkaları bitirebilir mi? 

Bence yine mümkün değil, ESP can alıcı müdahalelerini yine ağırlıklı olarak ön tekerleklere uyguladığı fren ile gerçekleştiriyor.

Tek ihtimal sürekli el freni çekerek dönenler önlerden önce bitirebilirler belki.   

Yanıtlama zamanı:

Bence yine mümkün değil, ESP can alıcı müdahalelerini yine ağırlıklı olarak ön tekerleklere uyguladığı fren ile gerçekleştiriyor.

Tek ihtimal sürekli el freni çekerek dönenler önlerden önce bitirebilirler belki.   

Yanılıyorsun, genelde hızlı viirajlarda önce ön tekerleklerin üstünden dışarı doğru kayma oluyor ve bu durumda kaydığı yönün tersindeki arka lastiğe fren uygulanıyor.

Arkadan kayma ani yük değişimlerinde görülebilir, viraj içinde fren yapmak gibi, ve göreceli daha nadir ve o zamanda kayma yönündeki ön lastik frenliyor. 

Tabii bunu kullanım tarzı da belirler kısmen. 

Yanıtlama zamanı:

Yanılıyorsun, genelde hızlı viirajlarda önce ön tekerleklerin üstünden dışarı doğru kayma oluyor ve bu durumda kaydığı yönün tersindeki arka lastiğe fren uygulanıyor. Arkadan kayma ani yük değişimlerinde görülebilir, viraj içinde fren yapmak gibi, ve göreceli daha nadir ve o zamanda kayma yönündeki ön lastik frenliyor.  Tabii bunu kullanım tarzı da belirler kısmen. 

Tabi ben esp nin ne işe yarayabileceği hususunda karlı-buzlu yolda fikir sahibi olabildiğimiz için bu şekilde yorum yaptım. Öyle kuru yolda limitte viraja giripte önden kaymaya kontra vererek düzeltebileceğimi sanmıyorum. 

Yanıtlama zamanı:

Peki benim gibi aynı anda 4 teker fren balatasını bitiren biri için tavsiyeniz nedir :)

Not: Hayır el frenini sadece arabayı stop ettiğimde kullanıyorum :)

Tabi ben esp nin ne işe yarayabileceği hususunda karlı-buzlu yolda fikir sahibi olabildiğimiz için bu şekilde yorum yaptım. Öyle kuru yolda limitte viraja giripte önden kaymaya kontra vererek düzeltebileceğimi sanmıyorum. 

Viraj Cem abinin işiymiş ben onu bilirim.

Yanıtlama zamanı:

Niye?

Biz de dönüyoruz!!!!

Sakin sakin tabi... :D

Sağlam U Dönüşü almışsın [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Yanıtlama zamanı:

Niye?

Biz de dönüyoruz!!!!

Sakin sakin tabi... :D

"Sinek biniyoruz biz" bugün bu tabiri öğrendim, sakin usulca araba kullanmak demekmiş, yada böyle bişey  :dontknow:

Bende bu aralar kendi rekorumu kıracağım sanırım, şehir içinde 620km yol gideceğim diyor bizim düldül. Bilinçli olarak değilde bi duruldum ben bu sıra sanırım.

Yanıtlama zamanı:

@Servet Özkan,

En azından sivri sinek deseydik. :D

Şehiriçi 620 km mi? Bence oldukça iyi bi değer.

Dizelle bile yapamam galiba.

Kastamonu'da 800 km yi göremiyorum nerdeyse... Tabi bunda bakım zamanının gelmiş olması büyük etken diye düşünüyorum.

Yanıtlama zamanı:

Bende bu aralar kendi rekorumu kıracağım sanırım, şehir içinde 620km yol gideceğim diyor bizim düldül. Bilinçli olarak değilde bi duruldum ben bu sıra sanırım.

Bende çok sinek biner oldum özellikle yazılımdan sonra şehir içinde iyice sinekleştim (ne demekse :blink: )  750 km. şehir içi menzil gösteriyor ve sapmadan 50 km. dir bu değer devam ediyor, çok enteresan 620 km.yi pek geçmezdi şehir içinde.

Bu arada brembo disk ve balata kullanan var mı ? bu aralar disk balata değişimi yapmam gerek (arka frenler yüksek hızda gürlüyor - titriyor)

Brembo disk balata düşünüyorum yoksa orjinalde mi kalsam karar veremedim.

Yanıtlama zamanı:

Bende çok sinek biner oldum özellikle yazılımdan sonra şehir içinde iyice sinekleştim (ne demekse :blink: ) 750 km. şehir içi menzil gösteriyor ve sapmadan 50 km. dir bu değer devam ediyor, çok enteresan 620 km.yi pek geçmezdi şehir içinde.

Bu arada brembo disk ve balata kullanan var mı ? bu aralar disk balata değişimi yapmam gerek (arka frenler yüksek hızda gürlüyor - titriyor)

Brembo disk balata düşünüyorum yoksa orjinalde mi kalsam karar veremedim.

Hakan, orj, de . kal, zira performanslı kullanımın var, her nekadar bazen sinek ( bunuda ilk kez duydum[emoji4]) kullanımın olsada, birde balatanın ses yapma riski her vakit cepte muadil kullanımlarında...

Bekir B. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

birde başlatanın ses yapma riski her vakit cepte muadil kullanımlarında...

Bu kısmı anlamadım ? Tercüme edermisin :) 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.