Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Fren Balatası Değişimi

Featured Replies

• Yanıt 116
  • Görüntüleme 42,8k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• "Sinek biniyoruz biz" bugün bu tabiri öğrendim, sakin usulca araba kullanmak demekmiş, yada böyle bişey    Bende bu aralar kendi rekorumu kıracağım sanırım, şehir içinde 620km yol gideceğim diyor b

• Motorcraft ya da Fomoco kullanılıyor, Erol'dan istetebilirsin, 140-150 civarındadır orijinal fiyatı, 50 TL'ye de takarlar, işin hallolur. Servise para kaptırılacak bir işlem değildir.  Orijinal parç

• Merhabalar.42.000km civarında yüksek süratlardeki firende aşırı titreme ve fren şişmesi sebebi ile bende servise balata değişimi için gittim.Banada yazdığın fiyata yakın bi rakam söylediler yetmedi bi

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Silecek cam suyu için bile uyarı var da balatalar için neden yok, diye bir soru geldi aklıma?

Yanıtlama zamanı:

@Cem Boneval,

Elime aldığım balata diye çıkarttıkları şeyin tamamından bahsediyorum. Vardı galiba Cem abi ya. :D  

Düşündüm de, 1,5 cm bayağı büyük bir ölçü olmuş. Ama kesin 1 cm vardı. Yine balata diye çıkarttıkları şeyin tamamından bahsediyorum. 

Yanıtlama zamanı:

ben kale marka takmıştım , yarı fiyatına türk malı ... ötme ses yapma gibi bir sıkıntım olmadı ... 

aynen bende kale taktırdım son degisımde iyidi

Yanıtlama zamanı:

Hah bak bu üsttekilerin ortasındaki çizgi var ya, o bittiğinde değişmesi lazım diye biliyorum.

Benim çıkan balatalar ile aldığım balatalar arasındaki o çizgi farkı % 50 civarında falandı.

Yine 1,5 cm yoktur diyorsanız yoktur. İddiam yok. Sanki değişmemesi gerektiğini düşündüğüm için gözüme büyük gelmiş olabilir. Ama kalan balata yüzeyi kalındı.

Amcam vardı yanımda, o balatalar yanmıştır artık, diskleri çizer boşver değiştir deyince, değiştirdim. (Bu söylediği bana hiç mantıklı gelmedi ama, ben yine de değiştirdim.)

Yanıtlama zamanı:

Eee tabi insan bazen balatalarından kolay kolay ayrılamıyor, en az bir 40bin km lik anılar var[emoji1][emoji1]

Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar, arabayı rampaya park ettikten belli bir süre sonra çalıştırdığımda yol bilgisayarında 'fren yağı seviyesi düşük'  uyarısı alıyorum.sanayideki ustam balatalardan dolayı olduğunu söyledi ama balatalar 4, 5 bin daha gider dedi.Servis balata değişi için 450 felan istiyor. gerek var mı bu parayı vermeye. bu uyarıya rağmen kullanmaya devam edeyim mi? sadece rampada park ettiğimde alıyorum bu uyarıyı

Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar, arabayı rampaya park ettikten belli bir süre sonra çalıştırdığımda yol bilgisayarında 'fren yağı seviyesi düşük'  uyarısı alıyorum.sanayideki ustam balatalardan dolayı olduğunu söyledi ama balatalar 4, 5 bin daha gider dedi.Servis balata değişi için 450 felan istiyor. gerek var mı bu parayı vermeye. bu uyarıya rağmen kullanmaya devam edeyim mi? sadece rampada park ettiğimde alıyorum bu uyarıyı

Bu forumda daha önce çok konuşulmuş bir konu arama yaparsanız ulaşırsınız.. Fabrikanın hidroliği limitte koymasından kaynaklanıyor, balata değiştirmenize gerek yok servisten rica edin biraz hidrolik eklesinler.

Yanıtlama zamanı:

Arka balatanin ön balatadan önce bitmesi mantikli mi?

Yanıtlama zamanı:

Evet çok konuşuldu...

Hidrolik ekletin.

Her balata bitti diyene de güvenmeyin.

Orijinal parça tedarik ettiğiniz sürece özel serviste yaptırmanızda bir sakınca yok. Yarı fiyatına mal olur.

Arka balatanin ön balatadan önce bitmesi mantikli mi?

Mantıklı değil ama olası. Biraz da bitmekten ne anladığımıza bağlı...

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Mantıklı değil ama olası. Biraz da bitmekten ne anladığımıza bağlı...

Arkanın önden önce bitmesine ben ihtimal vermiyorum.

Yanıtlama zamanı:

Arkanın önden önce bitmesine ben ihtimal vermiyorum.

Arka kampana, ön disk olan araçlarda ön balatalar önce biterdi. 4 teker disklerde yine böyle mi?
Yanıtlama zamanı:

Arka kampana, ön disk olan araçlarda ön balatalar önce biterdi. 4 teker disklerde yine böyle mi?

Evet, çünkü deselerasyon esnasında arabanın ağırlığı ön aks üzerine yığılır ve fren gücü de buna uygun olarak öne aktarılır.

Disk kampana fark etmez. 

İstisnası var mı?

Var, sürekli yokuş çıkarsanız ve veya arkada ağır yük taşırsanız ağırlık dağılımı eşitlenebilir.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.