Yanıtlama zamanı: Mart 17, 201412 yıl comment_227932 Balata demem o dir ki balatalar bile daha bozulmamış. Su bütün yollarda var. Frene bastığımızda bizim disklerde suya maruz kalıyor. ama bozulmuyor. bu sorunun cevabı da benim dediğim gibi. gaz pedalı hem gaz hem de fren olarak kullanılırsa fren tertibatı ile ilgili yıpranmalar bozulmalar daha az oluyor. dediğim gibi bu hız denemelerini pistlerde görmek isteriz bende diyorum ki diskin bozulmasıyla balatanın bozulması alakasız olabilir, 100 küsür binlerde disk eğilmiş ve değişmişti, daha 5000 km olmadan tekrar eğildi. umarım anlatabilmişimdir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 17, 201412 yıl comment_227985 bende diyorum ki diskin bozulmasıyla balatanın bozulması alakasız olabilir, 100 küsür binlerde disk eğilmiş ve değişmişti, daha 5000 km olmadan tekrar eğildi. umarım anlatabilmişimdir. biz neden anlaşamıyoruz anlayamıyorum. benim bahsettiğim genel olanlar. bir diskin ömrü 100.000 km civarıdır. Ortalama sürücü bu civarda diski bitirir. 5000 de bozuluyorsa istisnadır. ya disk kalitesiz, ya da gereğinden fazla zorlanmıştır vs. balatadan kasıt balataların ömrü en fazla 30-40 bin km iken daha balatanın teorik ömründen önce disk gidiyor ise o araç fazla hızlı kullanılıyor ve sürekli frenaj ile zorlanıyordur. buradan kaynaklı ısınmaların üstüne birde su geldiğinde disklerde bozuluyordur. yolarda hız sınırları belli. bu hızların üstünde kullanmakta zaten suç. bu sınırlarda kullanılınca araca pek bir şey olmuyor. diski bozacak kadar tehlikeli araç kullanıyorsanız diğer insanların canını tehlikeye atıyorsunuz demektir, yollar bu sınırlara uyan vatandaşların, pistlerde hız tutkunlarının olmalı. inşallah birbirimizi anlamışızdır. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 17, 201412 yıl comment_227991 biz neden anlaşamıyoruz anlayamıyorum. benim bahsettiğim genel olanlar. bir diskin ömrü 100.000 km civarıdır. Ortalama sürücü bu civarda diski bitirir. 5000 de bozuluyorsa istisnadır. ya disk kalitesiz, ya da gereğinden fazla zorlanmıştır vs. balatadan kasıt balataların ömrü en fazla 30-40 bin km iken daha balatanın teorik ömründen önce disk gidiyor ise o araç fazla hızlı kullanılıyor ve sürekli frenaj ile zorlanıyordur. buradan kaynaklı ısınmaların üstüne birde su geldiğinde disklerde bozuluyordur. yolarda hız sınırları belli. bu hızların üstünde kullanmakta zaten suç. bu sınırlarda kullanılınca araca pek bir şey olmuyor. diski bozacak kadar tehlikeli araç kullanıyorsanız diğer insanların canını tehlikeye atıyorsunuz demektir, yollar bu sınırlara uyan vatandaşların, pistlerde hız tutkunlarının olmalı. inşallah birbirimizi anlamışızdır. bende anlamıyorum ancak ısrarla açıklamaya çalışmaya devam ediyorum. normal bir kullanımlada disk 5000kmde bozulabilir, bunun olması için illa kalitesiz malzeme zorlama olmasına gerek yok, denk gelir ısındığı bir zamanda soğuk bir su uygun açıdan vurur disk yamulur. Başıma geldi o yüzden yazıyorum, hatta benim değil babamın başına geldi, on binlerce km kullandığı diskte sorun yokken, yetkili serviste orjinali ile değişmiş diski 5000 kmde bozan kişiyi ve hatta böyle bir genelleme yaparak kimseyi bu şekilde yargılayamazsınız. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 17, 201412 yıl comment_227993 böyle bir genelleme yaparak kimseyi bu şekilde yargılayamazsınız. kendi söylemiş 180 le giderken Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 17, 201412 yıl comment_227995 bende anlamıyorum ancak ısrarla açıklamaya çalışmaya devam ediyorum. normal bir kullanımlada disk 5000kmde bozulabilir, bunun olması için illa kalitesiz malzeme zorlama olmasına gerek yok, denk gelir ısındığı bir zamanda soğuk bir su uygun açıdan vurur disk yamulur. Başıma geldi o yüzden yazıyorum, hatta benim değil babamın başına geldi, on binlerce km kullandığı diskte sorun yokken, yetkili serviste orjinali ile değişmiş diski 5000 kmde bozan kişiyi ve hatta böyle bir genelleme yaparak kimseyi bu şekilde yargılayamazsınız. Su birikintisinden geçtikten sonra çatlayan disk bile gördüm... Eğilmesi çok çok normal Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 17, 201412 yıl comment_227996 kendi söylemiş 180 le giderken ben size genelleme yapamazsınız diyorum, normal kullanımlada bozulabilir diyorum. Ayrıca 180le giderken fren yapınca titremesi, 180le giderken bozulduğu anlamına gelmez. 200de titremeyip 100de titreyebilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 18, 201412 yıl comment_228292 Arkadaşlar, özel konu ve tartışmalar için özel mesaj var hatırlatmak isterim. Konu dışı mesajları silmek zorunda kalmak istemeyiz. Edit: Silindi bile. Lütfen insanlara faydası olmayacak şeyleri konularda yazmayın. Sevgi ve saygı ile Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 20, 201412 yıl comment_229420 kesinlikle diskin çatlamışdeğişmesi lazım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 201412 yıl comment_233276 Merhaba, arabam 20 bin km'de. Geçen hafta fren balatalarımın 4'ünüde değiştirdim. Fakat dün kemerburgaz yolunda hızım 180 civarında iken frene bastığımda direksiyonda bayağı bir sağa sola titreme yaptı. 2. denememde de yaptı aynı şeyi. Bunun nedeni nedir ? Selamlar, Bu konu için 3 kere fren diski 1 takım balata ve 4 lastik değiştirmiş biri olarak opel de böyle bir tecrübem oldu en son saydıklarım değişti v.s. arabanın jantının yamulduğunu fark ettiler jant düzeldi sorun kalmadı.Ama o sorunu bulana kadar harcadığım paranın haddi hesabı yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 201412 yıl Yazar comment_233453 Selamlar, Bu konu için 3 kere fren diski 1 takım balata ve 4 lastik değiştirmiş biri olarak opel de böyle bir tecrübem oldu en son saydıklarım değişti v.s. arabanın jantının yamulduğunu fark ettiler jant düzeldi sorun kalmadı.Ama o sorunu bulana kadar harcadığım paranın haddi hesabı yok. Jantın yamulması garip gerçekten kendi aracım adına konuşayım yamulmamıştır. Çünkü o kadar sert bir çukura falan düşmedim. Önerileriniz için teşekkürler Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 201412 yıl comment_233456 Disk değiştirmeden zaten dikkatli bir şekilde jant ve lastiklerin kontrol edilmesi ve balans ayarının yapılması lazım öncelikle. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 201412 yıl comment_233529 Disk değiştirmeden zaten dikkatli bir şekilde jant ve lastiklerin kontrol edilmesi ve balans ayarının yapılması lazım öncelikle. sadece frende titriyorsa doğrudan disk diyemezmiyiz abi? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 201412 yıl comment_233531 sadece frende titriyorsa doğrudan disk diyemezmiyiz abi? Aksama binen ekstra bir güç var. Gittiğinden daha çok durduğu göz önüne alınırsa direkt denemez bence. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 2, 201412 yıl comment_233579 sadece frende titriyorsa doğrudan disk diyemezmiyiz abi? Olasılık çok yüksek ama kesin değil Aslında disk kaynaklı olduğu zaman durmaya çok yakın hızlarda hafif frene bastığınızda frende tutma - bırakma - tutma - bırakma şeklinde bir his oluyor. Bu kesin disk kökenli olduğunu gösterir. Ama yakalamak için hem ayak hem k.ç duyarlı olmalı... Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 2, 201412 yıl comment_233581 Olasılık çok yüksek ama kesin değil Aslında disk kaynaklı olduğu zaman durmaya çok yakın hızlarda hafif frene bastığınızda frende tutma - bırakma - tutma - bırakma şeklinde bir his oluyor. Bu kesin disk kökenli olduğunu gösterir. Ama yakalamak için hem ayak hem k.ç duyarlı olmalı... cmaxte iki kere başımıza geldi abi, ilkinde 110-130 arasında hafif frende direksiyon titriyordu sadece, direk disk diyip değiştirdiler. ikincisinde, daha yüksek hızları hatırlamıyorum ancak dediğin gibi durmaya yakın tarif ettiğin şekilde oluyordu. direksiyonda kollarımı titretecek kadar titriyordu, o şekilde sattık.. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın