Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus Iii Ecoboost Kaza Sonrası Parça Temini


Ergenç Karacabey

Soru

Arkadaslar Merhaba. 2011 focus III ecoboost aracımla 3 gun önce  sehırler arası seyehat halindeyken talihsiz bir sekilde kaza yaptım.Fethiye-burdur yolunda burdura yakın mevkide yolun genıs ve sabah saatinde boş olmasından dolayı viraja 150-160 km civarı girdim ve virajı döndügüm de karsımda yol ortasında durmus bnm şeritimde kamyon ve yanında transit connet marka aracı buldum diger karsı serittende araba geliyordu ancak 100-110 km kadar düşüre bildim ve connect e arkadan carptım :(( benm sag el tarak kemıgı kırık artık nereye carptım bilmiyorum basımı dikiz aynasına carpmısım ufak bi kesıkle kurtuldum buna şükür..üzücü olan bir gun önce gece Alkol almıstım alkolmetrede cıkmasada yapılan kan testinde alkol cıktı dolayısyla butun suc bana kaldı ve kaska aracı karsılamayacak(bu konuda dikkatli olmanızı öneririm) .surucu-yolcu airbag kaput ve sag camurluk tampon ve sag far degişecek aracımın kaput ortasından sag ön komple içeri girdi artık sökülünce ne masraflar cıkacak bilemiyorum.servis min 25bin tl yi bulacagını söyledi bu haliyle araca 25 bin zaten veriyorlar tek secenegim parcalı kendim bulup kendı ustama yaptırmak. cıkma yada orjınal parca bulma konusunda cok yardıma ihtiyacım olacak 22.000 km de aracı 25 bin tlye hiç etmek istemiyorum arabamada cok düşkündüm vazgecemicem yardım ve önerilerinizi bekliyorum 

Ergenç Karacabey tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Mesela ben midemi küçülttürdüğüm için içtiğim alkol hızlıca kanıma karışıyor. Aniden şarhoş oluyorum ve üfledimde alkol çıkmıyor

Bu mantıklı değil, cihaz doğrudan kandaki alkolu ölçüyor, bunuda kandan akcigere geçip hava ile birlikte dışarı atılan alkolden yapıyor. Ölçümün mide ile alakası yok yani. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
.0.50 promil altinda ise ödemek zorunda imiş.

Arkadaş yazdı, maalesef 0,53 promil.

 

 

Kaza yapsam kesin ben suçlu olurum, fakat üfleyince çıkmayacak.

Alkol tüm sindirim sisteminden emilir ama en az emilim midede olur. Hele ki mide dolu ise midede daha uzun süre kalacağı için etkisini daha geç gösterir.  Emilen alkol ise karaciğerde metabolize edilerek önce toksik olan asetaldehide sonra da zararsız olan asetik asite dönüşür. Bunun yanında alkol ter, idrar  ve nefes yolu ile de atılır ve nefesten alkol ölçümü bu son özelliğine bağlıdır. Yani senin sarhoş olma süren daha çabuk ve sarhoş kalma süren daha kısa olabilir ama bu yine de birkaç saat içinde yapılacak ölçümlerde sana avantaj sağlamaz. 

Bu arada alkol metabolizmasını hızlandıran yani etkisini arttıran önemli bir madde de fruktoz yani meyve şekeridir, akşamcıların niye meyveyi meze yaptığını anlamışsınızdır sanırım. 

 

Kanda çıkıyorsa da, 10 gün önce de alkol almış olsanız, teorik olarak etkisi devam ediyor demek değil midir?

Kanın alkolden arınması vücut ağırlığına ve içtiği miktara bağlıdır. 80 kg bir erkek erişkinde kabaca duble rakı bazında gidersek biri için 3, ikisi için 5 üçü için 8, dördü için 10-12 saat koymak lazım, beşi içinse ç..ş demekten başka çare yok! 

Etkisi de kişiden kişiye değişir, ama promil bazında olumsuz yönleri özetlersek:

<0,6 İnhibisyon ve konsantrasyon azalması, artısı hoş bir neşelilik hali

0,6-1,0 Duygusal körelme, inhibisyonların tümden yok olması, mantık sapmaları, görme bozuklukları (çevre görüşü ve derinlik azalır, parlaklık rahatsız eder)

>1,0 -<2,0 Kendini büyük görme, duygusal hezeyanlar, motor kontrol, refleksler, tepki süresi çok azalır, libido da öyle :)

>2,0 Ayakta duramaz, araba kullanmaya etkilerini hiç yazmayalım.

Sonuçta 1,5 promil ve üstünde kaza kaçınılmazdır.

 

Son söz: Alkol alınca araba kullanma eşiğini hesaplamanın anlamı olmaz, Azrail pazarlığa açık değildir, ya taksi tutacaksın ya da yerinde kalacaksın!

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Arkadaslar yaptıgım hasar-parca arastırmasından sonra  min. 12 k gibi masraf cıktı aracı 26 k ya sanaiide bir ustaya sattım bugün.

Mantıklı olanda buydu sanırım çünkü yaptırsam min 38 k ya kazalı bir araba olacaktı elimde.yaza kadar ehliyetimde yok biraz daha  para tutup yaza bi araba bakıcaz artık

herkese önerilerinden dolayı tesekkur ederim.

hayırlı olsun bencede en mantıklı olanı yapmışınız ..Birde siz ve arkadaşlar 26k  43k yazmışınız burdaki " k " nin anlamı nedir anlayamadımda o yüzden sordum TL artık "k" harfi ile mi ifade edilmeye başladı da benim haberim yok :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

hayırlı olsun bencede en mantıklı olanı yapmışınız ..Birde siz ve arkadaşlar 26k  43k yazmışınız burdaki " k " nin anlamı nedir anlayamadımda o yüzden sordum TL artık "k" harfi ile mi ifade edilmeye başladı da benim haberim yok :)

 

K = 1.000

M = 1.000.000

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

1,3 promil alkollü halde kaza yapıp Yargıtay kararı ile kazanın alkol nedeni ile olmadığını kanıtlayarak hukuki yönden haklılığını kanıtlayan kazazedeler varmış aklınızda olsun..ama yinede siz siz olun alkollü iken araç kullanmama ya dikkat edin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu mantıklı değil, cihaz doğrudan kandaki alkolu ölçüyor, bunuda kandan akcigere geçip hava ile birlikte dışarı atılan alkolden yapıyor. Ölçümün mide ile alakası yok yani.

 

Midem küçültüldüğü ve anatomisi değiştiği için içtiğim sıvılar pilor kısmına gidiyor. Mide hacmim 150-200 cc kadar olduğu için midemde katı bir şey varsa bir sıvı almam mümkün olmuyor. Bu yüzden mideme dolan alkol hemen barsaklarımdan emilime başlıyor.Aniden emilen alkol(sek içerim genellikle :kıhkıh: ) birden bire leyla yapıyor beni. Alkolü içtim ve etkisini göstermesi abartısız söylüyorum  max 5 dakika. Antalya'lı olup,alkolle arası olanlar bilir Khoffner'da alkol test cihazı var. O etkisini göstermiş ve bende güzel bir keyif yaratan alkollü halimde çıkmıyor alkol. Ama yolda yürürken düşmemeye,rezil olmamaya çok dikkat edercesine alkollü oluyorum. Gördüklerim bulanık o derece.Yine de çıkmıyor. Kanda çıkar mı bilmem bilemem...

 

 Normal bir midede belirli bir zaman bekler midenin çukurumsu yapısından ötürü. Bende böyle bir durum yok.


Alkol tüm sindirim sisteminden emilir ama en az emilim midede olur. Hele ki mide dolu ise midede daha uzun süre kalacağı için etkisini daha geç gösterir. Emilen alkol ise karaciğerde metabolize edilerek önce toksik olan asetaldehide sonra da zararsız olan asetik asite dönüşür. Bunun yanında alkol ter, idrar ve nefes yolu ile de atılır ve nefesten alkol ölçümü bu son özelliğine bağlıdır. Yani senin sarhoş olma süren daha çabuk ve sarhoş kalma süren daha kısa olabilir ama bu yine de birkaç saat içinde yapılacak ölçümlerde sana avantaj sağlamaz. Bu arada alkol metabolizmasını hızlandıran yani etkisini arttıran önemli bir madde de fruktoz yani meyve şekeridir, akşamcıların niye meyveyi meze yaptığını anlamışsınızdır sanırım.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

öncelikle aracınızın mutlaka değişmesi gereken parçalarının listesini çıkartın Ankara ostime gidin çıkma orjinal parçalarınızı buradan temin edip taktırın 1400 tl olan parçayı 350tl alabirsin

 

 

Arkadaş satmış bile ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.