Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 201312 yıl comment_207737 Mesela ben midemi küçülttürdüğüm için içtiğim alkol hızlıca kanıma karışıyor. Aniden şarhoş oluyorum ve üfledimde alkol çıkmıyor Bu mantıklı değil, cihaz doğrudan kandaki alkolu ölçüyor, bunuda kandan akcigere geçip hava ile birlikte dışarı atılan alkolden yapıyor. Ölçümün mide ile alakası yok yani. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 201312 yıl comment_207739 Kimin alkole toleransı var kimin yok onun muhakemesini yapamazlar. Kanda çıkıyorsa da, 10 gün önce de alkol almış olsanız, teorik olarak etkisi devam ediyor demek değil midir? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 201312 yıl comment_207747 .0.50 promil altinda ise ödemek zorunda imiş. Arkadaş yazdı, maalesef 0,53 promil. Kaza yapsam kesin ben suçlu olurum, fakat üfleyince çıkmayacak. Alkol tüm sindirim sisteminden emilir ama en az emilim midede olur. Hele ki mide dolu ise midede daha uzun süre kalacağı için etkisini daha geç gösterir. Emilen alkol ise karaciğerde metabolize edilerek önce toksik olan asetaldehide sonra da zararsız olan asetik asite dönüşür. Bunun yanında alkol ter, idrar ve nefes yolu ile de atılır ve nefesten alkol ölçümü bu son özelliğine bağlıdır. Yani senin sarhoş olma süren daha çabuk ve sarhoş kalma süren daha kısa olabilir ama bu yine de birkaç saat içinde yapılacak ölçümlerde sana avantaj sağlamaz. Bu arada alkol metabolizmasını hızlandıran yani etkisini arttıran önemli bir madde de fruktoz yani meyve şekeridir, akşamcıların niye meyveyi meze yaptığını anlamışsınızdır sanırım. Kanda çıkıyorsa da, 10 gün önce de alkol almış olsanız, teorik olarak etkisi devam ediyor demek değil midir? Kanın alkolden arınması vücut ağırlığına ve içtiği miktara bağlıdır. 80 kg bir erkek erişkinde kabaca duble rakı bazında gidersek biri için 3, ikisi için 5 üçü için 8, dördü için 10-12 saat koymak lazım, beşi içinse ç..ş demekten başka çare yok! Etkisi de kişiden kişiye değişir, ama promil bazında olumsuz yönleri özetlersek: <0,6 İnhibisyon ve konsantrasyon azalması, artısı hoş bir neşelilik hali 0,6-1,0 Duygusal körelme, inhibisyonların tümden yok olması, mantık sapmaları, görme bozuklukları (çevre görüşü ve derinlik azalır, parlaklık rahatsız eder) >1,0 -<2,0 Kendini büyük görme, duygusal hezeyanlar, motor kontrol, refleksler, tepki süresi çok azalır, libido da öyle >2,0 Ayakta duramaz, araba kullanmaya etkilerini hiç yazmayalım. Sonuçta 1,5 promil ve üstünde kaza kaçınılmazdır. Son söz: Alkol alınca araba kullanma eşiğini hesaplamanın anlamı olmaz, Azrail pazarlığa açık değildir, ya taksi tutacaksın ya da yerinde kalacaksın! Aralık 28, 201312 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 201312 yıl Yazar Solution comment_207799 Arkadaslar yaptıgım hasar-parca arastırmasından sonra min. 12 k gibi masraf cıktı aracı 26 k ya sanaiide bir ustaya sattım bugün. Mantıklı olanda buydu sanırım çünkü yaptırsam min 38 k ya kazalı bir araba olacaktı elimde.yaza kadar ehliyetimde yok biraz daha para tutup yaza bi araba bakıcaz artık herkese önerilerinden dolayı tesekkur ederim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 201312 yıl comment_207801 @Ergenç Karacabey, Elinizde varsa aracınızın kazalı fotoğraflarını görmek isterim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 201312 yıl Yazar comment_207802 @Ergenç Karacabey, Elinizde varsa aracınızın kazalı fotoğraflarını görmek isterim. malesef.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 201312 yıl comment_207811 Arkadaslar yaptıgım hasar-parca arastırmasından sonra min. 12 k gibi masraf cıktı aracı 26 k ya sanaiide bir ustaya sattım bugün. Mantıklı olanda buydu sanırım çünkü yaptırsam min 38 k ya kazalı bir araba olacaktı elimde.yaza kadar ehliyetimde yok biraz daha para tutup yaza bi araba bakıcaz artık herkese önerilerinden dolayı tesekkur ederim. hayırlı olsun bencede en mantıklı olanı yapmışınız ..Birde siz ve arkadaşlar 26k 43k yazmışınız burdaki " k " nin anlamı nedir anlayamadımda o yüzden sordum TL artık "k" harfi ile mi ifade edilmeye başladı da benim haberim yok Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 201312 yıl comment_207812 hayırlı olsun bencede en mantıklı olanı yapmışınız ..Birde siz ve arkadaşlar 26k 43k yazmışınız burdaki " k " nin anlamı nedir anlayamadımda o yüzden sordum TL artık "k" harfi ile mi ifade edilmeye başladı da benim haberim yok K = 1.000 M = 1.000.000 Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 201312 yıl comment_207817 1,3 promil alkollü halde kaza yapıp Yargıtay kararı ile kazanın alkol nedeni ile olmadığını kanıtlayarak hukuki yönden haklılığını kanıtlayan kazazedeler varmış aklınızda olsun..ama yinede siz siz olun alkollü iken araç kullanmama ya dikkat edin. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 201312 yıl comment_207831 Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 29, 201312 yıl comment_207856 Bu mantıklı değil, cihaz doğrudan kandaki alkolu ölçüyor, bunuda kandan akcigere geçip hava ile birlikte dışarı atılan alkolden yapıyor. Ölçümün mide ile alakası yok yani. Midem küçültüldüğü ve anatomisi değiştiği için içtiğim sıvılar pilor kısmına gidiyor. Mide hacmim 150-200 cc kadar olduğu için midemde katı bir şey varsa bir sıvı almam mümkün olmuyor. Bu yüzden mideme dolan alkol hemen barsaklarımdan emilime başlıyor.Aniden emilen alkol(sek içerim genellikle ) birden bire leyla yapıyor beni. Alkolü içtim ve etkisini göstermesi abartısız söylüyorum max 5 dakika. Antalya'lı olup,alkolle arası olanlar bilir Khoffner'da alkol test cihazı var. O etkisini göstermiş ve bende güzel bir keyif yaratan alkollü halimde çıkmıyor alkol. Ama yolda yürürken düşmemeye,rezil olmamaya çok dikkat edercesine alkollü oluyorum. Gördüklerim bulanık o derece.Yine de çıkmıyor. Kanda çıkar mı bilmem bilemem... Normal bir midede belirli bir zaman bekler midenin çukurumsu yapısından ötürü. Bende böyle bir durum yok. Alkol tüm sindirim sisteminden emilir ama en az emilim midede olur. Hele ki mide dolu ise midede daha uzun süre kalacağı için etkisini daha geç gösterir. Emilen alkol ise karaciğerde metabolize edilerek önce toksik olan asetaldehide sonra da zararsız olan asetik asite dönüşür. Bunun yanında alkol ter, idrar ve nefes yolu ile de atılır ve nefesten alkol ölçümü bu son özelliğine bağlıdır. Yani senin sarhoş olma süren daha çabuk ve sarhoş kalma süren daha kısa olabilir ama bu yine de birkaç saat içinde yapılacak ölçümlerde sana avantaj sağlamaz. Bu arada alkol metabolizmasını hızlandıran yani etkisini arttıran önemli bir madde de fruktoz yani meyve şekeridir, akşamcıların niye meyveyi meze yaptığını anlamışsınızdır sanırım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 29, 201312 yıl comment_207867 @Çağlar Kasımoğlu Kardeşim sen yinede içmemeye çalış.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 29, 201312 yıl comment_207872 öncelikle aracınızın mutlaka değişmesi gereken parçalarının listesini çıkartın Ankara ostime gidin çıkma orjinal parçalarınızı buradan temin edip taktırın 1400 tl olan parçayı 350tl alabirsin Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 29, 201312 yıl comment_207873 öncelikle aracınızın mutlaka değişmesi gereken parçalarının listesini çıkartın Ankara ostime gidin çıkma orjinal parçalarınızı buradan temin edip taktırın 1400 tl olan parçayı 350tl alabirsin Arkadaş satmış bile ... Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 29, 201312 yıl comment_207881 K = 1.000 M = 1.000.000 hangi dilde bu Yakup kardes veya hangi durumda kullanılıyor ? Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın