Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl comment_203554 Geçen ay aldığım aracımla ilgili aslında sorun mu normal mi tam emin olamadığım bir durum hakkında fikirlerinize acil ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler. Sorunuma gelince daha önce hep benzinli araç kullandım. Bu araç ilk sıfır ve dizel aracım. Gecenler de 30 km lik yolun nerdeyse 10 km si falan hararet göstergesi hic kıpırdamadı. herhalde soğuktan bozuldu yada donup kaldı diye düşünmüştüm. 10 km gittikten sonra yükselmeye başladı ve normal değerine geldi sorun yok diye düşündüm. Esas sorunum ise bugün başıma geldi. Hava sıcaklığı -5 derecedeydi. Aracım tamamen soğukken düğmeye basar basmaz çalıştı. bu durum beni biraz şaşırttı. Okuduğum ve daha önce bundan daha yüksek hava sıcaklıklarında bile buji resmi çıkıp bir süre bekler öyle çalışırdı. Bugün -5 te basmamla çalışması bir oldu. daha sonra yola çıktım. 10 km ilerledikten sonra geçen sefer ki gibi hararet göstergesi kıpırdamaya başladı ve tam ortaya geldi. Dizeller bu normal mi aracımda bir arıza mı var? 30 km yol gittikten sonra markette birsey almak için market önünde durdum. motoru stop ettirmeden rölantide çalışmaya devam etti. 1 dakika içerisinde Hararet göstergem 0 diyeceğim ama 0 yok sanırım 60 yazan yere yani en alt dibe geldi. Bir sorun mu var acaba 1 aylık araba bunlar normal mi dizel araçta? Yada göstergelerimde arıza olabilir mi? sonradan büyük ekran taktırmıştım. Biraz da ondan tedirginim aslında. Biraz uzun oldu sanırım ama bu konuda aşırı pimpiriklendiğim için yorumlarınızı bekliyorum. Aralık 8, 201312 yıl Oğuz Gün tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl comment_203556 Hararetin geç kalkması dizel araçlarda normaldir. Yolculuk esnasında hararet düşüyor mu ? Düşüyorsa termostat' ta sıkıntı olabilir. Diğer bahsetmiş olduklarınız normal sıkıntı yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl comment_203557 Araçta herhangibir sorun yok. Çalışma olayı zaten eğer ısıtma gerekirse çalışmaz sizi bekletir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl Yazar comment_203559 peki motor sıcakken 30 km yol yapıp durduğumda motoru stop ettirmeden rölantide çalışırken 1 dakika içerisinde hararet ibresinin en dibe inmesi norml mi? Hareket esnasında düşme olmadı. 10 km den sonra hararet ibresi normal olması gereken yere geldi ve duruncaya kadar devam etti. market önünde durakladığımda rölantide iken ibre dibe dayandı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl comment_203560 Normal değil. Soğutma suyu ile ilgili bir sıkıntınız olabilir. Yetkili servise kontrol ettirin derim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl comment_203561 Lütfen burayı inceleyin motor'a takılmayın Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl comment_203564 1 dakika içinde inmez ama havalandırma açıksa normalden biraz daha hızlı düşer. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl Yazar comment_203566 Verdiğiniz linkin 3 sayfasın da okudum. Hararetin geç yükselmesi normalmiş buna emin oldum. Ama normalde iken durup rölantide çalışması ve 1 dakika içerisinde hararet ibresinin en dibe gelmesi hakkında bir yorum göremedim. Rölantide çalışırken kalorifer sıcak üflüyordu ve dış ortam ısısı -4 derece idi. Ben yarına en iyisi aracı hafta sonu servise götüreyim. Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl comment_203569 Kontağı çevirirken soldaki OK tuşuna basılı tutun. Sonrasında ekranda Test yazana kadar çekmeyin elinizi. Test yazdıktan sonra aşağı doğru ok tuşlarıyla ilerleyip hararetin dijital olarak gösterildiği ekrana gelerek takip edebilirsiniz. Bizim motolar malesef gerçekten çok yavaş ısınıyor. Ama neyseki klima ısıtma işlevini yerine getirmeye çok geç başlamıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl comment_203584 Rölantide çalışırken kalorifer sıcak üflüyordu ve dış ortam ısısı -4 derece idi. normal. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 201312 yıl comment_203607 olmaz diye bir şey yok soğuklarda 30 km kısa mesafe zaten yazmışsınız 10 km sonra ısındı diye ama tam ısınma olmuyor mesela.. ben geçen hararet göstegesi olması gereken yere gelir gelmez baktım test menüsü motor ısısını 70 derece gösteriyordu..tam 90 dereceleri yeni görmüşken durduysanız soğuma yapabilir.. siz götürün içiniz rahat etsin Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203716 Anladığım kadarı ile yeni Focus'larda hararet göstergesi ara değerleri göstermiyor, soğuk - normal sıcak - aşırı sıcak olmak üzere üç ön tanımlı konumu var. Dizellerin kış şartlarında doğru dürüst ısınmadığı da düşünülürse ilk iki kademe arasında gidip gelmesi normal sizde rölantide olduğu gibi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203720 Bende garip bisi ile karşılaştım.bugun hatane ile ev arasi 10 km. esimi beklerken birkac dk arac çalıştı. sonra ilaclarimi unuttum diye bir km sonra kavsaktan geridondum araci calisir vaziyette bitaktim. sonra döndüm eve geldim arabayi stop ettirdim. ve bi baktım fan çalışıyor. alla.alla.dedim kontagi çevirdim baktim 60 80 arasi bişi. Radyatör suyuna flan baktım eksik yok. hava soguklugu -4 idi simdi bu fan niye açıldı. Arabayi ne kadar sıkıştırirsam sikistiriyim o aralkta yapacagini sanmiyorum. ki kar da yağıyor du hic basmadim bile Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203725 Focus'larda benzinli - dizel fark etmiyor fanın araç stop ettikten sonra çalışması olağan bir durum. Dizellerde DPF rejenarasyonu nedeniyle olabilir, yaygın bir kanı stop ettikten turboyu rüzgarlayarak soğutmak için olduğu yönünde (nasıl olacaksa), nedeni her ne ise çalışıyor işte... Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 201312 yıl comment_203735 Bu sabah izmirde arabaya bindim dış ortam sıcaklığı -1 derece. Aracım herzaman olduğu gibi 3-4 km. sonra motor sıcaklığı göstermeye başladı. Yasizde bir sorun var 10km. sonra ısınıyor yada bende bir sorun var 3-4km. sonra ısınıyor. (Şimdi yazarken aklıma geldi aktif ön ızgara var mı sizde?) Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın