Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Aracı Güneşe Park Etmek

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Sizce aracı 30 derece sıcağın altına hiç bir koruma olmaksızın park etmenin ne zararı olur?Bazıları torpidoya koruyucu güneşlik felan koyuyor hatta nemli bez serenler var.Bunu yapmalı mıyız?

• Yanıt 31
  • Görüntüleme 7,2k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Oğlum arabanın dibine kadar geliyorsun da niye bir ziyaretime gelmiyorsun? Ayıp oluyor bak... Hastane numaram 249 6563, odadaysam uğra lütfen. Sera etkisine gelince, camlar kapalı iken akşam geldiğ

• Çağlar Sertan KASIMOĞLU
    Çağlar Sertan KASIMOĞLU

Hastane yoğun oluyor.Sizin mesai saatleri dışında görüşürüz müsait bir gününüzde:) Hem Antalya hem siyah araba olunca durumlar vahim. Bugün güneşte kalmış siyah arabayı açar açmaz şortla deri koltuğa

• Çağlar Sertan KASIMOĞLU
    Çağlar Sertan KASIMOĞLU

Benim aracıma ber gün kakalarını yapıyor o lanet kuşlar. Ufak tefekte değil, deve kuşu mudur nedir? Tavandan başlıyor maşbiyele kadar uzanan beyaz bir hat Sanatsal çalışma yapıyorlar. Hergün yıkatmak

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

O nemli bszi koyan gorur iki gun sonra

Sen koyuyor musun güneşlik felan.

Yanıtlama zamanı:

pek bişey olacağını sanmıyorum en fazla içerisi hamam gibi olur bindiğinde biraz pişersin önceki arabam koyu renkti içi çok ısınıyordu ama hiç bununla ilgili bi sorun yaşamadım

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bi güneşlik temin edelim o zaman.Torpido felan çatlar mı diye sordum ama bişey olacağını sanmıyorum.

Yanıtlama zamanı:

İzmirde yaz ortasında aracın göstergesinde 50 derece görülebiliyor; ben mümkün olduğunca gölge; gölge bulamazsam mutlaka özellikle gösterge panelinin üzerine gelecek şekilde güneşlik koyarım ve en önemlisi ön 2 camı en az 1 parmak açık bırakırım.

Yanıtlama zamanı:

Aynen, dün akşam arabaya bindiğimde 46 derece idi.

Antalya'da yazın 50+ çok görüyoruz. Torpido o kadar sıcağa kaç yıl dayanır bilemem. 

Bir güneşlik almakta yarar var, ancak cam çok büyük büyük ebad alın.

Bende bu var ve iş görüyor: http://www.hepsiburada.com/liste/dreamcar-mavi-gumus-1-kalite-metalize-guneslik-balonlu-jumbo-boy-75x165-cm-1104503/productDetails.aspx?productId=otev1104503&categoryId=20037833&SKU=OTEV1104503&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_start_index%3d0%26fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotev1104503%26fh_lister_pos%3d1%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dg%255cu00fcne%255cu015flik%26fh_refview%3dsearch

Ayrıca bundan önceki aracımda baştan Ziebart yapılmıştı, sonra da yıllık gereğinde pasta + cila olurdu, ama 8.yıldan sonra tavan verniğinde yanma olmuş ve giderek genişleyen bir alan matlaşmıştı, satmadan boyattım.

Beri taraftan ağaç altlarına da dikkat etmek lazım, hasta olup fena halde reçine dökebiliyorlar ki o güneşten bile zararlı. Reçine + güneş ise en iyi kombinasyonu  :kıhkıh:

İzmirde yaz ortasında aracın göstergesinde 50 derece görülebiliyor; ben mümkün olduğunca gölge; gölge bulamazsam mutlaka özellikle gösterge panelinin üzerine gelecek şekilde güneşlik koyarım ve en önemlisi ön 2 camı en az 1 parmak açık bırakırım.

Yanıtlama zamanı:

Cem Abi bu çok iyi oldu bende alayım; yeteri kadar büyük bir güneşlik bulamıyordum.

Evet ağaçlara dikkat; birde küçük bir hatırlatma kuru otların üzerine dizelleri park etmemek gerek; DPF devreye girdiğinde anormal bir sıcaklık yayıyor.

Kitapçıkta da var bu uyarı.

Yanıtlama zamanı:
Bi güneşlik temin edelim o zaman.Torpido felan çatlar mı diye sordum ama bişey olacağını sanmıyorum.

torpidoyu çatlatmak için 20 sene binmen lazım :)  dedemin 91 model doğan arabasının torpido çatlamıştı :) araç 60 000 km :)

Tolga Başaran tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

cmaxin direksiyonun ortasında çatlak var, güneştenmidir bilmiyorum. ama hiç sanmıyorum.

puntonun yolcu airbag kapağı çatlıyor kronik sorunmudur bilmiyorum bende olmadı

sonatanın aynı şekilde kapak çatlamış.

ben mümkün olduğunca ağaç altına park etmem güneşlik kullanmayada üşeniyorum ama Cem abinin paylaştığından alıp uzun süreli parklarda kullanmayı planlıyorum. Ama gerçekten yanıyor arabanın içi hele metal kısımlar el değmeyecek kadar ısınıyor :) Puntoda çakmak patlamıştı   :)

puntoda(7 sene) cmaxte(7,5 sene) izmir güneşinde bir sorun olmadı. 

Ozan Karsavuran tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Bende var güneşlik önceki aracımdan kalma. Cem Abinin verdiğinin renginden ama küçük boyu. Daha büyüğünü alıcam mecburen.

Yanıtlama zamanı:

hyundai accent vardı eskiden..çerkezköyde yaz kış dışarda dururdu...güneşten direksiyon üstü yanmıştı...

balıkesirde garajımız var...dışarda park ettiğimde kullanmak için herhangi bir şeyim yok..2-3 saat güneşlensin kerata :P

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.