Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Alp F.

Üye
  • Toplam İleti

    69
  • Katılım

  • Son ziyaret

Alp F. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    konya
  • Arabam:
    '13 focus TDCİ style
  • Meslek:
    doktor
  • Cinsiyet:
    Bay

Alp F.'s Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

23

Toplam Beğeni

  1. Octavianin dis tasarimi tabiki bir focus kadar degil.hatta bu konuda belki de c segmentinin en geride kalanlarindan. Arka stoplari her ne kadar led de olsa tasarimi son donem yeni nesil araclarinkinden geride kaliyor. Dis tasarimi icin ancak sade kelimesi kullanilabilir. Zaten ben de dis tasarimi icin tercih etmemistim. Ancak ic tasarim oyle degil. kullanisli genis ve goze hos geliyor. Bolero ekran kullanimi dokunmatigi yol bilgisayari yeterli duzeyde. Ornegin yol bilgisayari yakit tuketimini gidilen mesafe miktarini 3 farkli sekilde veriyor. Yakit aldiktan sonra, her calistirmadan sonra ve 0 km den beri olan degerler olarak. Donanimi da iyi durumda. Ornegin bi xenon farlar opsiyon olarak jetta ve focusta sirasiyla 3500 ve 3900 tl iken octavia elegance donanimda standart. Hatcbach bagaj mantigi dezavantaj degil aksine avantajdir. Bu sayede arka bagajin girisi yukleme agzi cok genisliyor ve ekstradan konulan arka cam silecegi focusta keske olsa diye aradigim bir ozellikti.
  2. Araci alali 2 gun oldu karsilastirmak icin daha cok tecrubem yok ama ilerde detayli bir karsilastirma yapabilirim belki. Ama su anki tecrubelerime gore focusun avantajlari sunlar: 1. Focusun direksiyon hissi daha guzel. Octavianin direksiyonu daha sert ve gec tepkili 2.focusun hiz sabitleme sistemi cok daha basarili. Octavianin hiz sabitleme sistemini ergonomik bulmadim Octavianin avantajlari: 1.konfor hissi daha iyi 2.yol bilgisayari ve bolero ekranin kalitesi cok iyi 3.ic mekan genisligi 4.bi-xenon farlar Her iki aracin yol tutusu, yol ve ruzgar sesi, fren sistemi konusunda bir fark goremedim. Dsg ariza ihtimaline gelince zaten ilk 2 yil garantisi var. Sonra da iyi niyet garantisi hic yoktan iyidir.ama herseye ragmen dsg o kadar konforlu ki riskleri goze alinmayacak gibi degil. Servis konusunda konya skoda hakkinda pek de iyi seyler duymadim ama nasil olsa ankarada birkac tane daha servis var.
  3. Benzer bir kazayi arkadasimin arabasinda yasamistim.fikir vermesi acisindan Olay soyleydi: Sehir ici cevre yolu 3 seritli yolun orta seridinde seyrederken arkadas sagdaki tali yola girmek icin ( bu arada dumduz yoldan bahsediyorum isik gobek falan yok yani) arkadas direk orta seritten sagdaki tali yola donmeye basladi. Sinyal da yakmamisti. Tam bu sirada sag seritte arkadan gelen arac uzun bir fren yapmasina ragmen sag arkadan bize vurdu. Ben sucu % 100 bize verirler diye beklerken arkadan vurdugu icin sucun tamamini onlara verdi eksper.
  4. Evet sifir bayiler malesef fiyatta cok indirim yapmiyorlar. Liste fiyatina yakin mal oldu
  5. Arkadaslar focus 3 dizel style dan octavia dizel dsg elegance'a gecis yaptim. sebepleri onem sirasina gore sunlardi :(gerekceler subjektif olup tamamen kendi fikirlerimdir) 1.dizel otomatik tercihi (Belki birkac ay sonra focusun dizel otomatigi gelecek ancak bugune kadar hep focus kullandim baska marka araclari da denemek istedim 2.ic mekan darligi (Focus 3 un hem bagaj hacmi hem de diz mesafeleri daha iyi olabilirdi 3.rolantideki titreme (Malesef dizel focuslarin bazilarinda var ve servisler bunu normal kabul ediyor. Cozum olarak sunulan yazilim guncelleme ve motor kulakciklarin degisimi ise her zaman kalici cozum olmayabiliyor
  6. Maliye bakani aciklama yapmis otv zammi gundemimizde yok diye.
  7. Kirtasiyeden aldım 502 diye bi yapistirici. Heryerde var. 2 ay gecti şimdilik problem yok.
  8. Benim de her iki arka kapi fitilleri birlesme yerlerinden sokuldu. Yapistirici ile yapistirdim. Daha tekrarlamadi ama
  9. programı indirdim deneme amaçlı bilgileri girdim ama poliçe sorgula bölümü çalışmıyor. profil oluşturduğum halde kayıt bulunamadı diyor. ya programda hata var ya da bende
  10. Dizel powershifte niyetlenmistim ama Bu konuyu okuyunca korktum dogrusu. Tabi bir de bu sorunlar arabalarin yuzde kacinda oluyor o onemli.
  11. B segmentinde boyle donanim ozellikleri pek bulunmuyor. Tasarimini da begendim.
  12. dizel dsg octavia elegance' ı tek geçerim. bagaj hacmi daha iyi, iç kalitesi jetta dan daha iyi, donanımı daha iyi. bu arada octavia 3. nesil dsg ile geliyor ve sorunları azaltılmış. 2. elde üzmez. bunu 2. el sitelerinden net olarak görebilirsiniz. octavia ile test sürüşü yaptığın anda zaten kararını çok kolay vereceksin.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.