Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Fransız Arabası Alınmaz Mı?


İsa

Önerilen Mesajlar

Genelde toplumda Fransız arabalarının alınmaması gerektiği, Alman arabalarının ise çok üstün ve mükemmel araçlar olduğu konusunda yaygın inanış var. Sizce bu yargının geçerli bir temeli var mı, yoksa sadece bir şehir efsanesi mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her araç hatta maddi değere  sahip her şey beklentilerinize, şartlarınıza ve alacağınız riske göre alınabilir.

 

Kesin olan tek şey "Fransız arabaları alınmaz" dedikten sonra nedenini açıklayamayan veya somut örnekler veremeyen kişilerin dedikleriyle hiç bir şey alınmaz.

Bunları fransız düşmanı biri olarak yazdığımı da ekleme gereği gördüm.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her araba alınır. Önemli olan amacınızın ne olduğu ve ne kadar para karşılığında aldığınızdır. 

 

Fransız arabalarının dayanıklılığına çamur atanlar peugeot 504 lerin hala Mısr da taksi olarak kullanıldığını ve dünyada Yahudi Mercedesi olarak adlandırıldıklarını unutmuş olmalılar. 

 

 Önemli olan ne için ne kadar para vererek aldığınız. İster fransız olsun ister japon.. Alış verişte önyargı ile tercih belirlemek bence salaklıktır.

 

Artık eskiden olduğu gibi bu alman arabası bu italyan arabası diyemiyorsunuz.. Eskidendi onlar. Ford alıyorsun hesapta amerikan markası düne kadar focuslar ispanyadan geliyordu. E motorları PSA (Peugeot-Citroen) üretimiydi. Hadi ford u geçtim koskoca BMW PSA dan hem dizel hemde 1.6 turbo benzinli motor satın alıp arabasına koyuyor. Alman arabasımı oldu şimdi bu? Alman arabası iyidir diyen adam BMW ye binmesin o zaman. Minicooper a da binmesin. Mercedes demeyin onun da Citan modeli renault fabrikasında renault motoru ile kango ile aynı platform üzerinde imal ediliyor. Opel combo alıyorsun. Laynnn bu bizim Doblo değilmi? Hee hemde Bursa da üretiliyor. Alman opel.. 

CR yakıt sistemini icat eden AlfaRomeo italyan Fiat'ın markası.. Uzun süre direnen VW bile PD den vazgeçip paşa paşa italyanlara her araçta lisans ücreti ödeyerek CR motor kullanıyor artık.
Benim puntonun bugün rotillerini değiştirecektim. 200 bin km yi devirdik te kendiyle. Biraz şımarsın diye bakım yaptırdım kerataya. : : :) Neyse Fiatın orjinalini Bodrum da bulamayınca (yan sanayii gırla ama ben orjinal istedim) Opel Corsanın salıncaklarını taktık. Nedenmi? Bire bir aynı da ondan. Layn kutuyu açıp içine baktım aletin üzerinde fiat logosu var. Yürüyen aksam komple corsa ile aynı. Enjektörleri Bosch. Turbosu KKK. Alternatörü Valeo. Klima kompresörü Delphi. İtalyan arabasımı şimdi bu? Bildiğin orta malı.. Sizinki de farklı değil merak etmeyin. :)

 

Albea ya çamur atmayanımız varmıdır? Bence yoktur. Adamlar taksici üstelik istanbulda.. 800 bin km kapak açmadan yürüyorlar. Geçen istanbula gittiğimde enjektörleri temizleteyim dedim. Albea taksi vardı Bosch servisinde. Hava filitresi kutusunu sökünce gözüken manzara şu. Aletin Külbütör kapağında GM logosu var. Eee bu albeaydı?

 

E corsa safkan Alman olan Opel in modeli değilmiydi? Aaa o da amerikan GM miş. Hakkat yaw Daewoo da GM. Layn bunlar bize Chevrolet diye çakılan arabalar değilmi? Kaderin bir cilvesine bakın ki bize Renault diye satılan Fluence lerde Samsung SM6 imiş.. 

 

Şimdi geri dönersek kim alman kim fransız kim uzakdoğulu kim amerikanyalı? Japonlar bile safkan kalamıyor artık. Corollada kullandığı 1.4 d4d dizel motorları PSA dan alıyor. Hepsi karışık bunların. Onun için tipini beğendiğini, satış sonrası desteği iyi olan ve kesene uyan arabayı alıp bineceksin bu dünyada.. Paranın ve malın milliyeti olmaz. Eskidendi onlar. 

Mertol Kip tarafından düzenlendi
  • Beğen 13
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mertol'un yazdıklarına birebir katılıyorum...

Bizim ülkemizde yaygın deyişi ile bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak söz konusudur; fikir sahibi olma da genelde münferit birkaç gözleme dayanan eksik ve/veya yanlış kanaatlerdir.

 

Mesela Citroen:

  • Amerika dışında ilk seri üretim yapmıştır
  • İlk komple çelik kasa üretimi yapabilmiştir
  • İlk önden çekişli seri üretimi yapmıştır.
  • İlk monokok kasayı üretmiştir.
  • İlk yükseklik ayarlı hidropnömatik süspansiyon sistemini üretmiştir.
  • İlk disk frenli araçları üretmiştir.

Liste uzar gider de bunlar aklıma gelenler...

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bazen eskilere gitmek iyidir ama her eski sürekli olmuyor o yüzden mazi değilde güncele bakmakta fayda var :)

Yani PSA grubunun Ford dahil bir sürü markaya motor vermesinden bahsedelim diyorsun

Ya da kaç yıldır Citroen'in rakipsiz bir şekilde WRC şampiyonasını kazanmasından, ya da F1'de Renault motorlarının başarısı falan...

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Genelde kimin neyi ürettiği karışık. Fakat mesela Citroen alırım ama Peugeot almam. Çevremde sıkıntı yaşayan çok oldu. Ortak parça kullansalar da toplamda Almanlar daha kaliteli ve sorunsuz. Ama fiyatlari da pahalı. Şu bu kesin alınmaz demek zor ama aynı para olsa gider Alman olanı alırım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yani PSA grubunun Ford dahil bir sürü markaya motor vermesinden bahsedelim diyorsun

Ya da kaç yıldır Citroen'in rakipsiz bir şekilde WRC şampiyonasını kazanmasından, ya da F1'de Renault motorlarının başarısı falan...

Tamam bunları zaten bende biliyorum. Zaten alınmaz demedim ama şunu diyorum istatistikler ortada :) istisnalar kaideyi bozmaz. Ayrıca kimse iyisini yapamaz da dememiz mümkün değil. İsteseler yaparlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Araba alıyorsunuz ülkeyi değil. :)

Ben Citroen C5 alırım. C4 picasso alırım. Peugeot 407 alırım. Renault Megane Sport tourer alırım. Hatta içinin tuhaf tasarımına rağmen belki Clio bile alırım. Kim garajında bi 2CV istemezki? Ama kalkıp A,B,C serisi mercedes almam e serisi alırım.. 1,3 Serisi BMW almam 5 serisi alırım. Audi A4 almam. Ford mondeo dışında kolay kolay bir daha almam. sıfır focus1 1.6 TDCi üretsinler onu alırım hatta 1.6 ecoboost focus1 tek kapılı da süper olurdu kanımca.. Opel Corsa alırım astra alırım ama insignia almam.

 

Bunların hepsini yazabilirim ama alman alırım fransız almam diyemem. 



Tamam bunları zaten bende biliyorum. Zaten alınmaz demedim ama şunu diyorum istatistikler ortada :) istisnalar kaideyi bozmaz. Ayrıca kimse iyisini yapamaz da dememiz mümkün değil. İsteseler yaparlar.

Lem adamlar WRC yi abluka altına aldı ne istisnası? F1 zaten ortada.. Hangi istatistikten bahsediyorsun? Arıza istatikleri ise oturup ve ağlayalım

 

 

FDAEC077700C422CADEF75EDC29C7B1B.jpg

Mertol Kip tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Renault için "almam" demem ama yerli üretim oluşuyla fiyat/performans dengesinin Alman kökenli rakiplerinden biraz daha başarılı olmasını beklerim.

 

 

Citroen se bana vatandaşlarına oranla daha ağırbaşlı bir politikaya ama daha fazla tecrübeye, daha zarif düşüncelere sahip bir marka gibi gelir..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olayı kişiselleştirmek şart demi.. Düşündümde hiç almamışım. Fransızlar darılmışmıdır şimdi bana? :)
Son 10 yıldır hiç volvo da almadım. Hiç amerikan da almadım. Ama dün havalimanına klasik oto rallisi için tırla 68.5 mustang getirmişlerdi içim gitmedi değil. :)

316139_199164433564802_312540380_n.jpg

923234_199164616898117_1258384776_n.jpg

293026_199165193564726_945446888_n.jpg

 

 

Ben fransız alman italyan ayırmam. İşime geleni alırım. Bugüne kadar Balıkesir Ford un plaza müdürü ile olan kişisel dostluğumdan dolayı ve dahası işime geldiği için ford alıyordum. Şimdi emekli oldu fordun kapısından bile geçmiyorum. Zaten almayı isteyeceğim bir ford modeli de yok şu an. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet artik kim alman kim fransiz, kim japon belli degil, parcalar farkli markalardan aliniyor ama sonucta bir markanin bir uretim standardi var. Onemli olan markanin standartlari. Ben genel olarak fransiz araclarinin uretim ve iscilik standartlarinin alman veya amerikan araclarina gore daha dusuk oldugunu gozlemledim.

Mertol abinin dedigi gibi c5 filan alirim ama peugeot arac alacagimi sanmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.