Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Bir Depo Yakıtla 2 Bin Km Yol


Özer Öztürk

Önerilen Mesajlar

Yeni Renault Symbol'ün, 100 kilometreyi 2,9 litre tükettiği noter huzurunda tescillendi.

Renault'tan yapılan açıklamaya göre, noter ve İTÜ Otomotiv Laboratuarı yetkilileriyle birlikte düzenlenen ''Renault Symbol Eco-Challenge maratonunda'', Yeni Renault Symbol 1.5 dCi 75bg modeli 100 kilometrede 2,9 litre (103g CO2/km) tüketim değeri sergiledi. Bu rakam bir depo yakıtla toplam 2 bin kilometrelik bir menzile karşılık geliyor.

Yeni Symbol, 1.339 kilometrelik parkuru sadece 39 litre yakıtla tamamladı. Bu sonuçlar noter gözetimi altında gerçekleştirildi ve İTÜ Otomotiv Laboratuarı tarafından onaylandı.

 

SABAH

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Az tükettiğini düşünen ve bunu reklam amaçlı kullanmayı planlayan tüm üreticilerden benzer denemeler geliyor.

Bu tür denemelerin yazıldığı üzere kıyaslanabilir olmaması bir zaafı elbette.

Bu nedenle yola koyulduğunuzda ortaya çıkan gerçek verileri yansıtmasa da belli standartlara göre saptanmış fabrika tüketim değerleri kıyaslama için kullanılabilecek en doğru değerlerdir. 

Fabrika verilerine ulaşamamanın sürücü, yol, iklim ve araç koşullarından kaynaklanan belki binlerce nedeni olsa bile benzer şartlarda oluşan sapma da yakın olacağından ben salt karşılaştırma için hala fabrika verilerini en güvenilir veri olarak görüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Neden bu kadar eleştirel yaklaşıyoruz anlayamıyorum. Kimse bu testleri Symbol'ü sizin ya da bizim beğenmemiz için yapmıyor, beğenmeyebiliriz symbol'ü. Buna da kimse bir şey diyemez.

Ama ortada gerçekten büyük bir başarı var bence. Araç kötü olabilir, plastik olabilir, güvenlik açısından zayıf olabilir (ki ben güvenlik açısından da Türki'ye de kullanılan kuş serisinden Europa, Broadway gibi serilerden daha güvenli olduğunu düşünüyorum.) Ama test edilen güzergahta 2,9 lt/100km gibi çok ciddi bir rakam yakalanmış.

Bence takdir edilmesi gereken bir başarıdır.

Bir de güzergah İstanbul-Bodrum-İstanbul arası. Yani trafiğe açık alanda gerçekleştirilmiş test.

Bence güzel bir reklam. Her ne kadar Symbol çirkin olsada ...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

9 Mart günü, iki Yeni Renault Symbol 1,5 dCi 75hp, depoları ful doldurulmuş ve noter tarafından mühürlenmiş olarak İstanbul'dan yola çıktılar. Hedef 1339 km'lik bir mesafeyi mümkün olan en az yakıt tüketerek ve ekonomik sürüş kurallarını uygulayarak kat etmekti.

Renault Symbol Eco-Challenge maratonu trafiğe açık yolda gerçekleştirildi. Araçlar hedef kitle müşterisi için normal bir parkuru temsil eden çeşitli tip yollarda seyrettiler.

2 gün süren yolculuk etabı Istanbul – Bodrum – Istanbul güzergahinda geçekleştirildi. İstanbul'dan yola çıkan araçlar Bursa ve İzmir üzerinden Bodrum'a kadar gittiler ve ertesi gün İstanbul'a geri döndüler. Pilotlar yolculuk sırasında her şeyden önce diğer sürücülerin davranışlarını kestirmeye, hıza ve karşılaşılan durumlara bağlı olarak aracın motor devirlerini optimize etmeye dayanan bir sürüş tarzı olan ekonomik sürüş kurallarını uyguladılar. Bu teknik büyük bir yakıt tasarrufu sağlıyor.

http://www.haberler.com/renault-dan-yakit-tuketiminde-bir-rekor-daha-4417688-haberi/

Ben daha farklı bir olay beklemiştim ancak iş sürücüde bitiyormuş :)

Dün akşam 56 km hız sabitleyici ile giderken bizimki de 3.2 yakıyordu anlık tüketimde :) :)

N

Beğenmeme sebebimiz pratikte hiç bir şey ifade etmemesi ve gerekli detaylı bilginin verilmemesi. 2 günde 1339 km yapmışlar.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Mertcan Çelik,

Tamam iyi de, adamlar iki günde gitmişler, bir gece Bodrumda kalmışlar, geri gelmişlerdir. Bu şekilde olamaz mı Mertcan. Seni Bodrum'a gönderseler, bir de git diye para verseler, üstüne de 5 yıldızlı en cafcaflı otelde yer ayırtmış olsalar geri gelir misin.

Ben testi de bırakırım galiba :D

 

Bodrum Bodrum. :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben 120 ile gider 3 yıldızlı otelde kalırım :D:P

 

48 saatimiz var iki günde. 16 saat uyku,4 saat genel ihtiyaçlar vs. 28 saat kalır. git 14 gel 14 saat. 14 saatte 669 km:  669/14 47 km/sa eder. 

Kabaca hesaplarsak tabi :).

 

Abi tamam güzel bir şey de insanları yanıtlamaları yanlış olan. Şimdi bunu gören aa bu hiç yakmıyor diyerek alacak. Hem de trafikte olduğunu da hesaba katacak. Bu habere ekleseler 60'ı geçmeden otobanda gitmişler diye kaç kişi şaşırır?

Forumda "Fuel Challenge" yapsak ya hazirandaki Bolu buluşmasında en az kim yakacak diye :)

 

Bir tırın arkasına takılır 30 ile gelir rekor kırarım :D

Bu arada tırların arkasından gitmek yanlış hatırlamıyorsam %10'a kadar yakıt tasarrufu sağlıyor ancak o %10 için baya bir dibinden gitmeniz gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

megane 2 ile ankara - kızılcahamam- ankara ortalama yakıt tüketimi (istasyondan alınan yakıtla sağlaması da yapılmıştır) 3,5 lt/100km idi. arabada dört yetişkin mevcuttu. işin sırrı yokuş aşağı gidişte hiç gaza dokunmayacaksın, hızınıda 80-100 km arasında tuttuğunda megane 2 lerle 4 lt nin altına rahatlıkla düşülebiliyordu. clio lar daha hafif motor performansı daha düşük. bu değerler yakalanabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hiç stop edene kadar kullanmadım ama rezerv depo ile birlikte depo kapağına kadar doldurduğumda 2011 Polo 1.2 TDI Bluemotion ile 55,5 litre mazot aldığımı hatırlıyorum.

 

Minimum tüketim olarakta 80 km sabit hız 5 vites, araç boş klima kapalı, hava sıcaklığı 15 derece civarlarında gidiş dönüş toplam 250 km yolda (Yolun 10 Km kadarı sakin şehiriçi kullanım) ekonomik tüketim odaklı sürüş ile 2.9 litre/100 Km tüketim değeri yakalayabilmiştim... Ancak bu sürüş tarzı ile araç kullanmak gerçekten sabır gerektiren bir iş...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.