Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Tiguan 1.4 Tsi 160 Ps 4 Motion


İsa

Önerilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

başlıktaki araç hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini almak isterim. Yani aracın yol tutuşu, sürüş zevki,performası,konforu,yakıt tüketimi konusunda tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Aracın liste fiyatı 71 bin lira civarında sizce fiyatını hak eden bir araç mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomatik Mesaj

Bu konu, " Otomobil DünyasıDiğer Markaların Modelleri" kategorisinden "Otomobiller HakkındaOtomobil Önerisi " kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,

Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Parayı hak etmesi beklentilerle ve karşılaştırmaya girecek alternatif araçlarla ilgili bir durum.

Daha önce de yazmıştım, Tiguan, rahat, konforlu, güzel malzeme ve işçiliği olan, A'dan B'ye gitmenin en rasyonel yolunu sağlayan ama mesela Kuga ile kıyaslandığında heyecansız ve mesafeli kalan bir araçtır. 

Bu sınıfın sunduğu özelliklerse aradıklarınız tercih yanlış olmaz.

Sürüş keyfinden çok konforu için üretilmiştir, çok ekonomi odaklı planlanmamıştır, basarsanız iyi yakar, özenli kullanırsanız da üzmez.

Ben bu sınıfa çok sıcak bakan biri değilim, ancak alacak olsam mutlaka yeni Kuga'ya da bir şans verirdim, sürüş keyfi açısından eskisi bile daha başarılı idi, yenisinin de farklı olacağını zannetmiyorum.

Beri taraftan C segmentinde bu fiyatlara Golf/Focus vb. satıldığı düşünülürse eğer liste fiyatına araç bulabiliyorsanız fiyatı mantıklı bulmak olası....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir akrabam aldı. bir kaç sefer kısa süreli de olsa kullandım. Ancak sınırlarını zorlamadım. Öncelikle güzel bir araç. Kaliite hissiyatı iyi. Normal şartlarda kullanımda tepkileri gayet iyi. süspansiyon sistemi çok başarılı konfora önem verilmiş ve çukurları hissetmiyorsunuz. Gaza biraz yüklenince güzel tepki veriyor hızlanma ortalamanın biraz üstünde. Karlı ve buzlu havada kullandığımız zaman kar lastiği bile yoktu. dik rampaları tipi şartlarında kalmadan tırmandı. 4 çeker araç kar lastiği olan binekten daha iyi. birde kar lastiği takmış olsaydık.. 

 

Bunların yanında her güzelin birde kusuru var derler. Benim arkadaş biraz fazla yaktığından şikayetçi. hesabına göre 9,5-10 lt yakıyormuş. benim kanaatime göre bu cüssede 4*4 ve benzinli bir araç için çokta fazla değil. ancak aracı alırken yakıt tüketiminin binek bir araçtan çok olacağını bilmek ve uzun yolda km 45 krş yakacağını hesasplayarak araç tercihini ona göre yapmak bana mantıklı geliyor. yani kmde 45 krş vermemi gerektirecek bir ihtiyaçmı bu araba?  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu arkadaş bir kaç ay önce 63K+masraflar idi. 2013lere zam yaptılar 71 oldu.  

Zaten kasa sonudur sanırım seneye yenisi gelecek. 

Beklenilirse yine 63lü rakamlara düşebilir diye tahmin ediyorum 

Neden Kuga düşünmüyorsunuz .

71 bin liraya Kuga titanium üstelik otomatik vites hatta navigasyonlu alabilirsiniz. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arkadaş whitenight aldı 1.4 122 bg..65 bin e..daha yeni ama izmir e gitti geldi..ya dizelden inip buna bindiği için alışamadı yada verilerinin çok üstünde yakıyor. ş.dışı 40..ş.içi 50 krş yakıyor dedi..kendimde bindim yanına..işçilik güzel ama dizayn hataları var..mesela ayna buğusunu içten alacak havalandırma kanalları çok geride, ön cam direğine üflüyor..arka koltuklar en olarak dar. yanlarında şişe koyma yeri var mı daha dikkat etmedim ama arka koltuklarla kapı arasında rahat 4-5 parmak boşluk var..aynı sıkıntı ön koltuklarda da var; şöyle ki..oturuyorum bizim focus un bittiği yer diz altından 5 cm içerde ise, tiguan de 10 cm geride..sanki çocuk koltuğuna oturmuşsunuz gibi..kısaca bende şöyle izlenim bıraktı..başka aracı için ürettiği koltuk ve göğüsü bu araca koymuş, oturmamış..(abartılı olacak ama; sanki polo nun içini almış tiguan e monte etmişler gibi) tabi bizim focusta hata yokmu var, zaman zaman yazdık..ufak tefek dizayn kusurları saymazsanız yakıtıda takmayacaksanız elbette zevk ve performans için alınabilir bir araba.

 

benim araç style 1.0 eb, style pakette 1.6 eb olsa idi alabilirdim mesela ama iş titanium ve daha çok paraya gidince maddi durum engel oldu..

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kuga'nın bu tür motoru daha önce yoktu bundan sonra anlarız 2.el durumunu.

 

VW bütün modellerinde avantajlı. Modelle ilgili değil piyasanın refleksi yerleşmiş algı. Fakat Kuga satışı bekledikleri gibi giderse fiyatları hızla yükselecektir. :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kuga'nın bu tür motoru daha önce yoktu bundan sonra anlarız 2.el durumunu.

VW bütün modellerinde avantajlı. Modelle ilgili değil piyasanın refleksi yerleşmiş algı. Fakat Kuga satışı bekledikleri gibi giderse fiyatları hızla yükselecektir. :)

Abi ona bakarsak ondan başka firma yok hiç olmazsa diğerlerine nazaran Ford iyi yani sırf buna bakarak 2 marka arasında seçim yapıp mutlu gözükmek saçma :D ahahaha benim fikrim tabi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Abi ona bakarsak ondan başka firma yok hiç olmazsa diğerlerine nazaran Ford iyi yani sırf buna bakarak 2 marka arasında seçim yapıp mutlu gözükmek saçma ahahaha benim fikrim tabi

 

Ben bu fiyat ve şartlarda Kuga seçer/ alırdım.Benzin sıkıntısı olmasa keyifli alınıp kullanılacak çok uygun fiyatlı bir araba bence. Focus Golf fiyatlarına bakınca bu sınıf benzinliler çok uygun fiyatlı.  Ama piyasanın durumu açısından paylaştım.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fiyatları aynı. Titanium + cam tavan kuga için 71.000 fiyat aldım. Kuga'nın test sürüşünüde yaptım Tiguan'ı zaten biliyorum. Sürüş dinamikleri açısından aradan dağlar var diyebilirim. Kuga'yı ve Tiguan'ı bir test edin, tercih kesinlikle Kuga olur. Ben şuanda almaya niyetlenir gibiyim alternatif  arıyorum ancak yok gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Titanium + cam tavan kuga için 71.000

 

geçen birisi yazmıştı , focusun full paket donanımına okadar para vermişti , bence fiyatı çok uygun ...  bu fiyat aldığınız araç dizelmi dir ?

 

birde captiva lar pahalı heralde değilmi , yoksa 7 sıra captiva şuanda ufak suv lerde bana en  hoş geleni ... 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

geçen birisi yazmıştı , focusun full paket donanımına okadar para vermişti , bence fiyatı çok uygun ... bu fiyat aldığınız araç dizelmi dir ?

1.6 Ecoboost, Titanium paket + cam tavan 4WD otomatik vites. 71.000 TL. Dizelde 2.0 seçeneği mevcut oda %80 vergi kazığı ile 100.000 TL barajını aşıyor. :kırbaç:

Hakan Saraylı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.