Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Orijinal Navigasyon Ve Sony Panel Kurulumu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Şöyle bir site var.

http://www.ford-parca.com/

Yeri İzmir'de gözüküyor. İnternet sitelerine göre makyajlı kasa için de ekran ve diğer bileşenler mevcut. Güvenilir bir yer mi, gerçekten parçalar stokta mı onu bilemiyorum, arayıp sormadım. Ara ara gaza geliyorum girişsem mi bu multimedya işine diye o yüzden baş ağrıtmaya devam :D

Neyse belki başkasının da işine yarar.

Şurada tüm ekranlar var.

http://www.ford-parca.com/urunler/10018/focus-yedek-parca?urungrubukod=571&modelkod=EW

Örneğin şimdi ben şunu alsam;

http://www.ford-parca.com/haber/65993/focus-2015-navigasyon-sistemleri-birim-ekran

Elimde 4,2" şu ünite olacak.

sPDi6f3.jpg

Tuş takımları da şurada. Hangisi uygun bilmiyorum gerçi.

http://www.ford-parca.com/ara?aranan=18K811&urungrubukod=590&modelkod=EW

Bana başka ne lazım olacak? Bu sistem sağlıklı çalışacak mı?

• 4 ay sonra...
  • Yanıt 570
  • Görüntüleme 177,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Aydın Baran
    Aydın Baran

Bildiğiniz gibi aracıma 5" ekran + Navigasyon kurulumu yapmıştım ancak bu ekrana uygun çerçeveyi takmadığım için ekranın yanları açık kalmış altından ve üstünden ise bir miktar alan görünemez olarak k

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Doğrusu karakter olarak hayata biraz alaycı bakan bir kişiyim. Ama bunun yazdıklarımdaki pragmatizmi engellediğini hiç düşünmemiştim.  Öz değerlendirme yapmak kolay olmayabilir, aslında genelde prat

• Alperen G.
    Alperen G.

Sony panel degil ama...          

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Semih O. bey link için teşekkürler  bende buraya 2012 focus titanium için sony navigasyon sordum 4500 lira dediler ayrıca her yılbaşı navigasyon güncellemesi için 250 lira fiyat iyimi bilmiyorum ama benim için bir navigasyona verilmeyecek para demek

Yanıtlama zamanı:
On 02.12.2015 09:29:27, Erhan Gun said:

Semih O. bey link için teşekkürler  bende buraya 2012 focus titanium için sony navigasyon sordum 4500 lira dediler ayrıca her yılbaşı navigasyon güncellemesi için 250 lira fiyat iyimi bilmiyorum ama benim için bir navigasyona verilmeyecek para demek

Bunlar orijinal parça oldukları için bu kadar paraya kıymaya gerek yok bence. 2015 modellerde durum biraz daha farklı olduğu için ben bununla uğraşmıştım. Çıkma parça bakmanızı tavsiye ederim.

Yanıtlama zamanı:
53 dakika önce, Semih O. said:

Bunlar orijinal parça oldukları için bu kadar paraya kıymaya gerek yok bence. 2015 modellerde durum biraz daha farklı olduğu için ben bununla uğraşmıştım. Çıkma parça bakmanızı tavsiye ederim.

Yav aç telefonundan google haritaları.Bluetooth ile de telefonu bağla oooh mismis.Ben öyle yapıyorum valla.Arabadan da bir güzel yönlendiriyorki tadından yeme de yanında yat

Yanıtlama zamanı:
23 dakika önce, Doğan Kurban said:

Yav aç telefonundan google haritaları.Bluetooth ile de telefonu bağla oooh mismis.Ben öyle yapıyorum valla.Arabadan da bir güzel yönlendiriyorki tadından yeme de yanında yat

Tamam abi yav almadık işte. :D

Yanıtlama zamanı:
5 saat önce, Semih O. said:

ah bi bulsam bakıyorum millet 500 e falan satmış bende acele etmeden bekleyeceğim çıkarsa orjinal sony bahtimiza 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
13 saat önce, Yakup Çağatay said:

@Aydın Baran abi fotoğraflar sende vardır hala vardır vardır, şunlara bir el atsan da yüzünü görsek :P

imageshack'a eklemiş aman allahıımm.. :duel::boom:

nereye eklicektik? :aman:

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
42 dakika önce, Yakup Çağatay said:

Orası hariç her yere :D

İnsafsız, nerdeyse 3 sene önce yüklemişim ben o fotoları, başka yer yoktu o zaman :)

Hem sen söyle bakalım benim imzamdaki ford logosu nereye gitti :mad:

Yanıtlama zamanı:

Nasıl yoktu ben orayı bırakalı 4 yıl oldu sonuç olarak varsa alalım bi zahmet yoksa eski arşive inmek lazım belki bende vardır. Logoyu da nereye yüklediysen onlara soracaksın bana değil :D

Yanıtlama zamanı:

ön  kamerayı çalıştırdık :)

Sorunlar var şu an ayar yapılması gerekiyor.

1-Aracın ön park sensörlerini işin içine hiç karıştırmadık çok hassas olduğu için  başka bir park sensörü alıp 2 adet gözünü ve gerekli ekipmanını kullandık ama malesef ayar yapılması gerekiyor sensörler yeri algıladığından dolayı sürekli ilk ön kamera devreye giriyor .

Sensörleri  biraz yukarı alarak deneyeceğiz.Tetikleme buradan yapılıyor.

2-ön ve arka kamera Ayrımı için bir devre yapıldı ve araca montajı yapıldı.

3-aracın sağ tarafından arka sağ çamurluğun oraya geri görüş modulüne kadar tekrar bir tesisat çekilmesi gerekiyor.Kablo içeriği 8 adet olması lazım( 4 adet kamera için 2+2 de  park sensörü gözleri için)

4-motordan araç içi kabinine giriş için torpido sökülüp ana giriş tesisatının lastiğinin kenarından giriş musait kablo girişi için

5-tesisat çekilmesi için sağ taraf marbiyellerin üst plastikleri komple sökülmesi gerekiyor 

6-Arka bağlantıları yapmak gerçekten ölüm elektrik elektronik işinden iyi anlamayan hiç kimse yapamaz dikkatli olmak lazım .

çalışma mantığı şöyle oldu TEYİBİN ARKASINDA REVERSE ÇIKIŞ KABLOSU OLMADIĞINDAN DOLAYI

Geri vitesine taktık ilk geri görüş kamerası çalışıyor öndeki sensörler bir şey algıladığı zaman hemen öndeki kameraya geçiş yapıyor belli bir süre açık kalıp komple kapatıyor benim ön tarafa kamera taktırma amacım araç alçak olduğu için kaldırımları görmekti yanaşırken :)

eğer ön kamera ile işimiz bitmemişse tekrar boşa alıp geri vitese takmamız gerekiyor ....

yapılabilecek sistemin böyle çalışması gerektiğini söyledi arkadaşım dün saat 11:00 den akşam 17:00ye kadar bu işle uğraştık valla ...

fikri olan yazarsa memnun olurum ...

resim ve video ekleyeceğim herşeyi bitirelim bir :D

Serkan Karakoca tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
On 7 Aralık 2015 at 11:23, Serkan Karakoca said:

ön  kamerayı çalıştırdık :)

Sorunlar var şu an ayar yapılması gerekiyor.

1-Aracın ön park sensörlerini işin içine hiç karıştırmadık çok hassas olduğu için  başka bir park sensörü alıp 2 adet gözünü ve gerekli ekipmanını kullandık ama malesef ayar yapılması gerekiyor sensörler yeri algıladığından dolayı sürekli ilk ön kamera devreye giriyor .

Sensörleri  biraz yukarı alarak deneyeceğiz.Tetikleme buradan yapılıyor.

2-ön ve arka kamera Ayrımı için bir devre yapıldı ve araca montajı yapıldı.

3-aracın sağ tarafından arka sağ çamurluğun oraya geri görüş modulüne kadar tekrar bir tesisat çekilmesi gerekiyor.Kablo içeriği 8 adet olması lazım( 4 adet kamera için 2+2 de  park sensörü gözleri için)

4-motordan araç içi kabinine giriş için torpido sökülüp ana giriş tesisatının lastiğinin kenarından giriş musait kablo girişi için

5-tesisat çekilmesi için sağ taraf marbiyellerin üst plastikleri komple sökülmesi gerekiyor 

6-Arka bağlantıları yapmak gerçekten ölüm elektrik elektronik işinden iyi anlamayan hiç kimse yapamaz dikkatli olmak lazım .

çalışma mantığı şöyle oldu TEYİBİN ARKASINDA REVERSE ÇIKIŞ KABLOSU OLMADIĞINDAN DOLAYI

Geri vitesine taktık ilk geri görüş kamerası çalışıyor öndeki sensörler bir şey algıladığı zaman hemen öndeki kameraya geçiş yapıyor belli bir süre açık kalıp komple kapatıyor benim ön tarafa kamera taktırma amacım araç alçak olduğu için kaldırımları görmekti yanaşırken :)

eğer ön kamera ile işimiz bitmemişse tekrar boşa alıp geri vitese takmamız gerekiyor ....

yapılabilecek sistemin böyle çalışması gerektiğini söyledi arkadaşım dün saat 11:00 den akşam 17:00ye kadar bu işle uğraştık valla ...

fikri olan yazarsa memnun olurum ...

resim ve video ekleyeceğim herşeyi bitirelim bir :D

Biz şöyle yaptık,bir anahtar var bu anahtar kapalı ise normal geri vitese takınca geri kamera Çalışır,eğer anahtar açıksa ön kamera Çalışır vaziyete gelir bu arada geri vitese takılırsa geri kamera Çalışır geri vitesten çıkınca tekrar ön kamera aktif olur bu işlem anahtar kapatılıncaya kadar devam eder 

• 2 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
1 March 2014 - 15:25 tarihinde, Alperen G. yazdı:

Sony panel degil ama...

yha5any5-2.jpg

Bu çerçevenin tam olarak kodu nedir acaba ?Tuş takımını microcatten buldum ama çerçeveyi bulamıyorum

PARÇA KODU            FINISH
TUŞ TAKIMI         AM5T18K811CE        1771645

Yanıtlama zamanı:
Bu çerçevenin tam olarak kodu nedir acaba ?Tuş takımını microcatten buldum ama çerçeveyi bulamıyorum

PARÇA KODU            FINISH

TUŞ TAKIMI         AM5T18K811CE        1771645

Inanin hicbir fikrim yok...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.